Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

24.06.2022 г., 07:00 – 11:00 ч., „Събития и личности“ с Иван Лазов

След гласувания вот на недоверие към правителството какви са мненията на представители на различни политически сили за развитието на страната: Търсим мненията на Владимир Табутов от партия „Продължаваме промяната“, на проф. Румен Ваташки от партия „Възраждане“, Ивайло Константинов – лидер на партия ГЕРБ в община Дупница,  на депутата от ДПС Халил Летифов. 

Обобщение по темата на доктора по конституционно право Борислав Цеков.

Лидерът на сдружение „Толерантност“ и кмет на община Белица Радослав Ревански за проблемите на общините.

След посещението в град Крива Паланка, Северна Македония и продължаващите връзки с община Дупница – Олга Китанова, заместник-кмет на община Дупница.

Какви основни проблеми решават съветниците на сесия в Благоевград – директно включване.


Вижте още
Дарен Димчев

„Неделя у дома“ на 28 май 2023 г. със Зоя Караджова

28-ми май е Ден на природните паркове в България. Любопитно. Сбогом детска градина. Стихотворението „Радостно, но малко тъжно!“ ще представи Георги Давидков от ДГ „Вечерница“. Фестивал „Кулинарни съкровища от близо и далеч“. Среща с Ралица Касимова, съосновател на Хранкооп - фермерски пазари. „Зелена светлина за българската..

публикувано на 28.05.23 в 08:00

„На отворен прозорец“ на 28 май 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Неделята на светите Отци от Първия вселенски събор – минути за православие с отец Светослав Кючуков. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Платформата „Климатека“ търси автори на интересни,  оригинални и на достъпен език научнопопулярни статии – Пламена Маринова, основател на „Климатека“...

публикувано на 28.05.23 в 06:00

„Студио Спорт“ на 27 май 2023 г. с Петрана Кимчева

Минути за шампиони: Как се постигат три национални рекорда за 24 часа на едни турнир? Разговор с Петър Мицин от Плувен клуб „Вихрен“. Футбол от региона: Треньорът на „Марек“ Дупница Танчо Калпаков говори за трудния път до Втора лига. Рубриката „Децата и спорта“: Шампионът по самбо Димитър Малев от Петрич говори за самбото, джудото..

публикувано на 27.05.23 в 08:30

„Сюжети от деня“ на 26 май 2023 г. с Иван Лазов

Жители на Дупница протестират и искат разрешаване на проблемите във водоснабдяването – пряк репортаж от събитието. Състоянието на пътищата в района на селата Бараково и Пороминово е поводът за протести – разговор с един от организаторите, адвокат Петър Пешев. Историкът и политически анализатор Емил Соколов с поглед към ситуацията..

публикувано на 26.05.23 в 08:30

"Събития и личности" на 26 май 2023 г. с Давид Калпачки

Перспективите пред правителство, излъчено с втория мандат. Цената на компромисите между двете големи коалиции в парламента. Съдебната реформа. В предаването „Събития и личности“ ще разговаряме с Иван Димитров от Демократична България, Стоян Мирчев от БСП; коментар на политическите анализатори доц. Светослав Живков и проф. Вили..

публикувано на 26.05.23 в 05:00

„Сюжети от деня“ на 25 май 2023 г. с Агнес Манова

Спасовден в народния календар – Гълъбина Страхилова, етнолог в Общинския исторически музей в Разлог. Благоевградското село Горно Хърсово е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж на Лалка Радкова. Потенциалът за развитие и инвестиции в здравния туризъм –..

публикувано на 25.05.23 в 11:10

„Приемна в ефир“ на 25 май 2023 г. с Мариана Попова

Превенцията и противодействието на детското асоциално поведение. Виктор Янев, зам.-кмет на община Кюстендил и председател на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и неполнолетни. Ваня Алексиева, психолог и временно изпълняващ длъжността секретар на местната комисия за борба с противообществените прояви..

публикувано на 25.05.23 в 08:00