Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11.01.2022 г., 04:00 – 06:00 ч., "По първи петли" с Агнес Манова

Снимка: Бойка Тодорова

Трудно ли се реализира оригинална бизнес идея в България? Среща с Явор Спиридонов, който влага личните си средства, за да създаде сноуборд парк в Осоговска планина. 

На планина през зимата –  какво знаем за непредвидените опасности? Как да се предпазим от лавина? Интервю с Росица Михайлова, председател на Българска лавинна асоциация.

Иван Попов от Гоце Делчев е сред успешните астрофизици на  България със сребърен медал от Международната олимпиада. 

Куполните къщи – нестандартен избор или ново и ефективно строителство? Интервю с Генчо Генков, специалист по сферични къщи.

От възраждане на старата технология до реализиране на бизнес идея – среща с Живко Стафанов, производител  на еко ракетни печки, които дарява на хижи и заслони.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

„Осиновяването, добре дошло, дете!“ е терапевтична група за родители, осиновили деца, която създават детският психолог Невена Иванова и Теодора Тодорова, осиновител. Тяхната обща цел и мисия е да помагат на осиновените деца, на техните родители, на кандидат-осиновители и всеки, който  иска да се докосне до темата осиновяване.  Асоциация..

публикувано на 28.03.24 в 08:35

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Превенция на наркоманиите – възможна ли е мисията? Разговор в студиото с Магделена Рахова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград, с бивша съпруга на наркозависим и с Наталия Георгиева, училищен психолог в 7 СУ „Кузман Шапкарев“ Благоевград. Ефирните телефони - 073 88 33 15, 073 88 33 16, ще бъдат отворени за..

публикувано на 28.03.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Как върви подготовката за прием на ученици в първи клас в Благоевград? Задаваме въпроса на Василиса Валеова, председател на Комисията по образование, култура и вероизповедание към ОбС. Община Сатовча ще строи площадка за медицински хеликоптери. Интервю с кмета Арбен Мименов. Европейски гид: Бъдещето на Европейския съюз между Зеления..

публикувано на 28.03.24 в 04:05

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Лек спад в цените на храните в края на март отчитат от ДКСБТ. Каква пазарна тенденция да очакваме в близко бъдеще и как ще се отрази на пазара нестабилната политическа обстановка в страната? Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.  „Земеделска рубрика“ Над 1 милион..

публикувано на 27.03.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Втори СТЕМ център изграждат в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Якоруда. Разговор с директора Николай Хаджиценев и учителя по физика и химия Мустафа Кунгьов. Традиционният панаир за професионална реализация започва в Американския университет в България. Млади таланти срещат работодатели.   Обучителен лагер по изкуствата ще се проведе..

публикувано на 27.03.24 в 08:15

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Парламентът обяви първия мандат за неуспешен - какво следва? Възможно ли е да се проведат избори „2 в 1“ при неуспех на втория и третия мандат? Каква е процедурата за назначаване на служебен кабинет след шестата поправка на Конституцията? - Теми на разговор с Александър Андреев, бивш председател на Централната избирателна комисия и Христо..

публикувано на 27.03.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Ваня Бахчиванова

Близо година след като Скребатно отново има свое читалище – как се развива то и имат ли младите хора интерес към читалищната дейност? За духовните и културни средища в малките населени места разговаряме с Емилия Куйбишева, секретар на НЧ "Христо Ботев - 1919". Клуб – Благоевград към „Фондация за развитие на емоционалната интелигентност“ и..

публикувано на 26.03.24 в 08:30