Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Опасността от пожари остава

За разлика от други  райони на страната в Благоевградска област засега няма големи пожари. Това каза за Радио Благоевград главният инспектор Георги Сарафов от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград.

През последната седмица с интерес следяхме информациите за пожари в районите на Стара Загора, Хасково, Бургас. Засега тук е спокойно.

В съвместна рубрика на Радио Благоевград и пожарната служба в Благоевград – " С огъня шега не бива",  всеки петък следим информациите от района и даваме ценни съвети към слушателите как можем да предотвратим пожарите.

От пожарната служба коментират, че е важна нашата отговорност, спазването на правилата, както и ограниченията при ползването на огън при високите температури. Въпреки това и през тези дни възникна пожар в района на борсата при село Кърналово, община Петрич, но той бе бързо локализиран и предотвратен. Причината за него беше паленето на огън в района.  

Вижте още

Продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива

Заплахи няма, продължаваме да работим по настоящия рамков договор, но няма перспектива , защото не може да се планират медицинските услуги – сподели за Радио Благоевград д-р Дафина Тачова, заместник-председател на Регионалната лекарска колегия и изпълнителен директор на дружеството на общопрактикуващите лекари – Благоевград. „ За първи  път,..

публикувано на 06.06.23 в 14:38

Надя Каратова: Тази година общините не се развиват, те оцеляват

Заместник-кметът на община Кюстендил Надя Каратова е сред отличените от Националното сдружение на общините за принос в управлението и развитието на местните финанси. Признанието, заедно с други свои колеги, тя получи по време на юбилейната Национална среща на финансистите от общините, провела се в края на месец май. „ Тази година не се..

публикувано на 06.06.23 в 13:41

Да виждаш смисъл в земеделието, въпреки трудностите

Едва ли има човек, който не обича картофки, а Исуф Низамов от гоцеделчевското село Огняново е човекът с най-вкусните картофи. От 7 години се занимава със земеделие.   Исуф Низамов и съпругата му обработват около 100 декара с картофи.  Имат двама сина, но те нямат интерес, помагат само когато се наложи. Единият се е насочил към ИТ сектора, а..

публикувано на 06.06.23 в 12:46

Емануил Йорданов: Никога няма да бъде разбрана истината за братя Галеви

Доколкото съм наблюдавал подобни процеси, съм склонен да заложа, че никога истината няма да бъде разбрана – коментира за Радио Благоевград Емануил Йорданов, бивш народен представител и министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов по повод многобройните въпросителни около  смъртта  на  Ангел Христов,  един  от така наречените..

публикувано на 06.06.23 в 12:38

Подкрепете Европейската гражданска инициатива "Европа без тютюн"

В края на месец януари тази година бе сложено началото на  първата по рода си Европейска гражданска инициатива „Европа без тютюн“ и подписка в нейна подкрепа за постигане до 2030 година  на околна среда без тютюн и първо европейско поколение без тютюн . Очертани са и конкретни цели: до 2028 година да  се прекрати продажбата на тютюневи и..

публикувано на 05.06.23 в 09:47

Ново начало за читалището в село Бобораци

Читалище "Самообразование - 1925" в радомирското село Бобораци пази спомена за богата и разностранна дейност. Но трудните години след демократичните промени направо спират неговата работа.  През 1998 година е направен опит да бъде съживено, но ентусиазмът стига само за две години. Така след 2000-та година село Бобораци няма работещо читалище...

публикувано на 05.06.23 в 09:41
Алек Кирев

Алек Кирев и красивата история на песента "Цветове"

"Това е песен за любов! Любовта такава, каквато е в представите на музиканта и както той я е изпитвал в живота си.  Тази любов, която те вдига на сантиметри от земята и разстоянията придобиват други измерения. Тази любов, която поставя на лицето ти усмивка през целия ден, а когато се движиш между хората,  искаш някой да я забележи, за да  стане денят му..

обновено на 04.06.23 в 15:10