Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

04.01.2022 г., 08:00 – 11:00 ч., "Събития и личности" с Давид Калпачки

Снимка: naukamon.eu

Народното събрание създаде временна комисия за промени в Конституцията – разговор с Филип Попов, депутат от БСП и член на новата комисия.

Високите цени на ток и газ за небитовите потребители – какво прави управляващото мнозинство за облекчаване на засегнатите – Владимир Табутов от „Продължаваме промяната“, член на Комисията по енергетика.

За цените на енергоносителите, финансовото състояние на общините и други актуални политически въпроси – Росен Желязков, депутат от ГЕРБ – СДС.

ДСБ пред избор на нов председател. Структурата в Благоевград издигна за лидер евродепутата Радан Кънев. Има ли напрежение в редиците на партията – Калоян Ханджисйки, зам.-председател на ДСБ – Благоевград.

През седмицата прехвърчаха първи „искри“ между премиера Кирил Петков и президента Румен Радев – анализ на проф. Антоанета Христова.

Геополитика: Стигна ли напрежението между НАТО и Русия своя пик и какво предстои? Анализ на Любомир Кючуков, директор на Института по икономика и международни отношения.

Красимир Каракачанов обяви, че отстъпва лидерския пост във ВМРО – разговор със Станимир Радулов, член на благоевградската организация на ВМРО. С него ще говорим и за 150-та годишнина от рождението на Гоце Делчев и отношенията ни със Северна Македония.

Вижте още

„Сюжети от деня“ на 8 декември 2022г. с Агнес Манова

„Евранет +“ Запълнен е капацитетът на хотелите и къщите за гости за празничните дни в община Самоков – Люба Кленова, зам.-кмет. Благотворителни инициативи и коледен конкурс за детска рисунка организират от кметството в Крупник. За празничните събития и базара в подкрепа на училището в селото, както за работата на Радио Благоевград..

публикувано на 08.12.22 в 08:30

„Приемна в ефир“ на 8 декември 2022г. с Райна Ванчева

Фондация „П.У.Л.С.“ Перник е част от глобалната кампания на ООН „Обединени! Активизъм за край на насилието над жени и момичета“. Целта на серията събития е да се поставят на дневен ред проблемът насилие и възможностите за подкрепа на пострадалите. По темата ще разговаряме с Ася Александрова, психолог и ръководител на Центъра за социална..

публикувано на 08.12.22 в 08:00

„Събуди деня“ на 8 декември 2022г. с Мария Благоева

Как да подкрепим учениците с различен майчин език да учат уверено в училище? Разговор с Борислава Донева от фондация „Заедно в час" и организатор на онлайн дискусия, фокусирана върху проблемите на децата, които говорят на различен майчин език от българския. Регионалната библиотека в Благоевград спечели финансиране по проект на..

публикувано на 08.12.22 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 7 декември 2022г. със Снежина Цветанова

Рубрика „ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА“ Колко средства ще отделят кюстендилци  за коледни и новогодишни подаръци? Репортаж. Младежката фондация „Солидарност в действие“ от село Друган, община Радомир, ще обучава млади момичета от малки населени места на личностно развитие и постигане на целите. За програма „Гергина“ говори нейният създател Елица..

публикувано на 07.12.22 в 08:30

„Събуди деня“ на 7 декември 2022г. с Давид Каолпачки

След връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет и след острите критики на Румен Радев към „Продължаваме промяната“ – коментари на политическия анализатор Кристиян Шкварек и Константин Праматаров от Студентския клуб на политолога към СУ. Лидерите на Европейския съюз и Западните Балкани се срещнаха в Тирана, за да..

публикувано на 07.12.22 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 6 декември 2022г. с Иван Лазов

След връчването на първия мандат за съставяне на правителство – коментар на политолога Борислав Ангелов.  Как благоевградчани коментират политическата обстановка в страната? Репортаж. Сдружението „Близо до теб“ в Дупница с нова инициатива преди коледните празници – Асен Кирилов, председател на сдружението. Никулден през погледа на..

публикувано на 06.12.22 в 08:30

„Здравен компас“ на 6 декември 2022г. с Лалка Радкова

Български кардиолог с отличие от научна конференция на Световната асоциация по хипертония в Киото, Япония – доц. д-р Красимира Христова, медицински директор на Медицински център по сърдечно-съдови заболявания - София и председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика. Метаболитен синдром – една от „модерните“ болести на нашето..

публикувано на 06.12.22 в 08:00