Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

08.10.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за подготовката на Зонална изложба “Струма”, откриването предстои на 15 октомври в художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил; Eлена Тамакярска за най-важните акценти от културния календар на Перник през октомври.  

Изложба, посветена на 140-годишнината от рождението на Владимир Димитров- Майстора, с 58 оригинални рисунки на големия художник, в Регионалния исторически музей в Благоевград, която може да бъде видяна до края на месец октомври – за нея разказва уредникът в отдел „Художествен” Анета Данчовска.

„ ...Нужна е само секунка, за да забравиш лятото и да се влееш в есента” – среща в ефир с Веси Пенкова, която работи основно в областта на живописта и илюстрацията и определя стила си като „магически наивизъм”, след откриването в петък на нейната самостоятелна изложба „Есенност”  в галерия „Еме” в Благоевград.

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

Николай Терзийски с номинация за литературните награди „Перото”, едно от най-авторитетните признания за писатели, поети и преводачи у нас, в категория „Проза” за романа си „Звезди под клепачите”, в чието действие се появява град Горна Джумая – авторът за изворите на историята.

Актрисата Деси Тенекеджиева за уникалността и ценностите на театъра на Стоян Камбарев, един от най-емблематичните театрални режисьори на 90-те, доказал своя уникален и многопосочен талант, по повод навършването на 69 години от рождението му.


Вижте още
Хижа

„Неделя у дома“ на 5 февруари 2023 г. със Зоя Караджова

„Защотоковците“: приказкзката „Хипопотамът Исантим“ разказва актрисата Добриела Попова. Журналистката Анна Мельова за детската си книга „Страната на вълшебните сънища”. Гостоприемна ли е хижа "Македония" за туристите през зимата? Разговор с Иван Големеев – председател на туристическо дружество „Айгидик” в Благоевград. „Зелена..

публикувано на 05.02.23 в 10:05

„На отворен прозорец“ на 5 февруари 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Минути за православие - отец Светослав Кючуков. Спомен за Леда Милева   – Златен фонд на БНР. „ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“: Възможности за финансиране на фотоволтаични системи за бита – Николай Петков отекологичното сдружение „За Земята“. Отзвук от 30-то издание на..

публикувано на 05.02.23 в 05:00

„Студио Спорт“ на 4 февруари 2023 г. с Петрана Кимчева

Минути за шампиони: Футболен талант на ФК „Пирин“ в серия А на италианското калчо – Васил Христов. Как се стигна дотам? Разговор с Цветан Тасев, мениджър на юноши. Децата и спорта: Нов клуб по художествена гимнастика стартира в Петрич. Коментира Симона Якимова, основател и треньор на „Белла спорт“. Акцент от протеста на деца и..

публикувано на 04.02.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 3 февруари 2023 г. с Иван Лазов

48-мото Народно събрание приключи своята работа. Какво успя да свърши и какво не успя? Коментар на политолога Христо Панчугов. Предстои честването на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев. В обстановката на обтегнатите отношения между България и Северна Македония да очакваме ли конфликти. Коментира журналистът Любчо Нешков...

публикувано на 03.02.23 в 08:00

"Събития и личности" на 3 февруари 2023 г. с Давид Калпачки

Равносметката: Как ще бъде запомнено 48-то Народно събрание? Какво успяха да свършат депутатите и за какво не им стигна време и желание? Разговори с Цончо Ганев от „Възраждане“ и Владислав Панев, съпредседател на „Демократична България“. Какви са обществените нагласи за работата на последния парламент и какво да очакваме от предстоящите..

публикувано на 03.02.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 2 февруари 2023 г. с Бойка Браткова

Перспективите пред съвременните общества ще коментираме с ректора на Международното висше бизнес училище, проф. Георги Апостолов. Социално-икономическата среда и политическата действителност ще е темата на разговор с научния секретар на Стопанския факултет на ЮЗУ, доц. Владимир Ценков. С главния редактор на българското електронно..

публикувано на 02.02.23 в 08:25

„Приемна в ефир“ на 2 февруари 2023 г. с Мариана Попова

БЧК с кампания на засегнатите от конфликта в Украйна в страната ни, финансирана от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. От Националната комисия за борба с трафика на хора с важна информация за украинските граждани, търсещи закрила в България. Търсят ли помощ от психолог бягащите от конфликта в Украйна?

публикувано на 02.02.23 в 08:00