Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Дъждовни спомени“ – новата песен на Галя Ичеренска

| обновено на 14.08.22 в 14:33

„Песента ми беше показана през зимата, веднага щом я чух, много я харесах. Кантото и текста бяха прекрасни. През пролетта „Дъждовни спомени“ беше готова. Имам голям сантимент към тази песен, защото тя е в стил боса нова, един от любимите ми“, обяснява Галя Ичеренска.

Музикана и текста на „Дъждовни спомени“ пише Иван Беловски, а по аранжимента работят Стоиц Гъдев и Светлин Стайков.

Галя Ичеренска е изпяла стотици песни в също толкова участия и концерти у нас и в чужбина, носител е на много награди. „Най- голямата ми награда е моята публика!“, казва тя.

В момента Галя работи по нови музикални проекти, не спира да преподава и на своите ученици.

„Най-важното нещо за един творец е да бъде честен към изкуството. На това се опитвам да науча и моите ученици“. Целият разговор с Галя Ичеренска може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Вижте още

Красимир Герчев: Искам община Разлог да се развива

Красимир Герчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Разлог в предстоящите избори на 29 октомври 2023 година. В интервю за Радио Благоевград и за първи път пред медия той коментира предсрочното  прекратяване на кметските му пълномощия този мандат, заради конфликт на интереси. „ В нито един момент не съжалявам, че съм работил по този..

публикувано на 26.09.23 в 14:45

Добре изградената велосипедна инфраструктура е от полза за всички

С онлайн петиция и два специални клипа, екологичното сдружение „За Земята“ започна мащабна инициатива за граждански натиск върху отговорните институции. Целта е да се привлече вниманието към проблемите на недомислената и недовършена велосипедна инфраструктура на столицата. „ На първо място инициативата започва не от тревожност, а от радостта и..

публикувано на 25.09.23 в 10:07

До 15 ноември продължава гласуването за „Хижа на годината“ 2023

Кампанията  “Хижа на годината” обръща внимание на  най-добрите хижи и заслони в България. Номинациите са направени от 10 организации, които използват и добре познават хижите в България. „ Става въпрос за планински водачи, за асоциацията на природните паркове, зелени организации, планински колоездачи. Те направиха номинациите, отличиха тези хижи,..

публикувано на 25.09.23 в 09:57

Балканите могат да бъдат зона на сигурност

Международната конференция „Балканите – за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство“ под патронажа на президента Румен Радев и с участието на вицепрезидента Илияна Йотова и бившия премиер на Северна Македония Владо Бучковски събра в столицата представители на осем балкански държави. Отсъстваха прадставители на неправителствени организации от..

публикувано на 25.09.23 в 09:37
с. Рибник

Историята на петричкото село Рибник през погледа на Стоянка Хаджиева

На 23 септември 2023 година се навършвиха сто години от заселването на населението от село ХАДЖИ БЕЙЛИК, днешна Гърция, в петричкото село Рибник. Прелиствайки многопластовата книга „Живи светлосенки“, с авторът ѝ Стоянка Хаджиева се връщаме назад във времето, за да припомним историята на прокудените от бащин край. „Живи светлосенки“ е..

публикувано на 24.09.23 в 11:59
Снимка: Иво Данчев

Снимка на кукери от Благоевград в Топ 10 на международно списание за фотография

Международното списание "Тhe Independent Photographer", с жури от един от световноизвестните фотографи - Стив Маккъри, публикува снимка на кукерска група от Благоевград в Топ 10 на категорията си за пътешествия. Българските пазители на традицията, заснети от фотографа Иво Данчев над местността Картала, са редом до снимки от световни дестинации. "Много..

публикувано на 23.09.23 в 14:03

Историята на Голешово между две корици

Голешово е едно малко селце в района на Сандански, разположено в подножието на граничната планина Славянка. В непосртедствена близост до него се намира резерватът "Алиботуш", а селото е съхранило уникална, старинна и интересна архитектура. Навремето жителите му са наброявали около 1800 души, като дори Голешово е било община. В момента там живеят около..

публикувано на 23.09.23 в 12:14