Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Валя Маринова: До 15 май можете да се включите в националния конкурс за есе на английски език

Каним  всички млади хора в България на възраст между 15 и 25 години да участват в националния конкурс за есе на английски език. Конкурсът е отворен до 15 май 2022 година“, съобщи за Радио Благоевград Валя Маринова от младежката неправителствена фондация "Солидарност в действие" със седалище в село Друган, община  Радомир.  Организаторите са избрали четири теми, върху които по избор могат да пишат участниците: Какво има значение за мен и защо? Какъв е проблемът в моето училище, университет, общност или държава и какво трябва да се направи по въпроса? Кой е най-важният житейски урок, който научих досега? Какво щях да правя с времето си, ако не трябваше да работя за пари? „Искаме да чуем какво вълнува младите хора и вярваме, че независимо на каква възраст са, те имат капацитет да осъществяват положителна социална промяна“ , поясни  Валя Маринова. Победителите ще бъдат обявени на първи  юни 2022 година на Фейсбук страницата на фондацията. Всички участници в конкурса ще бъдат удостоени с поощрителни награди, а създателите на най-оригиналните есета ще получат пълна стипендия за участие в един от летните младежки лагери за обучение по английски език, критическо мислене и лидерство. С пълната информация за конкурса можете да се запознаете на сайта на фондацията "Солидарност в действие"  (https://solidarityworks.eu/konkurs2022/).

Интервюто с Валя Маринова чуйте в звуковия файл.Вижте още
Силвия Домозетска

Джаз вечери на открито в Благоевград

Продължават празничните прояви по повод 30-та годишнина  на Биг Бенд – Благоевград . След впечатляващия концерт във вторник, жителите и гостите на Благоевград в три поредни вечери ще имат удоволствието да се насладят на джаз-концерти на открито. „ Това е една линия на приемственост на утвърдени музиканти професионалисти с млади хора, които..

публикувано на 07.06.23 в 14:12

Ангел Джамбазки: Скопие опитва натиск върху Европейския парламент

Българският евродепутат и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки предупреди за координирана атака, организирана от властите в Скопие във връзка с информация, че Европейският парламент започва преразглеждане на доклада за Република Северна Македония. „Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в..

публикувано на 07.06.23 в 12:22

„Денков-Габриел“ – кабинет на надеждата или на недоверието?

Вчера парламентът гласува и одобри за министър-председател акад. Николай Денков. "За" гласуваха 132, "против" - 69, без "въздържал се". Денков получи подкрепа от ГЕРБ-СДС (един "против"), ПП-ДБ, както и от двама народни представители от ДПС. Структурата на кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС също беше подкрепена от 132 депутати, против бяха 69, нямаше..

публикувано на 07.06.23 в 11:51

Доц. Елена Ставрова: Държавата няма да има финансови проблеми

Държавата няма да има финансови проблеми, тъй като икономиката се успокоява, трендът е възходящ – това прогнозира за Радио Благоевград доц. Елена Ставрова, ръководител на катедра „Финанси“ в Стопанския факултет на Югозападния университет – Благоевград. „ Държавата винаги има резерв и възможност да емитира държавни ценни книжа, тъй като нашият..

публикувано на 07.06.23 в 10:03

20 години сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ – град Разлог

Разложкото сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ е национален координатор на Евро-средиземноморската фондация „Анна Линд". Неправителствената организация има зад гърба си десетки инициативи, проекти, решени проблеми, утвърдени партньорства. „ Създаване на мостове между култури, поколения, етноси, ценности – това е нашата марка “,..

публикувано на 07.06.23 в 09:49

ЮЗУ – Благоевград посреща директорите на българските неделни училища в Европа

От 7 до 10 юни, Югозападният университет е домакин на семинар за директорите на  българските неделни училища в Европа.  На поканата са се отзовали директори и учители от Италия, Испания, Кипър, Ирландия, Германия, Гърция, Франция, Австрия, Турция. „ Това е обучителен семинар, който се провежда по програма „Еразъм+“ и е първият такъв, който се..

публикувано на 07.06.23 в 09:23

Продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива

Заплахи няма, продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива , защото не може да се планират медицинските услуги – сподели за Радио Благоевград д-р Дафина Тачова, заместник-председател на Регионалната лекарска колегия и изпълнителен директор на дружеството на общопрактикуващите лекари – Благоевград. „ За първи  път,..

публикувано на 06.06.23 в 14:38