Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

09.08.2022 г., 13.00 – 16.00ч., „Сюжети от деня“ с Давид Калпачки

Снимка: БГНЕС

Какво е състоянието на дипломатическите ни отношения с Руската федерация, след изгонването на 14 наши дипломати и ще се превърне ли договорът с „Газпром“ като разменна монета в родната политика? – разговор с Милен Керемедчиев, дипломат и международен анализатор.

Първите дни на служебния кабинет и политическите „сметки“ на партиите в навечерието на кампанията – анализ на проф. Антоанета Христова, политически психолог.

Леви цели с леви инструменти или какви са идеите новата лява платформа „Прогрес“? -  разговор с политолога Страхил Делийски, който е сред учредителите на платформата.

Защо бившият министър на околната среда Борислав Сандов спря проекта за строеж на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле? Какво следва оттук нататък? – отговорите от Андрей Ковачев, еколог и бивш съветник на Борислав Сандов.

9-ти август е Световен ден на любителите на книги. Ще погледнем към ваканционният ученически списък с книги – досадно задължение или приятни литературни емоции? – мнението на бъдещ петокласник.

Какви книги предпочитат да четат благоевградчани? - анкета.

Вижте още

„Арт сезони” на 30 септември 2023 г. с Юлия Караджова

Връчиха националната награда „Акад.Марин Големинов” в Кюстендил. Ангелина и приятели представят 13-та изложба „Аз уважавам света на другия” в Регионалния исторически музей на Благоевград. Режисьорът Николай Василев – гост в студиото по повод прожекцията на филма „Ваклуш” на 30 септември в Благоевград. Юбилейна изложба на..

публикувано на 30.09.23 в 08:25

„Студио спорт“ на 30 септември 2023 г. с Петрана Кимчева

Инициативата „Европейски ден на спорта“ – обзорен репортаж от събитията в благоевградските училища – разговор с директорите Ася Бояджиева и Радка Ризова, коментар на учителите Димитър Гальов  и Анжела Вангелова. Спортният клуб по художествена гимнастика "Вихрен" Сандански е домакин  на Държавното първенство "Гимнастрада" и второто..

публикувано на 30.09.23 в 08:25

„Сюжети от деня“ на 29 септември 2023 г. с Иван Лазов

От днес започва предизборната кампания за местните избори. Разговор с политолога Христо Панчугов. Парите на държавата в края на годината. От 1-ви януари 2025-та година еврото трябва да стане национална парична единица – икономиста Валери Белчев. Поглед към случващото се в страната на известния изпълнител Васко Кръпката...

публикувано на 29.09.23 в 08:00

"Събуди деня" на 29 септември 2023 г. с Давид Калпачки

Начало на кампанията за местните избори на 29 октомври. Каква ще бъде тя – вяла и безлична, очерняща или активна и наситена с послания към избирателите? Анализ на социолога и преподавател в ЮЗУ, доц. Жеко Кьосев. Новите данъчни предложения на Финансовото министерство за връщане на ДДС за ресторантьорите на 20% и въвеждането на бонус срещу..

публикувано на 29.09.23 в 06:00

"Сюжети от деня" на 28 септември 2023г. с Ваня Бахчиванова

В благоевградското СОУ „Кузман Шапкарев“ бе направена първа копка на пристройка към сградата на училището, чиято цел е откриване на нови класни стаи и преминаване към едносменен режим на обучение. Повече за проекта разказва директорът на учебното заведение д-р Лилия Стоянова. 100-годишен юбилей отбеляза обновеното Начално училище в..

публикувано на 28.09.23 в 09:00

„Приемна в ефир“ на 28 септември 2023 г. с Мариана Попова

Отбелязваме Международния ден на правото да знам заедно с Александър Кашъмов, изпълнителен директор на Програма достъп до информация и журналиста Давид Калпачки – гост в студиото.

публикувано на 28.09.23 в 08:05

"Събуди деня" на 28 септември 2023 г. с Лалка Радкова

Първият мандат на Феим Иса като кмет на община Гърмен – проблеми и решения. АУБ и отдел „Публична дипломация“ на НАТО организират „Балкански младежки тинкатон 2023“ – Тихомира Дончева, директор на Центъра за информация, демокрация и гражданска активност. Новите адаптирани ваксини на „Пфайзер“ вече са налични в РЗИ-работата на..

публикувано на 28.09.23 в 06:00