Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

11.03.2022 г., 08:00 – 11:00 ч., „Събития и личности“ с Давид Калпачки

Колона от руска военна техника напредва към столицата Киев, 7 март 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна – анализ на последните събития, както и коментар на резултата от срещата на външните министри на Украйна и Русия, която се проведе в Турция – Борис Станимиров, анализатор. 

Защо според „Демократична България“ информацията, която идва от българските служби, невинаги е коректна? Разговор с депутата Ивайло Мирчев. 

От ГЕРБ заявиха, че спират да бъдат конструктивна опозиция, а ще бъдат безкомпромисни в оценките и критиките си към управлението. Разговор с депутата Тома Биков. 

Стабилността на управляващата коалиция през погледа на депутата от БСП Александър Симов. 

Българската енергийна независимост – мисията трудна, но възможна – Димитър Делчев, лидер на ДБГ. 

Как ще се отрази войната в Украйна на инфлацията? Анализ на икономиста Георги Вулджев. 

Сесия на ОбС – Благоевград.

Вижте още

"Сюжети от деня" на 29 ноември 2023 г. с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Истинско мляко от автомат. За полезността на нововъведението разказва животновъдът Антон Тодоровски, който зарежда млекомата с мляко, собствено производство от фермата му в село Падеж. Автентичната Огледна баница от село Баничан получи отличие в първите кулинарни тв награди „Гозбата на България“ в категория..

публикувано на 29.11.23 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ на 29 ноември 2023 г. с Елизабет Александрова

Предложения за държавен план-прием за учебната 2024-2025 година в професионалните гимназии в община Банско. Разговор с инж. Антоанета Николова, ст. експерт по професионалното образование и обучение в РУО Благоевград. Професионалната гимназия по транспорт в Дупница подготвя специалисти по професиите „Техник на транспортна техника“ и..

публикувано на 29.11.23 в 08:10

"Събуди деня" на 29 ноември 2023 г. с Мария Благоева

За първи път коледно градче ще радва жители и гости на Сандански. За празничните прояви ще научим от Албена Бугаринова от общинския пресцентър. Създават младежки съвет към кметството в гърменското село Огняново. За идеята разговаряме с кмета Иван Ижбехов. Могат ли местните власти да провеждат истинска жилищна политика? Разговор с Минчо..

публикувано на 29.11.23 в 06:00

"Сюжети от деня" на 28 ноември 2023 г. с Иван Лазов

След промените в атмосферните условия, голяма част от България бе  блокирана. Мнението на автомобилния експерт Алекси Кесяков. 50 години Радио Благоевград – среща с журналиста Марио Гаврилов, бивш сътрудник на Радиото на Югозапада, започнал своята кариера в професията в Радио Благоевград. Как ще се развива община Дупница през..

публикувано на 28.11.23 в 08:30

„Здравен компас“ на 28 ноември 2023 г. с Лалка Радкова

Д-р Борис Илчев от Клиниката по съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ще преглежда в гр. Сандански на 9 и 10 декември. Съдови заболявания – диагностика, лечение. След Шестия конгрес на БЛС – приоритетните цели, които обединиха, политици, законодатели и лекари – д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.  „В ритъма на..

публикувано на 28.11.23 в 08:10

„Събуди деня“ на 28 ноември 2023 г. с Биляна Славчева

Дари за кауза, която ти е на сърце! Ще припомним изреченото от  Гергана Павлова от фондация BCause, официален партньор за България , за организацията на шестото издание на кампанията „Щедрият вторник“.  Носителят на приза от ЮНЕСКО „Живото човешко съкровище“ Мадлен Божилова Амин ще ни разкаже за уникалността на кюстендилската носия,..

публикувано на 28.11.23 в 06:00

"По първи петли“ на 28 ноември 2023 г. с Бойка Браткова

50 години Радио Благоевград – споделено с приятели. Една от най-любимите съвременни детски песни „Ало, ало, Слънчице“съвсем скоро ще звучи в ефира на Радио Благоевград в изпълнение млади таланти от Сандански - новите приятели на радиото. След висшето образование – накъде ... Ще се срещнем със студенти от Факултета по изкуствата на ЮЗУ, за да..

публикувано на 28.11.23 в 03:00