Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

01.10.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

-  Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов с актуална информация от Кюстендил; Eлена Тамакярска за изложбата с картини на Алексансандър Неговански (живопис, графика, монотипия и др.), открита в четвъртък в галерия “Марин Гогев” в Перник.

-  50 години Камерна опера Благоевград - Юбилеен Гала концерт и изложба за историята на общинския културен институт на 29 септември: мисли споделят директорът Лина Ангелова, сценографът Манол Стоянов и диригентът Красимир Топалов.

-  Премиера на моноспектакъла „Сеч. Една възбуда”, по едноименния роман на Томас Бернхард, един от най-значимите немскоезични писатели на ХХ век, в РЦСИ „Топлоцентрала” в София – среща в ефир със създателите му  - Елена Димитрова и Явор Костов – Йондин.

-   „Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

-  Премиера на документалния спектакъл „Забелязано в Благоевград” в Драматичен театър „Никола Вапцаров” – интервю с режисьора Неда Соколовска.

-  Красивата скулптурна композици „Водна паша” на Павел Койчев, открита във вторник в Южния парк в столицата – художникът за изкуството като шанс за спасение на душата днес.

-  Девет години без откривателя на истини и тъжен присмехулник Рангел Вълчанов, знакова за българското кино личност, чийто талант намираше различни и все успешни проявления – именитият режисьор разказва личен спомен, свързан с дебютният му филм „На малкия остров” и за създаването на емблематичната кинотворба „Лачените обувки на незнайния воин”. Записът е от златните ленти на БНР.


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 7 февруари 2023 г. с Иван Лазов

Защо годишнината от рождението на Гоце Делчев отново раздели живеещите от двете страни на границата? Коментар на проф. Николай Овчаров. Доколко сега могат да се правят прогнози за изборите на 2-ри април? – Разговор с политолога Борислав Ангелов. Земетресението в Турция и Сирия е сред най-силните в района – чл. кор. проф. д.н...

публикувано на 07.02.23 в 10:09

„Здравен компас“ на 7 февруари 2023 г. с Лалка Радкова

Грижи за кожата през зимата – гл. ас. д-р Валерия Матеева, началник на отделението по хистология към Кожната клиника при УМБАЛ „Александровска“ – София. По нестандартен начин отбелязаха Световния ден за борба с рака – 4 февруари, лекарите от Клиниката по медицинска онкология в УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ“ – подготвиха съвети и препоръки към..

публикувано на 07.02.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 7 февруари 2023 г. с Росинка Проданова

  "Да помогнем на съседите" - Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация "BСause" с апел за помощ за пострадалите в Турция и Сирия. Е кстремното време и ниските температури като риск за човешкото здраве  – гл. ас. Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи. На фокус: брак ът  – Михаела..

публикувано на 07.02.23 в 06:00

“По първи петли“ на 7 февруари 2023 г. с Давид Калпачки

"Спи градът. Фосфени" – така се нарича първата самостоятелна изложба на младата художничка от Дупница Габриела Попова. Изложбата е експонирана в Градската художествена галерия в Благоевград. Интервю.  До края на месец февруари в сградата на Миннана дирекция в град Перник слушателите могат да разгледат изложбата „Сурова в Брезнишко“. В нея..

публикувано на 07.02.23 в 03:00

„Сюжети от деня“ на 6 февруари 2023 г. с Мария Благоева

Незаконни офроуд състезания тормозят жителите и гостите на гоцеделчевското село Попови ливади. Полиция и общинска власт с общи действия срещу автомобилните гонки. Интервю с кмета на населеното място Иван Караилиев. Какви са възможностите на безработните за реализиране на пазара на труда в Благоевград? Гост в студиото Станислава Поповска,..

публикувано на 06.02.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 6 февруари с Бойка Браткова

Бизнес средата в България и високите технологии – ще разговаряме с Михаил Илиев, един от организаторите на Първото изложение на високотехнологичните компании, което ще се проведе в АУБ. Възможностите за професионална реализация в сферата на изкуството – ще чуем ръководителите на Шопския танцов ансамбъл „Ради Радев“, Яна и Борислав..

публикувано на 06.02.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 6 февруари 2023 г. с Биляна Славчева

„АКТУАЛНО“ Успя ли личността на Гоце Делчев да обедини българи и македонци? Виктор Стоянов, председател на Фондация „Македония“, за събитията на 4 февруари в Скопие и за предстоящи инициативи на фондацията в югозападната ни съседка. „ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“ Ученици от Кюстендил спечелиха  голямата награда на Panda Labs на WWF с..

публикувано на 06.02.23 в 06:00