Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

29.04.2022 г., 08:00 – 11:00 ч., „Събития и личности“ с Давид Калпачки

Снимка: balkangashub.bg

Какви ще бъдат последиците за бизнеса и бита след решението на Русия да спре доставките на газ към страната ни? Какъв трябва да бъде отговорът ни и имаме ли алтернатива? Какви са очакваните резултати от посещението на Кирил Петков в Украйна? Ще се окаже ли въпросът за военната помощ за Украйна „препъни камък“ за четворната коалиция? – говорят депутатите Иван Димитров от „Демократична България“, Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“, Цончо Ганев от „Възраждане“ и Емил Костадинов, бивш депутат и дългогодишен член на БСП.

Какъв е отговорът на Европа след спрените доставки на руски газ? – Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Президентът Румен Радев изостри тона към правителството – коментар на проф. Антоанета Христова.

„Живот в радиото“ – разговор с Петър Волгин за новата му книга.

Сесия на ОбС – Благоевград.

Вижте още

„Арт сезони” на 23 септември 2023 г. с Юлия Караджова

Актуална тема от Кюстендил. 65 години от създаването на художествената галерия в Перник. Открит бе и новият творчески сезон. „Времена” – първата книга с тристишия на Георги Якимов от Благоевград, който е трето поколение творец  в рода си. „Жената, която рисува море” – дебютна книга с разкази, поезия и апева на Петя Смиленова..

публикувано на 23.09.23 в 08:05

„Студио спорт“ на 23 септември 2023 г. с Петрана Кимчева

Планински поход за деца организират ентусиасти от Благоевград, поводът - 90 години хижа „Македония“. Разговор с инструктора Иван Калибацев за развитието на планинско дело сред най-малките в Благоевград. Петър Мицин - носител на три световни титли, говори за решението да остане в България и тук да се подготвя за Олимпиадата в Париж...

публикувано на 23.09.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 22 септември 2023 г. с Иван Лазов

На 22-ри септември 1908 година е обявена Независимостта на България – коментар на историка проф. д-р Петко Петков и на историка и политолог Емил Соколов. Репортаж от честването на независимостта в Благоевград. За Международната конференция „Балканите- за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство“ – д-р Калоян Паргов,..

публикувано на 22.09.23 в 08:10

"Събуди деня" на 22 септември 2023 г. с Давид Калпачки

22 септември – Ден на независимостта на България – разговор с историка проф. Милко Палангурски и тематични анкети с жители на Благоевград. „История на Кюстендил“ в два тома бе представена в навечерието на Деня на независимостта – разговор с доц. Ангел Джонев от Регионалния исторически музей в града. За зависимостите..

публикувано на 22.09.23 в 06:00

"Сюжети от деня" на 21 септември 2023г. с Ваня Бахчиванова

Ще стартираме предаването с един огромен успех и повод за гордост: Снимка на кукери от Благоевград е сред финалистите в класация на световноизвестното списание "Тhe Independent Photographer".  Фотографът и директор на списанието "National Geographic България" – Иво Данчев, ще ни разкаже повече за постижението. На 21 септември отбелязваме..

публикувано на 21.09.23 в 09:32

„Приемна в ефир“ на 21 септември 2023 г. с Мариана Попова

За 14-та поредна година БЧК организира Националната програма „Топъл обяд за ученици в неравностойно положение“. По темата ще разговаряме с Екатерина Борисова от БЧК – София. В студиото очакваме млади доброволци от Благоевград. Те ще дадат старт на кампанията за набиране на нови членове в червенокръстката организация.

публикувано на 21.09.23 в 08:05

"Събуди деня" на 21 септември 2023 г. с Бойка Браткова

С ранобудно посещение в благоевградската ромска махала и в жилищния комплекс „Спартак“ в Сандански, ще дадем старт на деня в четвъртък. За дигитализацията и възможностите на високите технологии за облекчаване на административните услуги ще стане дума в сутрешния блок. За новите технологии и класическото писане ще засегнем темата и с..

публикувано на 21.09.23 в 06:00