Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

05.03.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

"Морфин" - моноспектакъл на Петър Петров - Перо
Снимка: Yalta art room

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов с актуална информация от Кюстендил; „В търсене на изгубеното време” - Елена Тамакярска за фотографската изложба на Симеон Богданов, която беше представена на 1 март в галерия „Кракра” в Перник.

Представлението „Снежната кралица” от Х. К. Андерсен на Кукления театър в Благоевград, акцент от културния афиш за деня – режисьорът Тодор Вълов за спектакъла.

Теартрално-визуалният моноспектакъл „Морфин”, по повестта на Булгаков, на сцената на столичното пространство за младо изкуство „Ялта арт рум”– среща в ефир с младия  актьор от Благоевград Петър Петров – Перо и с режисьорката Кристина Беломорска.

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

Изложба керамика на Даниела Механджиева в галерия „Еме” в Благоевград – разговор с художничката след откриването в петък.

79 години от смъртта на поета, художник, журналист, театрален критик и общественик Сирак Скитник, личност със значим принос за издигане авторитета на Радиото и негов пръв директор – думи за на проф. Веселин Димитров при откриването на паметната плоча на къщата, в която е живял Сирак Скитник, също на Богомил Нонев, бивш директор на Радиото и пръв носител на наградата „Сирак Скитник”, както и на българския дипломат и интелектуалиц Петър Увалиев. Записите са от Златния фонд на БНР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“:  Разговор с Алисия Сусанина – световна шампионка по кикбокс за кадети 2024 от Будапеща Унгария. Каква е цената на успеха? Рубриката „Спортисти в неравностойно положение“ – Да повториш злато на Олимпиада – разказва Ружди Ружди – олимпийски шампион от Париж 2024 в тласкането на гюле. Рубриката..

публикувано на 07.09.24 в 08:10

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

Във времето ни заедно до 09:00 часа щ е се разходим до санданското село Лебница, което посреща своя традиционен събор - за богатата програма тази година, новите придобивки на селото и бъдещите подобрения ще ни разкаже кметът Васил Джибов.  С председателя на читалището в селото, Калина Стаменова, пък ще разговаряме за дейността на културната..

публикувано на 07.09.24 в 05:43

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

6-ти септември – Ден на Съединението на  Княжество България и Източна Румелия – репортаж от честванията в Благоевград. Поглед към събитията в страната преди 139 години - Съединението на България – разговори с историците проф. д-р Петко Петков и доц. д-р Ангел Джонев от Института за исторически изследвания към БАН и член на Македонския..

публикувано на 06.09.24 в 08:25

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Състави от България, Сърбия и Македония си дават среща във Втория Международен фолклорен фестивал „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев. Нова детска градина ще строят в Сатовча. Готова ли е образователната инфраструктура за новата учебна година? Разговор с кмета Арбен Мименов. Капсула с послание към бъдещото поколение,..

публикувано на 05.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Храсти и треви превземат пътищата в Благоевградска област. Кой ще обезопаси най-натоварените участъци? Коментар на Кирил Стоянов. Разклатената държава: Разговор с Иван Сабахлъков, земеделец. Какво ще се промени с новите избори? Коментар на Станислав Богдански, народен представител. Две гледни точки: БСП накъде след..

публикувано на 05.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

  „Потребителска рубрика“ Поевтиняха ли цените на храните в края на лятото и колко ще ни излезе тази година зимнината? Владимир Иванов, председател на ДКСБТ. Кои бяха най-сериозните нарушения на потребителските ни права през летния туристически сезон? Габриела Руменова, създател на Платформата „Ние, потребителите“. „Земеделска..

публикувано на 04.09.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Променя ли се политическата картина у нас преди поредните предсрочни избори? Разговор с политолога Атанас Радев. Изявленията на управляващите в Северна Македония по отношение на България отново предизвикаха намесата на Европейския съюз. Разговор с доц.  д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и преподавателя в..

публикувано на 03.09.24 в 08:00