Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

10.09.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за второто издание на фестивала „Сцени на Струма”, представящ различни култури и изкуства, който се провежда в Кюстендил; Eлена Тамакярска за изложбата на представителството на СБХ в Перник, която беше открита на 8 септември в галерия „Любен Гайдаров”.

Още една покана да видите изложбата нетрадиционна живопис и иконопис „ОТКРОВЕНИЯ – в търсене на вечното” на Илияна Тошева в Градската художествена галерия в Благоевград – авторката и директорът на галерията Иван Милушев.

Любов към България и българското в „Палитра от мечти”– среща в ефир с македонския художник Тасим Кадрия, който представя самостоятелна изложба живопис в галерия „Еме” в Благоевград.

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

„Светът е картина, в която живея. Песен, която пиша, Книга, която ще бъде написана някой ден от някого“.– Писателят Николай Терзийски разказва за съдванатето на новия си роман „Звезди под клепачите”, който беше представен преди дни край брега на морето на Празниците на изкуствата „Аполония” 2022 в Созопол.

Европейската инициатива „Нощ на литературата” и в Благоевград – отзвук.

44 години от убийството на българския писател, публицист и дисидент Георги Марков, който издъхва на 11 септември през 1978 г. в лондонската болница „Сейнт Джеймс”, а няколко дни преди това е наранен в дясното бедро с отровна сачма от агент на тайните служби на комунистическа България – авторът чете две есета от цикъла „Моя съвременник”, излъчени по Дойче Веле.
 

Вижте още