🎂 7 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

07.10.2022 г., 07:00 – 11:00 ч., „Събития и личности“ с Давид Калпачки

Следизборни анализи: Ще приемат ли партиите, избрани да бъдат в 48-то Народно събрание, предложението на ГЕРБ? Какви са възможните варианти за постигане на мнозинство? Редовно правителство или нови избори? – коментари на Петър Кичашки от Института за модерна политика; проф. Вили Лилков, бивш депутат; Симеон Славчев, председател на партия МИР.

Пътят на България към Шенген: В ЕП се проведе дебат за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство. Колко близо сме до целта? Кой и защо ни спира вече 11 години? – коментари на Асим Адемов, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и Милен Керемедчиев, дипломат и бивш зам.-министър на външните работи.

На дневен ред: В Перник започна подписка срещу продажбата на емблематичната сграда на Минната дирекция – разговор с кмета на общината Станислав Владимиров.

Сесия на ОбС – Благоевград – репортерско включване.


Вижте още

"Сюжети от деня" на 5 декември 2023 г. с Иван Лазов

Краят на годината е рисков период по отношение на опитите за обири на банки и търговски обекти. Бившият полицай Валери Йорданов след обира в Благоевград. Рисковете на управлението в България. Мненията на експерта по геополитика проф. Нина Дюлгерова и на доц д-р Момчил Дойчев – съпредседател на Атлантическия съвет. Развитието на автомобилното..

публикувано на 05.12.23 в 08:30

„Здравен компас“ на 5 декември 2023 г. с Лалка Радкова

Травми през зимата - д-р Божидар Лазов от Медицинския институт на МВР-София. Псориазисът се обостря през зимата – гл. ас. д-р Валерия Матеева от УМБАЛ „Александровска“. „Психология и медицина в грижа за общественото здраве“ – еднодневен семинар, организиран от Катедра „Психология“ при ЮЗУ „Н. Рилски“, Регионална здравна инспекция и..

публикувано на 05.12.23 в 08:15

„Събуди деня“ на 5 декември 2023 г. с Давид Калпачки

Ще бъде ли приет държавният бюджет навреме? Разговор с икономиста и университетски преподавател проф. Александър Томов. С него ще очертаем и икономическите тенденции в България и Европа в края на годината. Какви са сценариите за присъединяването ни към Шенген? Пряко от Нидерландия ще включим евродепутата Илхан Кючюк, който бе сред..

публикувано на 05.12.23 в 06:00

"По първи петли“ на 5 декември 2023 г. с Мария Благоева

Автентичната Огледна баница от село Баничан получи отличие в първите кулинарни тв награди „Гозбата на България“ в категория „Имало едно време". Как уникалното ястие спечели високата оценка на журито,  разказва Румяна Джибова, секретар на читалището в с. Баничан. Българската Коледа помага на 7-годишния Атанас Манушкин от Разлог. Репортаж...

публикувано на 05.12.23 в 03:00

"Сюжети от деня" на 4 декември 2023 г. с Мария Благоева

Културни дейци излизат на протест с искане за оптимизиране на средствата за култура, заложени в Бюджет 2024 г. Разговор със Силвия Христова, областен координатор на КНСБ-Благоевград. Фотографът Мирослав Момински, който запечатва в снимки духа на Родопа планина и на хората, живеещи там. С него разговоря Таня Любенова, от програма Христо Ботев..

публикувано на 04.12.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 4 декември 2023 г. с Бойка Браткова

Готов ли е пазарът на труда за навлизането на изкуствения интелект - това ще разберем от проучването на Мария Костова от Програма „Хоризонт“ на БНР. За изкуствения интелект в хидробиологията ще разговаряме с д-р Радослава Бекова от Института по океанология във Варна. Темата ще продължим и с преподавателя по застраховане и финанси в ЮЗУ „Неофит..

публикувано на 04.12.23 в 08:10

„Събуди деня“ на 4 декември 2023 г. с Биляна Славчева

„Актуално“ В планините обстановката вече е зимна. За какво да внимават туристите и празнуващите в планинските ни курорти? Климент Гигов, планински водач от Дупница. „Живей на чисто“ На какво се дължат резките климатични промени в България и по света? Ще се върнат ли снежни зими от миналото или бъдещите деца няма да знаят как изглежда..

публикувано на 04.12.23 в 06:00