Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

19.08.2022г., 07:00 – 11:00ч. „Събуди деня“ с Давид Калпачки

ЦИК
Снимка: БГНЕС

24 партии и 7 коалиции декларираха в Централната избирателна комисия желание да участват в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. – Разговор с Росица Матева, зам.-председател и говорител на ЦИК.

Предизборна или следизборна ще бъде коалицията между ПП и ДБ? – коментар на Настимир Ананиев, бивш депутат, съпредседател на партия ВОЛТ, с чиято регистрация формацията на Кирил Петков се явява на избори за втори път.

Към изборите за 48-то Народно събрание ще погледнем и с Андрей Новаков, евродепутат и областен лидер на ГЕРБ в Благоевград. С него ще акцентираме и върху предложението му за законодателна промяна, според която опашките на граничните пунктове в цяла Европа ще бъдат намалени.

Започна кампанията на УНИЦЕФ и партньори „Добре дошли в училище в България“, насочена към украински ученици – Мария Янкова, директор програма „Образование“ в УНИЦЕФ - България.

Радио Благоевград гостува в град Самоков. Слушайте изнесеното студио с водещ Мариана Попова.


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 7 февруари 2023 г. с Иван Лазов

Защо годишнината от рождението на Гоце Делчев отново раздели живеещите от двете страни на границата? Коментар на проф. Николай Овчаров. Доколко сега могат да се правят прогнози за изборите на 2-ри април? – Разговор с политолога Борислав Ангелов. Земетресението в Турция и Сирия е сред най-силните в района – чл. кор. проф. д.н...

публикувано на 07.02.23 в 10:09

„Здравен компас“ на 7 февруари 2023 г. с Лалка Радкова

Грижи за кожата през зимата – гл. ас. д-р Валерия Матеева, началник на отделението по хистология към Кожната клиника при УМБАЛ „Александровска“ – София. По нестандартен начин отбелязаха Световния ден за борба с рака – 4 февруари, лекарите от Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ“ – подготвиха съвети и препоръки към..

публикувано на 07.02.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 7 февруари 2023 г. с Росинка Проданова

  "Да помогнем на съседите" - Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация "BСause" с апел за помощ за пострадалите в Турция и Сирия. Е кстремното време и ниските температури като риск за човешкото здраве  – гл. ас. Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи. На фокус: брак ът  – Михаела..

публикувано на 07.02.23 в 06:00

“По първи петли“ на 7 февруари 2023 г. с Давид Калпачки

"Спи градът. Фосфени" – така се нарича първата самостоятелна изложба на младата художничка от Дупница Габриела Попова. Изложбата е експонирана в Градската художествена галерия в Благоевград. Интервю.  До края на месец февруари в сградата на Миннана дирекция в град Перник слушателите могат да разгледат изложбата „Сурова в Брезнишко“. В нея..

публикувано на 07.02.23 в 03:00

„Сюжети от деня“ на 6 февруари 2023 г. с Мария Благоева

Незаконни офроуд състезания тормозят жителите и гостите на гоцеделчевското село Попови ливади. Полиция и общинска власт с общи действия срещу автомобилните гонки. Интервю с кмета на населеното място Иван Караилиев. Какви са възможностите на безработните за реализиране на пазара на труда в Благоевград? Гост в студиото Станислава Поповска,..

публикувано на 06.02.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 6 февруари с Бойка Браткова

Бизнес средата в България и високите технологии – ще разговаряме с Михаил Илиев, един от организаторите на Първото изложение на високотехнологичните компании, което ще се проведе в АУБ. Възможностите за професионална реализация в сферата на изкуството – ще чуем ръководителите на Шопския танцов ансамбъл „Ради Радев“, Яна и Борислав..

публикувано на 06.02.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 6 февруари 2023 г. с Биляна Славчева

„АКТУАЛНО“ Успя ли личността на Гоце Делчев да обедини българи и македонци? Виктор Стоянов, председател на Фондация „Македония“, за събитията на 4 февруари в Скопие и за предстоящи инициативи на фондацията в югозападната ни съседка. „ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“ Ученици от Кюстендил спечелиха  голямата награда на Panda Labs на WWF с..

публикувано на 06.02.23 в 06:00