Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Венцислав Венев: Моята цел е БТС да бъде съюз на туристи, а не агенция за недвижими имоти

Снимка: https://business.dir.bg/

„Някои от нашите туристически дружества са се превърнали, образно казано, в агенции за недвижими имоти, които държат хижи, стопанисват и ги управляват. С една дума – дават ги под наем. А на второ място са поставили дейността, за която е създаден съюзът. Моята цел е да обърна тази тенденция“, заяви Венцислав Венев в първото си за Радио Благоевград интервю като председател на БТС. Той бе избран на този пост преди месец, а от седмица е факт и регистрацията на новото ръководство в съда, съобщи Венцислав Венев. „БТС да бъде съюз на туристи, на хора, които правят походи, които правят събори, фестивали на хорове и други туристически мероприятия и активности“, очерта посоката на усилията Венцислав Венев и отдели специално място на  задачата за изясняване статута и собствеността на туристическите хижи, подобряване на битовите условията в тях, водоснабдяването им, изграждането на канализация и пречиствателни станции, особено в тези, които се намират в защитени природни зони. Той съобщи, че в момента се подготвя програма за реновиране на хижите в Пирин планина, сред тях и най-посещаваната – хижа „Вихрен“. В плановете на новото ръководство на БТС е дигитализацията на много от туристическите маршрутите,  за да се привлекат повече и по-млади хора. А в започващия на 27 май национален туристически поход „Козлодуй – Околчица“, по стъпките на Ботевата чета се очаква да преминат над 1 500 българи. 

Интервюто с  Венцислав Венев чуйте в звуковия файл: 


Вижте още

Информационната платформа „Климатека“ търси нови автори

„Климатека“ е информационна платформа за отразяване на климатичните промени , която вече три години работи с авторски екип от учени и експерти, за да „превеждат“ науката на достъпен език. „ С времето започнахме да разширяване темите, защото климатичните промени са една много широка и  всеобхватна, сама по себе си, тема, която засяга различни..

публикувано на 29.05.23 в 09:50

Над 200 организации са преминали през програмата „Предприемачество за нестопански организации“

Българският център за нестопанско право вече 12 години  развива програмата „Предприемачество за нестопански организации “. Центърът  помага на други неправителствени организации идеите им да се превърнат в бизнес планове и социалните каузи да се реализират чрез работещи социални предприятия. „ През тези години увереност и вдъхновение ни дават..

публикувано на 29.05.23 в 09:29
Вяра Панталеева

Вяра Панталеева посреща лятото с нова песен - "Усмихни се"

Вяра Панталеева посреща лятото с нова песен! Само преди няколко месеца Вяра подели песен със заглавието “Вярвам”, която можете да гледате в нейния YouTube канал - Vyara Pantaleeva. Днес новата и песен се казва “Усмихни се” и е написана от Чавдар Цолов.  Песента е с много положително и ведро звучене. С тази песен Вяра се стреми да..

публикувано на 28.05.23 в 15:14

Фестивал „Кулинарни съкровища от близо и далеч“

„Кулинарни съкровища от близо и далеч“ е темата на третото издание на Фермерски фестивал София 2023. Събитието е двудневно, започна на 27 май пред пилоните на НДК, продължава и днес в неделя. През двата фестивални дни посетителите могат да намерят богато разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, билки и подправки, месни и млечни..

публикувано на 28.05.23 в 13:05

Всеки шести хипертоник в България не знае за заболяването си!

Този месец се инициира най-голямата синхронизирана световна здравна кампания „Май, месец за мерене“ на Международната лига по хипертония. Кампанията има за цел да повиши нашата осведоменост и да подчертае важността на измерването на кръвното налягане. Темата коментира в предаването „Здравен компас“ на БНР-Радио Благоевград доц. д-р Красимира..

публикувано на 26.05.23 в 10:54

При тревожните разстройства медикаментите са на втори план

От 22 до 28 май се проведе Европейската седмица на психичното здраве. Темата тази година беше „Психично здрави общности“. Водещият психиатър д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държавната психиатрична болница „Св. Ив. Рилски“ коментира в предаването „Здравен компас“ на БНР-Радио Благоевград най-често срещаните психични проблеми на българина...

публикувано на 26.05.23 в 09:09

Майка от Благоевград със сигнал за грубо отношение на лекар

Сигнал за грубо отношение на лекар от Спешно отделение в държавната болница в Благоевград към дете подаде в Радио Благоевград Бойка Павлова. 3-годишната й дъщеричка пада с тротинетка на плочките пред Община Благоевград. Момиченцето започва да плаче, да пищи, че не може да стане и семейството отива в болницата. Лекарят, който е на смяна,..

публикувано на 25.05.23 в 10:40