🎂 3 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

08.10.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за подготовката на Зонална изложба “Струма”, откриването предстои на 15 октомври в художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил; Eлена Тамакярска за най-важните акценти от културния календар на Перник през октомври.  

Изложба, посветена на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров- Майстора, с 58 оригинални рисунки на големия художник, в Регионалния исторически музей в Благоевград, която може да бъде видяна до края на месец октомври – за нея разказва уредникът в отдел „Художествен” Анета Данчовска.

„ ...Нужна е само секунка, за да забравиш лятото и да се влееш в есента” – среща в ефир с Веси Пенкова, която работи основно в областта на живописта и илюстрацията и определя стила си като „магически наивизъм”, след откриването в петък на нейната самостоятелна изложба „Есенност”  в галерия „Еме” в Благоевград.

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

Николай Терзийски с номинация за литературните награди „Перото”, едно от най-авторитетните признания за писатели, поети и преводачи у нас, в категория „Проза” за романа си „Звезди под клепачите”, в чието действие се появява град Горна Джумая – авторът за изворите на историята.

Актрисата Деси Тенекеджиева за уникалността и ценностите на театъра на Стоян Камбарев, един от най-емблематичните театрални режисьори на 90-те, доказал своя уникален и многопосочен талант, по повод навършването на 69 години от рождението му.


Вижте още

"Сюжети от деня" на 07 декември 2023г. с Ваня Бахчиванова

Състезателите на благоевградския клуб по спортни танци „Импулс“ се завърнаха с поредни медали, този път от Международен турнир в Италия. Как се създават шампиони в спорта, коментираме със старши треньора на клуба Десислава Петачка. За любовта към народната песен и историята на една 180-годишна носия, ще разкажем с Мая Гълъбова от женска..

публикувано на 07.12.23 в 09:41

„Приемна в ефир“ на 7 декември 2023 г. с Райна Ванчева

Споделяме с приятели инициативите и настроението преди предстоящия рожден ден на Радиото на Югозапада. Дългогодишно е партньорството ни с екипа на Камерна опера Благоевград. Лина Ангелова - директор на културната институция, Красимир Топалов – главен диригент, Стоил Богданов – концерт-майстор и Милена Томанова  –  пианист ще бъдат гости в..

публикувано на 07.12.23 в 08:10

"Събуди деня" на 7 декември 2023 г. с Мария Благоева

В Петрич започнаха работа по втория етап на мащабния проект за реставрация и популяризиране на Хераклея Синтика. Какви тайни още крие античният град припомняме разговора с проф. д-р Людмил Вагалински, ръководител на археологическите разкопки. ЮЗДП започна продажба на елхички. Откъде можем да купим коледни дръвчета, питаме инж. Вера..

публикувано на 07.12.23 в 06:00

"Сюжети от деня" на 6 декември 2023 г. с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Има ли нарушения при отглеждането и търговията с риба в рибните стопанства на област Благоевград по повод празника Никулден? Какво показват проверките на инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – Благоевград? Ще чуем директора на Сектор – Благоевград Иван Попов. Как жителите на..

публикувано на 06.12.23 в 08:25

„Аз, Буки, Веди“ на 6 декември 2023 г. с Елизабет Александрова

Д-р Лилия Стоянова, директор на 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ Благоевград получи наградата „Директор на годината“ от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. „Споделено с приятели“! 50 години Радио Благоевград, 40 години Съюз на учените в България – клон Благоевград. Разговор с доц. д-р Красимира Марулевска, председател на УС на СУБ –..

публикувано на 06.12.23 в 08:10

„Събуди деня“ на 6 декември 2023 г. с Бойка Браткова

Звукорежисьорът в Радио Благоевград, Ники Вачев, ще ни разкаже за дядо си, чието име носи. Ще разберем и какво се случва в звукорежисьорската апаратна по време на ефир. Ще продължим с писателката Евгения Йорданова за символиката на Никулден и чрез спомените й като дългогодишен директор на бившия Дом за деца без родители „Св. Николай..

публикувано на 06.12.23 в 06:00

"Сюжети от деня" на 5 декември 2023 г. с Иван Лазов

Краят на годината е рисков период по отношение на опитите за обири на банки и търговски обекти. Бившият полицай Валери Йорданов след обира в Благоевград. Рисковете на управлението в България. Мненията на експерта по геополитика проф. Нина Дюлгерова и на доц д-р Момчил Дойчев – съпредседател на Атлантическия съвет.   За безопасното движение в..

публикувано на 05.12.23 в 08:30