Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12.09.2022 г., 13.00 – 16.00ч., „Сюжети от деня” с Бойка Браткова

В какво състояние са речните корита на територията на Благоевградска област ще попитаме областния управител, Николай Шушков. Той ще ни каже и за предстоящата си визита в Северна Македония.

За ситуацията в западната ни съседка ще акцентираме с журналиста от българското електронно издание „Трибуна“, Владимир Перев от Скопие. И защо се заговори за ревизиране на двустранния договор за добросъседство.

Какво значи дипломатически скандал, и как се подготвя един официален държавнически протокол – по темата ще включим преподавателя по международни отношения, доц. Димитър Тюлеков.

Социалната среда, политическата обстановка и реалностите пред обществото – очакваме коментар на благоевградския общественик и журналист, Кирил Пецев.

За четенето и писането ще говорим с писателя Радослав Гизгинджиев. Той ще коментира и стряскащите данни, че една трета от нас, българите, не са прочели нито една книга през последната година.

Ще разберем и как стартира новата учебна година за ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.


Вижте още

"Събуди деня" с Давид Калпачки

В навечерието на годишнината от началото на войната в Украйна: има ли перспективи за край на огъня - разговор с дипломата Милен Керемедчиев. Евранет Плюс ”НАТО - глобална сигурност и предизвикателства пред отбраната". Бюрото на ЕП в България организира обучение за проверка на факти, насочено към младите хора, които ще..

публикувано на 20.02.24 в 19:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Докъде можем да стигнем в разплитането на мрежата на „нотариуса“ Мартин Божанов, в която са вплетени прокурори, съдии и представители на МВР? – Д-р Иван Брегов, правен експерт в Института за пазарна икономика. Случаят „Навални“ и развитието на европейската демокрация – коментар на журналиста Калин Манолов. Как се отразява работата на..

публикувано на 20.02.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Хроничната обструктивна белодробна болест – могат ли зимните инфекции да ни подведат, какви други заболявания може да провокира? - Д-р Диана Лекова - пулмолог и интернист в Клиника по пневмология, в  УМБАЛ "Токуда". Роботизираните технологии в медицината и при деца с логопедични проблеми: -   Интервю с проф. Анна Лекова, ръководител..

публикувано на 20.02.24 в 08:10
 Богдан Дарев

„По първи петли“ с Мариана Попова

Журналистът Лалка Радкова и БНР – Радио Благоевград с отличия от Българския фармацевтичен съюз. Село Илинденци с амбиция да утвърди населеното място като успешна туристическа дестинация, популярна с качественото вино от уникални местни сортове. Разговор с Бойко Ибришимов, кмет на село Илинденци. И кметът на Ръждавица ще утвърждава селото..

публикувано на 20.02.24 в 03:40

"Събуди деня" с Агнес Манова

„ 8 кампании за 8 март “ - шеста поредна година Фондация BCause подкрепя организации, които работят с жени и деца, пострадали от домашно насилие и предоставят социална и психологичека подкрепа. Разговор с Веселина Йорданова, експерт  „Дарителски програми и фондонабиране“. Помощ за семейства в риск от бедност. Фондация Хабитат България..

публикувано на 19.02.24 в 19:00

"Сюжети от деня" с Мария Благоева

Спомен и почит към делото на Васил Левски. Репортаж от Народно читалище „Васил Левски“ в село Новоселяне. Държавните горски и ловни стопанства намаля ва т цената на дървата за огрев . Разговор с Валентин Чамбов, директор на ЮЗДП. Готови ли са търговските вериги за въвеждане на еврото. Мнение на Владимир Миленков, търговец...

публикувано на 19.02.24 в 09:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Идеята за „чиста и свята република“ в днешното геополитическо пространство – по темата ще разговаряме с преподавателя по международни отношения в ЮЗУ, доц. Димитър Тюлеков. Как в бобовдолското село Новоселяне почитат паметта на Васил Левски ще разберем от прякото включване на репортера на предаването, Мариана Попова. За реставрацията..

публикувано на 19.02.24 в 06:00