Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев = Дигитално училище на България

Снимка: https://pmggd.bg/

Урокът на тема „Хармонията в нас и около нас“ в категорията „Дигитален урок“ на конкурса Дигитално училище на България  донесе първо място на ПМГ „Яне Сандански“ град Гоце Делчев. От пет години гимназията е иновативно училище. Иновацията е свързана с развитие на функционалната грамотност на учениците с използване на проектно базирано обучение в различните часове.

Катерина Тодорова е  старши учител по български език и литература и председател на Методическото обединение по иновации в гимназията. „Разработихме урок на тема „Хармонията в нас и около нас“. Използвахме голяма палитра от дигитални приложения. Урокът е интердисциплинарен и включва в себе си различни учебни предмети: математика, химия, биология, философия и изобразително изкуство. Ние сме много щастливи и горди от факта, че получихме тази награда. Това е голяма оценка и в същото време голяма отговорност за всеки един, който работи в нашето елитно училище.“ – сподели в ефира на Радио Благоевград г-жа Катерина Тодорова.


Надя Воденичарова е старши учител по информационни технологии, част от екипа, разработил урока. „Урокът „Хармонията в нас и около нас“ е  урок, създаден с много любов. В него са включени няколко учебни дисциплини и от гледна точка на IT ние използвахме много иновативни приложения, които всъщност правят урока дигитален. Такава беше нашата тема“ – разказа в ефира на Радио Благоевград г-жа Воденичарова. Тя посочи няколко приложения. Например word wаll, с чиято помощ учениците са разделени на екипи на случаен принцип: екип триъгълник, екип кръг, екип успоредник и екип трапец. Използват мултимедиен сет и други интересни приложения.


Виолета Дерменджиева  е ученичка в 10 г“ клас в ПМГ „Яне Сандански“ град Гоце Делчев. „Главен извод от урока е, че във всичко около нас има хармония и няма как нещата да съществуват без хармония. Всичко е в баланс и това е красивото в нашия свят. Относно самото обучение в този формат според мен е много добре измислено, защото ни показва нагледно нещата, показва ни на практика как се случват в живота и ни възлагат задачи, чрез които ние можем логически да стигнем до знанията, а не само да ги прочетем. Чрез практическите задачи получаваме информация и знания за работа с дигиталните технологии.“


Снежана Костадинова  е ученичка в 10 г“ клас в ПМГ „Яне Сандански“ град Гоце Делчев. „В нашето училище постоянно се провеждат интердисциплинарни дигитални уроци, които ни помагат много в самото обучение.  Използваме много и различни приложения, които дори сами откриваме. Създаваме различни пъзели онлайн, правим много презентации и използваме много приложения. Те улесняват работата както на нас, така и на нашите преподаватели.  Помагат ни сами да достигнем до отговорите. Материалната база в училището е много добра. Винаги можем да използваме таблети, хром буци, които ни помагат в обучението.


В конкурса „Дигитално училище на България“ се състезаваха над 120 проекта от различни училища в нашата страна. Победителите са само седем училища в различните категории – „Дигитален проект“, „Дигитален урок“ и „Дигитална организация на преподаването“.

Пожелаваме още много награди на учениците и учителите в ПМГ „Яне Сандански“ град Гоце Делчев!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Елия Тодорова e нимфа в новата си песен

Елия Тодорова e като нимфа в новата си песен „Направен за мен“.  „Направен за мен“  излиза в разгара на лятото. Елия пише песента в съавторство по текста и музиката с Павел Николов-Pavell. „Изцяло се доверих на Павел за това как трябва да звучи „Направен за мен“ ‒ разказва Елия. ‒ Имахме около десет работни варианта на песни, но..

публикувано на 07.07.24 в 15:36

С любов към професията - учителката Цветанка Кадиева

Насочиме вниманивто си към Петричкото село Кърналово и ОУ “Братя Миладинови”. Училището е създадено през 1893 г. и е утвърдено средище на духовната изява и огнище на националните традиции, които продължава да пази и до сега. Разбира се днешния облик на учебното заведение е съвременен. В училилището са оборудвани специализирани кабинети, класни стаи..

обновено на 07.07.24 в 13:53

Проф. д-р Людмил Вагалински: Находката от Хераклея Синтика е уникална

Екипът от археолози на проф. д-р Людмил Вагалински, които работят на подновените разкопки в античния град Хераклея Синтика край Рупите, Петричко, откриха цяла мраморна скулптура в човешки ръст. Статуята е открита още на третия ден от подновяването на разкопкитие на 3 юли 2024 година. Археолозите попаднали на нея в големия канал на античния град...

публикувано на 06.07.24 в 09:00

Инж. Валентин Чамбов: Стабилизирахме финансово ЮЗДП

„Преди една година поех отговорната задача да ръководя най-голямото горско предприятие в страната с най-много териториални поделения. Бях наясно със ситуацията, но бях изненадан от няколко предизвикателства, които се наложи бързо да преодолея. На първо място това бе тежкото финансово състояние на предприятието. На второ - организационната структура...

публикувано на 05.07.24 в 14:08

Баня празнува с видео послания и нова песен за селото

Баня ще отбележи своя празник на 6 юли. Видео-послания са изпратили десетки жители от селото, които са извън страната, но милеят за родното си гнездо. Това е инициативата ,,Я кажи ми, облаче ле бяло", която се прави за първи път.   “Кратките послания от мястото, на което се намират, ще докосне всички, за да бъдeм заедно и да обединим..

публикувано на 05.07.24 в 12:02

Перспективите след неуспеха на първия мандат

Какви са политическите перспективи пред страната, след като не бе избрано правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС? Има ли възможност 50-то юбилейно Народно събрание да излъчи редовен кабинет?  Какви са причините и последиците от трусовете в някои от парламентарнопредставените партии – ДПС, БСП и “Величие”?  Какви са актуалните законодателни инициативи..

публикувано на 05.07.24 в 11:23

Непознатите планини на Краище

Краище е сравнително непознат район за повечето българи. 70% от тази физикогеографска и историко-географска област е на българска територия,  друга част е в Сърбия и съвсем малка - в Северна Македония.  „ И след като видях колко много красоти,  след като се запознах с толкова много археологически находки от древни и средновековни времена, реших да..

публикувано на 03.07.24 в 10:37