Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Пирин“ разплака „ЦСКА 1948“

  „Пирин“ (Благоевград) спечели първа победа след завръщането си в Първа футболна лига, след като надигра като домакин „ЦСКА 1948“ с 4:1. Така „орлетата“ записаха първи успех в елита от април 2018 година, когато победиха „Витоша“ (Бистрица) . В елита дебютира Иван Тасев, който се появи в края на двубоя. Антон Карачанаков пък се разписа в своя мач № 150 в първото ниво на българския футбол.

  Срещата започна по отличен начин за „орлетата“. Още в 13-ата секунда Красимир Станоев намери мрежата зад национала Даниел Наумов. Халфът  се разписа с прекрасен шут от далечна дистанция – 1:0 за „Пирин „след втория най-бърз гол в историята на Първа Лига. По този начин Краси Станоев обеляза второто си попадение за сезона.

  В 20-ата минута Венцислав Бенгюзов получи контузия в рамото и бе заменен принудително от Антон Карачанаков.

  В средата на полувремето главният съдия Ивелин Занев отсъди 11-метров наказателен удар за падане в наказателното поле на нападателя на „ЦСКА 1948“ – Денислав Ангелов. Последва съвещание на рефера с VAR, след което дузпата беше отменена, а нападателят на гостите получи жълт картон за симулация.

  В 30-ата минута „Пирин“ удвои преднината си. Капитанът на отбора Станислав Манолев  получи пас от Станислав Костов и изскочи на голова позиция. Опитният футболист пусна топката покрай Наумов и резултатът стана 2:0. Това бе първи гол за сезона за Манолев.

  В 43-ата минута съдията отново посочи бялата точка пред голлинията на „Пирин“. Поводът за дузпата бе  игра с ръка на завърналия се след контузия в титулярния състав Александър Дюлгеров. Ситуацията отново “мина” през VAR, но не се стигна до отмяна на решението. Зад топката застана Ивайло Чочев, който не сбърка с нисък удар до лявата греда – гол за „ЦСКА 1948“.

  В 66-ата минута Антон Карачанаков изправи трибуните на крака със самостоятелна акция . Крилото направи страхотен пробив отдясно, преодоля Димитър Илиев в наказателното поле и с премерен удар в далечния ъгъл покачи на 3:1 за „Пирин“. Карачанаков отбеляза първия си гол за сезона в своя мач номер 150 в българския футболен елит.

  В 89-ата минута продължителна акция на “орлетата” завърши с подаване в наказателното поле на Станислав Костов към Мохамед Брахими, който прати топката в мрежата за 4:1 с първия си гол с екипа на Пирин в официален мач.

„Пирин“ – „ЦСКА 1948“: 4:1

1:0 Красимир Станоев (1), 2:0 Станислав Манолев (30), Ивайло Чочев (43-д), 3:1 Антон Карачанаков (66), 4:1 Мохамед Брахими (89);

 „Пирин“: 99. Петър Петров, 38. Александър Дюлгеров, 73.Венцислав Бенгюзов (20-71.Антон Карачанаков), 31. Красимир Станоев (82- 44.Конър Хендерсън), 7. Мохамед Брахими (90-26.Иван Тасев) 3.Петър Занев, 18. Светослав Дяков, 11. Станислав Манолев, 29. Станислав Костов (90+4 25. Гурам Гощелиани), 14. Стилян Николов, 6. Юлиян Попев.

„ЦСКА 1948“: 29. Наумов, 4. Лясков, 3. Пиргов, 25. Г. Ангелов, 22. Илиев (90+4 55. Дилчовски), 8. Климентов (74-Хайдаров), 18. Чочев, 33. Иванов, 20. Бастунов (46-10.Русев), 7. Топузов (64-Добрев), 9. Д. Ангелов.

  Чуйте интервютата на Иван Близнаков с двамата старши треньори Уорън Фийни и Мирослав Миндев и нападателя Антон Карачанаков.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
Таня Борисова

Помощ за българското образование в селските райони

Асоциацията на българските села започва програма „Ново възраждане за българското образование в селските райони" с „Озарена педагогика“. Идеята е да бъдат обучени в едногодишен курс учители в детски градини, като за тях ще бъдат отпуснати стипендии. Това обясни за Радио Благоевград Таня Борисова, координатор на Асоциацията на българските села...

публикувано на 29.03.24 в 11:59

Смехът като лекарство

В стресовото и динамично ежедневие все по-трудно е да внесем повече позитивни емоции, смях и радост в живота си. Но има практика, наречена йога на смеха, която може да подобри физическото здраве, да ни освободи от негативните чувства  и да ни помогне да поддържаме връзка с духовната ни природа. Помага ни да развием способността си да..

публикувано на 29.03.24 в 11:26
Василиса Валеова

Подготовката на приема за първи клас в община Благоевград закъснява

Организацията на приема на децата в първи клас в общинските училища в Благоевград закъснява и това изключително много затруднява работата на директорите на учебните заведения. За това алармира в ефира на Радио Благоевград общинският съветник Василиса Валеова, председател на Комисията по образование, култура и вероизповедание към ОбС. Тя обясни,..

публикувано на 28.03.24 в 11:15

Втори СТЕМ център изграждат в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Якоруда

Със средства по Плана за развитие и устойчивост във всяко българско училище ще бъде изграден СТЕМ център. Направленията са пет – природни науки, математика и информатика, роботика и киберфизични системи, зелени и 3D технологии. В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Якоруда изграждат втори СТЕМ център по роботика и зелена енергия. „Ще направим една мини..

публикувано на 27.03.24 в 14:07

Рулетката с мандатите се завърта за втори път

В 15 часа днес държавният глава ще връчи папката с втория мандат на кандидат за министър-председател, номиниран от "Продължаваме промяната" – "Демократична България".  "С чиста съвест ще върнем папката празна", това обяви пред bTV съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Думите му идват часове преди връчването на втория проучвателен мандат на..

публикувано на 27.03.24 в 10:10

България и светът отбелязаха Часа на Земята

От Мадрид до Ханой и от Хелзинки до Кейптаун светът отбеляза Часа на Земята. За 18-а поредна година WWF направи милиони хора съпричастни към каузата за опазване на околната среда. Хиляди емблематични сгради изгасиха светлините за един час между 20:30 и 21:30, за да отдадат почит към природата и да изпратят послание към бизнеса, правителствата и..

публикувано на 25.03.24 в 13:22

Местна власт и бизнес ще развиват селски туризъм в село Ключ

Петричкото село Ключ има потенциал за развитието на селски туризим. В това са убедени кметът Македонка Иванова и представителите на местния туристически бизнес, които вече реализират различни идеи това да се  случи. Красивата природа, на скътаното в полите на планина Беласица населено място, богатата история на околността, свързана с цар Самуил и..

публикувано на 25.03.24 в 11:19