Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

08.04.2022 г., 08:00 – 11:00 ч., „Събития и личности“ с Давид Калпачки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трябва ли страната ни да изпраща военна помощ на Украйна и в какво да се изразява тя? – двете гледни точки на Цецка Бачкова от „Демократична България“ и Симеон Славчев от партия „МИР“.
Мая Манолова даде старт на новия политически проект “Изправи се, България“. Какви ще бъдат приоритетите на политическата партия? – общинският съветник от Благоевград Албина Анева, която е сред учредителите на партията.
Европейската комисия даде „зелена светлина“ на Плана за възстановяване и устойчивост на България – колко средства ще получи страната ни, какви са приоритетите и дейностите заложени в него? – коментар на евродепутатите Цветелина Пенкова и Андрей Новаков; Михаил Кръстев, икономист от Съвета за икономически и публични политики; Милен Керемдчиев, бивш зам.-министър на икономиката.
Ще бъде ли променена българската позиция за РСМ? – коментар на Борис Ячев, лидер на партия „Силна България“.
Детската книга „Войната, която промени Рондо“ на украинските автори – Романа Романишин и Андрий Лесив, излезе на български. Със своя сюжет тя провокира размисъл и отговаря на детските въпроси относно войната – Димитър Риков, главен редактор на издателство „Софтпрес“.

Вижте още

„Сюжети от деня“ на 4 октомври 2023 г. с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ По пътя към еврото – митове, реалности и страхове. Как да се подготвим за прехода към единната европейска валута? Ще чуем коментара на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“. За или против приемането на еврото в България? Анкета.  „Земеделска рубрика“ Реколтата..

публикувано на 04.10.23 в 08:25

„Аз, Буки, Веди” на 4 октомври 2023 г. с Елизабет Александрова

Професионалната гимназия по транспорт в Дупница разполага със СТЕМ център, в който учениците получават практически знания чрез автосимулатор. Разговор с Димитър Белчински, старши учител по практика и Чавдар Огненски, ученик в 9-ти клас. Учители от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица, общ. Хаджидимово, се запознаха с иновативни методи..

публикувано на 04.10.23 в 08:05
Иван Стоянов

"Събуди деня" на 4 октомври 2023 г. с Мария Благоева

Как се организират 38 доброволчески кампании за половин година? Разговор с Георги Златинов, вдъхновител на сдружението „ Cleen and green “ от Гоце Делчев, което бе обявено за непримирим пример за грижа към природата от Българска фондация „Биоразнообразие“. Благоевград и Рилската света обител са домакини на Национална научна конференция..

публикувано на 04.10.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 3 октомври 2023 г. с Иван Лазов

Членове на Сдружението на потомците на бежанци и преселници от Северна Македония смятат, че проблемите в страната не се дължат на двустранния спор между България и Северна Македония– доц. д-р Спас Ташев – съпредседател на сдружението. Проблемите в минния и енергийния сектор на Югозападна България – Йорданка Германова, председател на..

публикувано на 03.10.23 в 08:25

„Здравен компас“ на 3 октомври 2023 г. с Лалка Радкова

Председателят на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков беше избран за президент на Световната дентална организация – политиките, на които ще заложи. Интересът на гражданите към новите адаптирани ваксини на „Пфайзер“ в имунизационния кабинет на РЗИ-Благоевград, заболеваемост от COVID-19  в областта – д-р..

публикувано на 03.10.23 в 08:10

"Събуди деня" на 3 октомври 2023 г. с Давид Калпачки

Недоволството на работещите в енергийния сектор, протестите и блокадите, съдбата на въглищните региони и справедлив ли ще бъде преходът към зелена енергия. В предаването „Събуди деня“ говорят: инж. Иван Митев,  изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара и Апостол Дянков, енергиен експерт в WWF –България. В рубриката..

публикувано на 03.10.23 в 06:00

"По първи петли“ на 3 октомври 2023 г. с Мариана Попова

Приключи реставрацията на старинния храм „Св. Архангел Михаил“ в град Рила. В Сандански започна изграждането на нова църква. Откриха паметна плоча на загиналите воини от благоевградското село Покровник. Репортаж от Фестивала на чесъна в радомирското село Долни Раковец.

публикувано на 03.10.23 в 03:00