Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нова организация в детските заведенията в Разлог

ДГ „Радост“ въвежда нова организация на деня в детските ясли и градини на територията на община Разлог. С издадена заповед се утвърждава приемът на децата и дейностите по желание да се извършват между 7.30 и 8:30 часа, а свободните игри и изпращането на малчуганите да се осъществява между 17:00 и 18:00 часа. Изпращането и приемането на дете преди уречения за това час в задължителния правилник, ще бъде разрешено след писмено уведомление на родител.

Неколкократно бяха подавани сигнали към нас, че родители са принуждавани да си взимат децата си 1-2 часа по-рано преди приключване на работното време в детските градини. След разпореждането на г-жа Копанарова възпитателният и образователен процес следва да не бъдат нарушавани, както и децата да не бъдат емоционално обезпокоени, когато остават последни в детската градина. Надяваме се екипът и родителите да спазват стриктно въведените правила“, коментира зам.-кметът Иван Гюров.

В дневната организация са включени още утринна гимнастика, образователни, занимателни и дидактически игри, песни, танци, дейности по интереси и игри на открито поне два астрономически часа дневно, при подходящи метеорологични условия.

По публикацията работи: Лина Пъргова

БНР подкасти:

Вижте още

Улица "Даме Груев" в Благоевград временно е двупосочна

Движението по ул. „Даме Груев“ в Благоевград временно e организирано от еднопосочно в двупосочно. Причината за това са ремонтните дейности за подмяна на водопровод и канализация в района. Престоят и паркирането на улицата са забранени, за периода няма да действа и синята зона.  На ул. „Даме Груев“, преди кръстовището, което е образувано с бул...

публикувано на 08.12.22 в 17:37

Близначки с аутизъм търсят контакт със света

Огромен напредък в социалното развитие на две сестрички с детски аутизъм вижда тяхната психоложка, която ги проследява от поставянето на диагнозата. Това споделя майката на Диана и Адриана – близначки, които "Българската Коледа" подкрепя за поредна година със средства за допълнителни занимания при психолог. Десислава Димитрова също е щастлива, че децата й..

публикувано на 08.12.22 в 14:47

Счупени стълби на Минната дирекция в Перник

Изпочупено е стълбището на Минната дирекция в Перник, алармира областният управител Людмил Веселинов. Наскоро емблематичната за града сграда, която бе обявена на търг заради дългове на доскорошния й собственик, бе придобита от държавата. Днес е крайният срок, в който частните дружества, обитавали сградата е трябвало да я напуснат. При изнасянето на..

публикувано на 08.12.22 в 14:26

Среща по проблемите на децата аутисти проведоха в Перник

Областната администрация и сдружение „Дете и пространство“ организираха в Перник среща-разговор на тема „Как придружаваме децата аутисти в училищната среда?“. Поканени да участват в нея бяха родители, учители, професионалисти.  Темата придоби особена актуалност след случая с 12-годишния Сашко от Перник, чието издирване продължи 8 денонощия. Може да..

публикувано на 08.12.22 в 13:20

Депутатите одобриха механизъм, увеличаващ минималната заплата

Със 175 гласа "за" и трима въздържали се депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса на труда, които предвиждат създаване на механизъм така, че минималната работна заплата (МРЗ) да бъде не по-малко от 50% от средната за предходните 12 месеца. Вносител на предложенията е БСП. От Левицата се позоваха на европейска директива с такова изискване към..

публикувано на 08.12.22 в 12:43

Студентски празник в Банско

Студентски групи от цялата страна започнаха да пристигат в Банско с автобуси. От днес в следващите дни младежите се възползват от предоставени оферти за две и три нощувки, което им дава възможност да изкарат един дълъг празник в зимния курорт. За първи път слеo пандемията се завръщат и гръцките студенти, които избират пакети с 3 и 4..

публикувано на 08.12.22 в 12:39

Кметът на Банско обсъди с отговорните институции проблемите преди зимния сезон

Кметът на Община Банско и неговият екип проведоха работна среща, във връзка с подготовката и старта на предстоящия зимен туристически сезон. В дискусия участваха представители на „Юлен” АД, „Охранителна полиция”, РУ на МВР-Банско, НП”Пирин”, Филиала за спешна медицинска помощ - Банско, ВиК и РС ПБЗН. Общинските власти ще разчитат на..

публикувано на 08.12.22 в 12:02