Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

14.08.2021 г., 14:00 – 17:00, "Арт сезони" с Любима Бучинска


Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов с актуална информация от Кюстендил; Елена Тамакярска за честването на 120 години от рождението на актьора Крюгер Николов, създател на читалището в земенското село Пещера, също директор и режисьор на Благоевградския театър в периода 1949 – 1951 г., чиято лична сбирка е дарена на Държавния архив в Перник.

Още цветове и фрагменти от изложбата живопис „Струмско лято” на автори от Перник, която беше открита миналия петък в голямата зала на Градската художествена галерия в Благоевград и ще продължи до 19 август – представяне на художничките Снежана Велинова и Мая Бисеркова.

„Търсач на неща” – среща в ефир с Явор Боянов, който вчера представи в малката зала на Градската художествена галерия в Благоевград ретроспективна изложба, включваща произведения от различни артистични периоди на художника през последните тринадесет години.

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

Кукленият театър в Благоевград с участие на Осмия международен куклен фестивал в Бургас с представлението „Златка златното момиче” – режисьорът Тодор Вълов за спектакъла.

Отвъд реалността чрез вибрация и емоция – Влатко Стефановски и Теодосий Спасов са съвместните си концерти в България (последния от тях – на 10 август в Пловдив) и мостовете, които вече години градят с езика на музиката;


Вижте още

„Събуди деня“ на 8 декември 2022г. с Мария Благоева

Как да подкрепим учениците с различен майчин език да учат уверено в училище? Разговор с Борислава Донева от фондация „Заедно в час" и организатор на онлайн дискусия, фокусирана върху проблемите на децата, които говорят на различен майчин език от българския. Регионалната библиотека в Благоевград спечели финансиране по проект на..

публикувано на 08.12.22 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 7 декември 2022г. със Снежина Цветанова

Рубрика „ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА“ Колко средства ще отделят кюстендилци  за коледни и новогодишни подаръци? Репортаж. Младежката фондация „Солидарност в действие“ от село Друган, община Радомир, ще обучава млади момичета от малки населени места на личностно развитие и постигане на целите. За програма „Гергина“ говори нейният създател Елица..

публикувано на 07.12.22 в 08:30

„Събуди деня“ на 7 декември 2022г. с Давид Каолпачки

След връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет и след острите критики на Румен Радев към „Продължаваме промяната“ – коментари на политическия анализатор Кристиян Шкварек и Константин Праматаров от Студентския клуб на политолога към СУ. Лидерите на Европейския съюз и Западните Балкани се срещнаха в Тирана, за да..

публикувано на 07.12.22 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 6 декември 2022г. с Иван Лазов

След връчването на първия мандат за съставяне на правителство – коментар на политолога Борислав Ангелов.  Как благоевградчани коментират политическата обстановка в страната? Репортаж. Сдружението „Близо до теб“ в Дупница с нова инициатива преди коледните празници – Асен Кирилов, председател на сдружението. Никулден през погледа на..

публикувано на 06.12.22 в 08:30

„Здравен компас“ на 6 декември 2022г. с Лалка Радкова

Български кардиолог с отличие от научна конференция на Световната асоциация по хипертония в Киото, Япония – доц. д-р Красимира Христова, медицински директор на Медицински център по сърдечно-съдови заболявания - София и председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика. Метаболитен синдром – една от „модерните“ болести на нашето..

публикувано на 06.12.22 в 08:00

„Събуди деня“ на 6 декември 2022г. с Мария Благоева

На 7 декември в криптата на храм-паметника с костница „Свети Иван Рилски“ в Кресна откриват изложба с архивни фотоси, запазили спомена за преместването на костите на български воини, загинали за свободата на България. За историята на църквата и за изложбата разказва отец Георги Танчев. Винената партия събира съмишленици на годишен конгрес..

публикувано на 06.12.22 в 06:00

"По първи петли" на 6 декември 2022 г. с Агнес Манова

Под надслов „Нека доброто продължи!“  за дванайсета поредна година Общинската администрация в Сатовча организира кампания по набиране на средства за децата сираци и деца с трайни увреждания. Сбъдната мечта – Зюлкера Арифова от село Туховища замести тютюна с отглеждането на най-скъпата подправка в света –  шафранът, а от няколко години..

публикувано на 06.12.22 в 03:00