Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Kris Gran представя "Промяната"

Kris Gran
Снимка: личен архив

"Промяната" – така е озаглавена новата песен на Kris Gran. Това е песен за вътрешния свят, за страха от различното, макар да знаеш, че еднаквото те погубва, за промяната, която искаш и търсиш и тя се случва в точното време.

„По песента и аранжимента ѝ отново работихме с Емилио Мархолев и Христо Нейчев. Голямо удоволствие е за мен, че продължаваме да творим заедно и вярвам, че ще имаме още много да създаваме занапред. Димитър Атанасов и Юлиан Янев за пореден път помогнаха в записите, обработката и "шлайфането" на звука, както и с хубави идеи в музикалния процес. Миглена Русева и Христо Младенов се включиха с хубавите си гласове и енергия към нас в записа на тълпите, което е интересен елемент в песента”, разказва Kris Gran. Цветната и тематична обложка е дело на Иван Бъчваров.

Цялото интервю с Kris Gran може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Вижте още

Доц. Елена Ставрова: Държавата няма да има финансови проблеми

Държавата няма да има финансови проблеми, тъй като икономиката се успокоява, трендът е възходящ – това прогнозира за Радио Благоевград доц. Елена Ставрова, ръководител на катедра „Финанси“ в Стопанския факултет на Югозападния университет – Благоевград. „ Държавата винаги има резерв и възможност да емитира държавни ценни книжа, тъй като нашият..

публикувано на 07.06.23 в 10:03

20 години сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ – град Разлог

Разложкото сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ е национален координатор на Евро-средиземноморската фондация „Анна Линд". Неправителствената организация има зад гърба си десетки инициативи, проекти, решени проблеми, утвърдени партньорства. „ Създаване на мостове между култури, поколения, етноси, ценности – това е нашата марка “,..

публикувано на 07.06.23 в 09:49

ЮЗУ – Благоевград посреща директорите на българските неделни училища в Европа

От 7 до 10 юни, Югозападният университет е домакин на семинар за директорите на  българските неделни училища в Европа.  На поканата са се отзовали директори и учители от Италия, Испания, Кипър, Ирландия, Германия, Гърция, Франция, Австрия, Турция. „ Това е обучителен семинар, който се провежда по програма „Еразъм+“ и е първият такъв, който се..

публикувано на 07.06.23 в 09:23

Продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива

Заплахи няма, продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива , защото не може да се планират медицинските услуги – сподели за Радио Благоевград д-р Дафина Тачова, заместник-председател на Регионалната лекарска колегия и изпълнителен директор на дружеството на общопрактикуващите лекари – Благоевград. „ За първи  път,..

публикувано на 06.06.23 в 14:38

Надя Каратова: Тази година общините не се развиват, те оцеляват

Заместник-кметът на община Кюстендил Надя Каратова е сред отличените от Националното сдружение на общините за принос в управлението и развитието на местните финанси. Признанието, заедно с други свои колеги, тя получи по време на юбилейната Национална среща на финансистите от общините, провела се в края на месец май. „ Тази година не се..

публикувано на 06.06.23 в 13:41

Да виждаш смисъл в земеделието, въпреки трудностите

Едва ли има човек, който не обича картофки, а Исуф Низамов от гоцеделчевското село Огняново е човекът с най-вкусните картофи. От 7 години се занимава със земеделие.   Исуф Низамов и съпругата му обработват около 100 декара с картофи.  Имат двама сина, но те нямат интерес, помагат само когато се наложи. Единият се е насочил към ИТ сектора, а..

публикувано на 06.06.23 в 12:46

Емануил Йорданов: Никога няма да бъде разбрана истината за братя Галеви

Доколкото съм наблюдавал подобни процеси, съм склонен да заложа, че никога истината няма да бъде разбрана – коментира за Радио Благоевград Емануил Йорданов, бивш народен представител и министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов по повод многобройните въпросителни около  смъртта  на  Ангел Христов,  един  от така наречените..

публикувано на 06.06.23 в 12:38