Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

06.08.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

| обновено на 08.08.22 в 09:08


  • Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за откриването на лятното кино Кюстендил с две български анимации – „Война” и „Мир”; Eлена Тамакярска за важни акценти от културния календар на Перник през август.

  • Още една покана да видите изложбата от летния Симпозиум по живопис – пленер, с постоянно мото „Живописната технология в съвременното изкуство”, в голямата зала на Градската художествена галерия в Благоевград – репортаж с гласовете на директора на галерията Иван Милушев и на художниците Елена Назърова и Сашо Виолетов.

  • Мигове от Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев”, който се провежда от 5 до 9 август в курортния комплекс Боровец и вече официално носи името на създателя си – разговор с джаз певицата Надя Тончева, участвала в откриването заедно с Биг бенд Благоевград и ангажирана с настроението на джем сешъните в петте фестивални вечери.

  • Размисли на д-р Емил Илиев за джаза от последното му интервю за „Арт сезони”.

  • Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

  • Катерина Хапсали със спечелен конкурс на Националния филмов център за написване на сценарий по разказа й „Перушан доктор”, чието филмиране предстои – връщаме ви към към част от разговора с писателката за наблюденията и преживяванията й, намерили път към сюжетирането на „Перушан доктор”, както и за изворите на онези десет „честни, човешки истории, без филтър и грим”, разказани от нея в сборника „Хора”.


По публикацията работи: Екатерина Никилова
Вижте още

„Сюжети от деня“ на 6 юни 2023 г. с Иван Лазов

След връщането на изпълнения втори проучвателен мандат за съставяне на правителство ще се успокоят ли политическите страсти? Мненията на доц. д-р Момчил Дойчев – съпредседател на Атлантическия съвет в България и на политолога Христо Панчугов. Коментар на събитията в страната на Емил Димитров - Ревизоро. Една от основните..

публикувано на 06.06.23 в 08:00

"Събуди деня" на 6 юни 2023 г. с Росинка Проданова

ЮЗУ – Благоевград  посреща директорите на неделните български училища в Европа – проф. Магдалена Панайотова, декан на Филологическия факултет. На крачка от редовно правителство – Кънчо Стойчев, социолог. Преди местните избори : ръст на регистрациите по настоящ адрес – адвокат Веска Волева. Мистерията „Братя Галеви“  -..

публикувано на 06.06.23 в 06:00

"Сюжети от деня“ на 5 юни 2023 г. с Мария Благоева

В Европейския парламент започва преразглеждане на доклада за Република Северна Македония. Какво означава това, питаме евродепутата Ангел Джамбазки. Младите дизайнери от Факултета по изкуството в ЮЗУ представиха 19 колекции на ревю в Благоевград. За пътя от студентската скамейка до големите модни подиуми разговаряме с Мария Онтева, старши..

публикувано на 05.06.23 в 08:20

"Събуди деня" на 5 юни 2023 г. с Биляна Славчева

Колективно купуване на климатици. Кампанията напредва. Как можем да си купим изгодно качествен климатик? Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация “Активни потребители“.  „ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“ Рециклирай ме в шишеяд. Сдружение “BG Бъди активен” организира кампания “Искам да съм полезен. Рециклирай ме!” с поставянето на огромна..

публикувано на 05.06.23 в 06:00

„Неделя у дома“ на 4 юни 2023 г. със Зоя Караджова

На 4 юни отбелязваме Международния ден за защита на децата, жертви на агресия. Приказката „Раците и морето“ разказва актрисата Добриела Попова. Детството и истинското приятелство през погледа на Светлана Василева в книгата ѝ „Наръчник на играта“. „Зелена светлина за българската музика“: Алек Кирев представя историята на песента..

публикувано на 04.06.23 в 10:37

„На отворен прозорец“ на 4 юни 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Петдесетница  – минути за православие с отец Светослав Кючуков. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: В ход е първата по рода си Европейска гражданска инициатива „Европа без тютюн“ и подписка в нейна подкрепа - д-р Гергана Гешанова от Коалицията за живот без тютюнев дим.  Сдружение..

публикувано на 04.06.23 в 05:00

„Студио Спорт“ на 3 юни 2023 г. с Иван Лазов

В Дупница за втора година се провежда футболният турнир Купа „Дупница“ – Георги Наумов, председател на Сдружение „Дупница-спорт“. Какъв бе сезонът на футболния клуб „Вихрен“ – Сандански, завършил на второ място в Югозападната футболна лига? Разговор с Ивайло Василев, бившия старши треньор на отбора. За международния двудневен шахматен..

публикувано на 03.06.23 в 08:30