Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

23.07.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за историята и развитието на православния иконостас, представени тази седмица в галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил; Елена Тамакярска за второто издание на Парк фест „Пейка”, който се провежда на 23 и 24 юли в Перник.

Още една покана да видите изложбата „Спомен за Храсто Бараковски” в Регионалния исторически музей в Благоевград, включваща знакови творби на художника дърворезбар, правени в различни периоди от живота му – репортаж.

Все по-близо до голямата идея Благоевград да създаде свой музей за съвременно изкуство – среща в ефир с художника Сашо Стоицов, който е куратор на Седмия летен пленер – Симпозиум по живопис, с постоянно мото „Живописната технология в съвременното изкуство”, след откриването на заключителната изложба на 19 юли в Градската художествена галерия.

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

80 години днес от смъртта на Никола Вапцаров – Костадин Бонев, един от най-значимите български документалисти, за създаването на филма „Вапцаров. Пет разказа за един разстрел”, по сценарий на Ивайла Александрова, който ще бъде излъчен на 24 юли от 21 часа по БНТ.

Да си спомним за Илия Бешков, един от най-забележителните български творци от първата половина на 20 век, работещ основно в областта на визуалните изкуства – живопис и графика, но също и като писател и педагог, по повод навършващите се утре 121 години от рождението му – някои от учениците му за него и уникални изпълнения на кавал на художника, запазени в Затния фонд на БНР.


Вижте още

„Здравен компас“ на 3 октомври 2023 г. с Лалка Радкова

Председателят на Управителния съвет на Българснкия зъболекарски съюз д-р Николай Шарков беше избран за президент на Световната дентална организация – политиките, на които ще заложи. Интересът на гражданите към новите адаптирани ваксини на „Пфайзер“ в имунизационния кабинет на РЗИ-Благоевград, заболеваемост от COVID-19  в областта – д-р..

публикувано на 03.10.23 в 08:10

"Събуди деня" на 3 октомври 2023 г. с Давид Калпачки

Недоволството на работещите в енергийния сектор, протестите и блокадите, съдбата на въглищните региони и справедлив ли ще бъде преходът към зелена енергия. В предаването „Събуди деня“ говорят: инж. Иван Митев,  изпълнителен директор на Българската минно-геоложка камара и Апостол Дянков, енергиен експерт в WWF –България. В рубриката..

публикувано на 03.10.23 в 06:00

"По първи петли“ на 3 октомври 2023 г. с Мариана Попова

Приключи реставрацията на старинния храм „Св. Архангел Михаил“ в град Рила. В Сандански започна изграждането на нова църква. Откриха паметна плоча на загиналите воини от благоевградското село Покровник. Репортаж от Фестивала на чесъна в радомирското село Долни Раковец.

публикувано на 03.10.23 в 03:00

"Сюжети от деня" на 2 октомври 2023 г. с Мария Благоева

ЮЗДП дари система за мобилни радиокомуникации на ПСС. За дарението разказва Валентин Чамбов, директор на горското предприятие. Какви програми и мерки за безработните предвижда Националният план за действие по заетостта за 2023 година? Гост в студиото Станислава Поповска, директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ в Благоевград...

публикувано на 02.10.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 2 октомври 2023 г. с Бойка Браткова

Бизнес сътрудничеството с представители от различни стопански сектори в Северна Македония ще коментира главният редактор на българското електронно издание "Трибуна МК" в Скопие, Атанас Величков. Какви са прогнозите за имотния пазар през 2024-та година ще очертае председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти", Добромир Ганев...

публикувано на 02.10.23 в 08:05

"Събуди деня" на 2 октомври 2023 г. с Биляна Славчева

„Актуално“ 16 нови доброволци , половината от които са жени, вече са част от Д оброволно Ф ормирование „Георги Измирлиев – Македончето“ в Благоевград. За нарастващия интерес към доброволчеството и каузата да помагаш, разговор с Явор Ха д жиев, ръководител на доброволното формирование.  „Живей на чисто“ Над ¼ от..

публикувано на 02.10.23 в 06:00

„Неделя у дома“ на 1 ноември 2023 г. със Зоя Караджова

Първият ден на месец октомври е ден, изпълнен с празници. Това е Световният ден на музиката, на поезията, на възрастните хора и какво още? Любопитно. За жестовете на внимание към възрастните хора ще говорим с Емилия Халилова, директор на Дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград. Гост в студиото на Радио Благоевград ще..

публикувано на 01.10.23 в 11:22