Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Орлетата“ ликуваха под дъжда

  При непрекъснат студен дъжд, в октомврийската вечер на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград,  „Пирин“ завоюва втората си победа за сезона в Първа лига – 3:1 срещу „Ботев“ (Враца). Домакините откриха резултата чрез Красимир Станоев в 37-ата минута от дузпа, отсъдена след намеса на VAR. В четвъртата минута на добавеното време за първата част врачани изравниха:след  страхотно изпълнен силен тъч  във вратарското поле на „Пирин“, след който стана меле и Антонио Георгиев  с техничен удар  изравни за 1:1.

  През второто полувреме  натискът на благоевградския отбор видимо се засили. В 70-ата минута влезлият като резерва Преслав Йорданов  посрещна  една отбита топка и отблизо разтърси за втори път мрежата на гостите – 2:1. Само 2 минути по-късно отново Преслав Йорданов асистира, като подаде  от фланга към Станислав Костов и той  с неспасяем удар по земята отбеляза третия гол за „Пирин“.

За мача, но и за избора на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз, чуйте коментарите, записани от Иван Близнаков, на двамата треньори – Уорън Фийнии Даниел Моралес, както и на Таско Тасков – изпълнителен директор на ФК „Пирин“ (Благоевград):

Галерия

Вижте още

Народни носии "оживяха" в музея в Благоевград

Изложбата от висококачествени фотоси на носии е подредена в етнографската част от експозицията на музея в Благоевград. Тя е финалната публична изява на дейностите по проекта „Наследството на българите бежанци – дигитални образи, форми и багри“, по който музейните специалисти работят от миналата година. Проектът е реализиран от РИМ Благоевград с..

публикувано на 30.03.23 в 16:18

Литературният клуб „Порив“ и опитите за летене

Поезия, проза, сатира, за приятелството, вдъхновението, за непрекъснато търсене на по-високото стъпало, за опитите за летене, за живота и неговите нюанси говорихме в студиото на Радио Благоевград с одухотворените представители на благоевградския литературен клуб „Порив“. Инициатор за създаването на „Порив“ е авторът и преподавател Спасимир..

публикувано на 30.03.23 в 13:33

Община Дупница обновява спортната база

Почти е завършен ремонтът на спортното игрище до стадион „Бончук“ в Дупница. От години хората в района го наричат „Шмиргело“. Остава да порасте и тревата. Това означава, че детските отбори на „Марек“ вече ще тренират не по селските стадиони в общината, а на тренировъчното игрище. Финансирането на ремонта е със средства, осигурени от общината...

публикувано на 29.03.23 в 09:52

"На меНе ми пука!": Младите хора и политиката

Тази седмица в рубриката "На меНе ми пука!" поставяме акцент върху младите хора и отношението им към политическите процеси у нас - интересуват ли се младежите от политика, упражняват ли правото си на глас, има ли общ език между политиците и младите хора? Рубриката "На меНе ми пука!" е съвместен продукт на Младежки център RAISE YOUTH – Брезник и..

публикувано на 28.03.23 в 10:35
Палми Ранчев

Палми Ранчев: Надявам се, че обществото ни има възможността да излезе от този кошмарен ред, който му е наложен

Днес в Градската художествена галерия – Благоевград бяха представени двете най-нови книги на Палми Ранчев – сборникът с избрана поезия "Под шапката на скитника – подреждане на уличните безпокойства" и романът "Хаосът в играта на джаги". Думите, послужили за заглавие на тази публикация, са част от разговора на Валентин Дишев с Палми Ранчев, Георги..

публикувано на 27.03.23 в 23:31

До дни може да бъде затворен и българският клуб в Охрид

Бъдещето на българските клубове и дружества в Северна Македония е застрашено. До дни е възможно да бъде закрит и Българският клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид, защото " такава е политиката на Северна Македония срещу България" . Такова мнение изрази в ефира на Радио Благоевград Виктор Стоянов, председател на Фондация "Македония". Потърсихме го за..

публикувано на 27.03.23 в 15:40

Как да следим цените на храните?

foodprice.bg e адресът, на който вече е активна новата интернет платформа, на която можем да следим цените на храните в търговската мрежа. Тя ще съдържа информация за около 50 хранителни продукта от първа необходимост, но засега можем да проследим цените на около 30 хранителни продукта от „малката потребителска кошница“. „Това е началото на..

публикувано на 27.03.23 в 13:52