Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18.06.2022 г., 06.00 – 09.00ч., „С усмивка в събота“ с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация.

Съботен радиопазар: слушателски обяви и съобщения.

„ЛЕГЕНДИ ОТ …“- актрисата Валерия Георгиева разказва за красивото цвете еделвайс.

„ПЪТЕШЕСТВИЯ“: към Маракеш, древната столица на Мароко – писателката  Ива Черногорска.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „ Децата и спорта“: II летен турнир по художествена гимнастика "MAGIC SUMMER CUP-2024“ – Симитли, разговор с организаторите. Среща с най-малкия шампион по таекуондо Преслав Стоянов от Петрич. Сандански е  домакин на волейболен турнир "Sandanski Cup". Разговор с организира от волейболен клуб „Медиус“ – Сандански Стоян..

публикувано на 15.06.24 в 08:20

"Арт сезони" с Юлия Караджова

В Благоевград започва 13-тия  Национален преглед „Нашите деца свирят Бах” – разговор с Илиян Юручки – секретар на Народно читалище „Никола Вапцаров 1886” Благоевград. ХХV Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията” – разговор в ефир с Катя Ерменкова и Иван Топалски. "От Трън по-убаво нема" – 11 национален фестивал на..

публикувано на 15.06.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Поглед към международните кризи в района и доколко те оказват влияние върху политическата криза в България – о.з. полковник Диман Георгиев – експерт по международна сигурност. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година. Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката - коментар на доц. д-р Григор Сарийски..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Водещата тема в седмичното обзорно предаване за политика “Събития и личности” ще бъдат резултатите от предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент. “Възраждане” ще бъде четвъртата по големина партия в 50-то НС, изпраща и трима евродепутати - коментар на Цвета Рангелова, депутат от 1 МИР Благоевград...

публикувано на 14.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Спасовден в благоевградското село Горно Хърсово. То е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж Център за специална образователна подкрепа  „Св.Паисий Хилeндарски" в Благоевград смодерен СТЕМ център, производствен център, а дворът от 4 дка ще бъде изцяло с трева за..

публикувано на 13.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

В предаването „Приемна в ефир“ ще разговаряме с директора на БЧК – Благоевград, Йорданка Стойчева, относно Програмата „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. В момента тече подготовката за втория транш по програмата. В навечерието на Световния ден на кръводарителя 14 юни, гост..

публикувано на 13.06.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

Спасовден е празник на хлебарите, сладкарите, шофьорите и цветарите.  Какъв е интересът към професията на хлебопроизводителя в днешно време и какви са предизвикателствата пред бранша? Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България. За цветарството като професия, бизнес и..

публикувано на 13.06.24 в 04:00