Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

18.06.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за годишната изложба „Комикс арт” на школата „Новите майстори”, която е вдъхновена от комикс културата и анимацията, и ще бъда показана в събота от 18 часа във фоайето на Драматичния театър в Кюстендил; Елена Тамакярска за регионалния етап на XII национален събор  на народното творчество „Копривщица – 2022”, който ще се проведе на 18 и 19 юни на откритата сцена в централния градски парк в Перник.

Сборна колекционерска изложба „Културна дипломация – Балкански диалог”, която гостува от Република Северна Македония и беше представена в сряда в Градската художествена галерия в Благоевград – репортаж.

„Вътрешни / Външни пространства” – разговор с художника Слав Недев след откриването на неговата изложба живопис в столичната галерия за съвременно изкутво „Депо”, осъществена с подкрепата на Национален фонд „Култура”.

 „Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

Изложба „Спомен за Христо Бараковски”, която беше открита в четвъртък в зала „Временни изложби” на Регионалния исторически музей в Благоевград и включва дърворезби и рисунки на известния художник-дърворезбар – отзвук.

Девето издание на фестивала „Талантино” – Национален преглед на театралните школи, който беше открит вчера в Младежкия дом в Благоевград с постановката „Ревизор” на талантливите деца от ДТ „Проф. Енчо Халачев” и ще продължи до 19 юни -  организаторът Бранимир Митов за програмата.

97 години от рождението на Георги Парцалев, актьор, подарил ни не една усмивка и поводи за ръзмисъл, любимец на поколения българи – неговият глас, запазен в златните ленти на БНР и спомен на колегата му в Сатиричния театър, незабравимия Константин Коцев.


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 4 октомври 2023 г. с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ По пътя към еврото – митове, реалности и страхове. Как да се подготвим за прехода към единната европейска валута? Ще чуем коментара на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“. За или против приемането на еврото в България? Анкета.  „Земеделска рубрика“ Реколтата..

публикувано на 04.10.23 в 08:25

„Аз, Буки, Веди” на 4 октомври 2023 г. с Елизабет Александрова

Професионалната гимназия по транспорт в Дупница разполага със СТЕМ център, в който учениците получават практически знания чрез автосимулатор. Разговор с Димитър Белчински, старши учител по практика и Чавдар Огненски, ученик в 9-ти клас. Учители от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Абланица, общ. Хаджидимово, се запознаха с иновативни методи..

публикувано на 04.10.23 в 08:05
Иван Стоянов

"Събуди деня" на 4 октомври 2023 г. с Мария Благоева

Как се организират 38 доброволчески кампании за половин година? Разговор с Георги Златинов, вдъхновител на сдружението „ Cleen and green “ от Гоце Делчев, което бе обявено за непримирим пример за грижа към природата от Българска фондация „Биоразнообразие“. Благоевград и Рилската света обител са домакини на Национална научна конференция..

публикувано на 04.10.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 3 октомври 2023 г. с Иван Лазов

Членове на Сдружението на потомците на бежанци и преселници от Северна Македония смятат, че проблемите в страната не се дължат на двустранния спор между България и Северна Македония– доц. д-р Спас Ташев – съпредседател на сдружението. Проблемите в минния и енергийния сектор на Югозападна България – Йорданка Германова, председател на..

публикувано на 03.10.23 в 08:25

„Здравен компас“ на 3 октомври 2023 г. с Лалка Радкова

Председателят на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков беше избран за президент на Световната дентална организация – политиките, на които ще заложи. Интересът на гражданите към новите адаптирани ваксини на „Пфайзер“ в имунизационния кабинет на РЗИ-Благоевград, заболеваемост от COVID-19  в областта – д-р..

публикувано на 03.10.23 в 08:10

"Събуди деня" на 3 октомври 2023 г. с Давид Калпачки

Недоволството на работещите в енергийния сектор, протестите и блокадите, съдбата на въглищните региони и справедлив ли ще бъде преходът към зелена енергия. В предаването „Събуди деня“ говорят: инж. Иван Митев,  изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара и Апостол Дянков, енергиен експерт в WWF –България. В рубриката..

публикувано на 03.10.23 в 06:00

"По първи петли“ на 3 октомври 2023 г. с Мариана Попова

Приключи реставрацията на старинния храм „Св. Архангел Михаил“ в град Рила. В Сандански започна изграждането на нова църква. Откриха паметна плоча на загиналите воини от благоевградското село Покровник. Репортаж от Фестивала на чесъна в радомирското село Долни Раковец.

публикувано на 03.10.23 в 03:00