Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Как се става шампион?

Мартин Атанасов и Божидара Борисова

Само преди дни Божидара Борисова се окичи със злато от Държавния шампионат по артистично плуване, който се проведе във Варна. Мартин Атанасов се доказа като републикански шампион в дисциплините 100 м. и 200 м. свободен стил в Сандански. 

 Дари и Марти, както ги наричат треньорите и приятелите, са състезатели на ПК „Пирин“. И двамата скоро ще навършат 11 години, и двамата са от Благоевград. 

Упорити, адаптивни, знаещи и можещи, шампионите споделят, че мечтаят някой ден да стигнат до олимпиада.

„Шампион се става с тежи тренировки и здрава дисциплина“, казва Мартин.

„Лишавам се от игри с приятели и свободно време. Тренирам всеки ден от седмицата“, допълва Божидара. 

Какво още разказват златните медалиси Мартин Aтанасов и Божидара Борисова може да чуете в звуковия файл.
БНР подкасти:

Вижте още

„Денков-Габриел“ – кабинет на надеждата или на недоверието?

Вчера парламентът гласува и одобри за министър-председател акад. Николай Денков. "За" гласуваха 132, "против" 69, без "въздържал се". Денков получи подкрепа от ГЕРБ-СДС (един "против"), ПП-ДБ, както и от двама народни представители от ДПС. Структурата на кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС също беше подкрепена от 132 депутати, против бяха 69, нямаше..

публикувано на 07.06.23 в 11:51

Доц. Елена Ставрова: Държавата няма да има финансови проблеми

Държавата няма да има финансови проблеми, тъй като икономиката се успокоява, трендът е възходящ – това прогнозира за Радио Благоевград доц. Елена Ставрова, ръководител на катедра „Финанси“ в Стопанския факултет на Югозападния университет – Благоевград. „ Държавата винаги има резерв и възможност да емитира държавни ценни книжа, тъй като нашият..

публикувано на 07.06.23 в 10:03

20 години сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ – град Разлог

Разложкото сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ е национален координатор на Евро-средиземноморската фондация „Анна Линд". Неправителствената организация има зад гърба си десетки инициативи, проекти, решени проблеми, утвърдени партньорства. „ Създаване на мостове между култури, поколения, етноси, ценности – това е нашата марка “,..

публикувано на 07.06.23 в 09:49

ЮЗУ – Благоевград посреща директорите на българските неделни училища в Европа

От 7 до 10 юни, Югозападният университет е домакин на семинар за директорите на  българските неделни училища в Европа.  На поканата са се отзовали директори и учители от Италия, Испания, Кипър, Ирландия, Германия, Гърция, Франция, Австрия, Турция. „ Това е обучителен семинар, който се провежда по програма „Еразъм+“ и е първият такъв, който се..

публикувано на 07.06.23 в 09:23

Продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива

Заплахи няма, продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива , защото не може да се планират медицинските услуги – сподели за Радио Благоевград д-р Дафина Тачова, заместник-председател на Регионалната лекарска колегия и изпълнителен директор на дружеството на общопрактикуващите лекари – Благоевград. „ За първи  път,..

публикувано на 06.06.23 в 14:38

Надя Каратова: Тази година общините не се развиват, те оцеляват

Заместник-кметът на община Кюстендил Надя Каратова е сред отличените от Националното сдружение на общините за принос в управлението и развитието на местните финанси. Признанието, заедно с други свои колеги, тя получи по време на юбилейната Национална среща на финансистите от общините, провела се в края на месец май. „ Тази година не се..

публикувано на 06.06.23 в 13:41

Да виждаш смисъл в земеделието, въпреки трудностите

Едва ли има човек, който не обича картофки, а Исуф Низамов от гоцеделчевското село Огняново е човекът с най-вкусните картофи. От 7 години се занимава със земеделие.   Исуф Низамов и съпругата му обработват около 100 декара с картофи.  Имат двама сина, но те нямат интерес, помагат само когато се наложи. Единият се е насочил към ИТ сектора, а..

публикувано на 06.06.23 в 12:46