Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

04.03.2022 г., 08:00 – 11:00 ч., „Събития и личности“ с Давид Калпачки

Първа министерска рокада в кабинета „Петков“: за смяната на военния министър, за българската позиция относно войната в Украйна, за стабилността на управляващата коалиция и за първата поискана оставка на правителството – говорят управляващи и опозиция.

Разговори с депутатите Ивайло Мирчев от „Демократична България“, зам.-председател на Комисията по енергетика и Николай Дренчев от „Възраждане“, зам.-председател на Комисията по отбрана. 

Анализ на актуалните теми от седмицата и сложната геополитическа обстановка – разговор с политолога Борислав Виларов. 

Военният конфликт в Украйна и уроците от миналото, които не сме научили – коментар на доц. Жеко Кьосев, социолог и преподавател в ЮЗУ. 

Икономика на войната – какви са икономическите последици за Европа и страната ни и какъв ще бъде ефектът от наложените санкции срещу Руската федерация? Анализ на икономиста Агоп Каспарян. 

Ще има ли нужда от извънредна актуализация на бюджета, с оглед на кризата в Украйна? Коментар на Мария Капон, от „Ние идваме“, бивш депутат и член на бюджетната комисия в 46-то НС. 

Две години след първите случаи на COVID-19 хората изглежда все повече привикват към живота в пандемия. Това сочат данните от глобалното проучване на „Галъп“, проведено на територията на 45 държави. Разговор със Светлин Тачев от „Галъп“. 

Вижте още

„Сюжети от деня“ на 6 декември 2022г. с Иван Лазов

След връчването на първия мандат за съставяне на правителство – коментар на политолога Борислав Ангелов.  Как благоевградчани коментират политическата обстановка в страната? Репортаж. За „икономиката на светло“ – поглед към този проблем на икономиста проф. д-р Стефан Петранов. Сдружението „Близо до теб“ в Дупница с нова инициатива..

публикувано на 06.12.22 в 08:30

„Здравен компас“ на 6 декември 2022г. с Лалка Радкова

Български кардиолог с отличие от научна конференция на Световната асоциация по хипертония в Киото, Япония – доц. д-р Красимира Христова, медицински директор на Медицински център по сърдечно-съдови заболявания - София и председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика. Метаболитен синдром – една от „модерните“ болести на нашето..

публикувано на 06.12.22 в 08:00

„Събуди деня“ на 6 декември 2022г. с Мария Благоева

На 7 декември в криптата на храм-паметника с костница „Свети Иван Рилски“ в Кресна откриват изложба с архивни фотоси, запазили спомена за преместването на костите на български воини, загинали за свободата на България. За историята на църквата и за изложбата разказва отец Георги Танчев. Винената партия събира съмишленици на годишен конгрес..

публикувано на 06.12.22 в 06:00

"По първи петли" на 6 декември 2022 г. с Агнес Манова

Под надслов „Нека доброто продължи!“  за дванайсета поредна година Общинската администрация в Сатовча организира кампания по набиране на средства за децата сираци и деца с трайни увреждания. Сбъдната мечта – Зюлкера Арифова от село Туховища замести тютюна с отглеждането на най-скъпата подправка в света –  шафранът, а от няколко години..

публикувано на 06.12.22 в 03:00

05.12.2022 г., 13.00 – 16.00ч., „Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Евранет +“ В рубриката „Трудова борса“ със Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетостта, ще представим свободните работни места, обявени от Бюрото по труда в Сандански, както и проекта за младежка заетост. България е част от европейската инициатива „Климат на промяната” – насочена към информиране и..

публикувано на 05.12.22 в 08:20

05.12.2022 г., 10:00 – 11:00 ч., „Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Нормализира ли се ситуацията на имотния пазар; и какви са тенденциите за следващия период ще коментираме с Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“. Социалната среда и икономическите предизвикателства в сферата на образованието ще анализира преподавателят в НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград, Николай..

публикувано на 05.12.22 в 08:00

05.12.2022г., 07:00 – 10:00ч. „Събуди деня“ със Снежина Цветанова

АКТУАЛНО: Месецът с най-много празнични дни започна. Днес почитаме свети Сава! Какво ще сложат благоевградчани на трапезата за Никулден и колко ще им струва? Репортаж. ЖИВЕЙ НА ЧИСТО: Югозападно държавно предприятие е осигурило 3 хиляди живи коледни елхи в контейнер и над 6 хиляди отсечени. Откъде могат да бъдат закупени,..

публикувано на 05.12.22 в 06:00