Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бъди добър човек e призивът на Svetlana & Riffrain в новата им песен „Тук и сега“

4
Svetlana & Riffrain

Бъди добър човек! – това е призивът, който Svetlana & Riffrain отправят в новата си песен „Тук и сега“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Тримата музиканти от групата – Светлето, Илко и Илиян – казват, че са създали песента с огромно вдъхновение и вяра в доброто, в силата на човешката воля и способностите на всеки човек да допринесе за промяната в света.

За да се покаже това чисто послание, облечено в тяхната музика, Svetlana & Riffrain предлагат едно докосващо сърцата видео с реж. Митко Стафидов, в което „доброто се предава от човек на човек“. В клипа на парчето и зад идеята да бъдем по-добри застават 7 вдъхновяващи личности, които са актуален пример в днешното общество за трудолюбие, милосърдие и професионализъм в различни сфери. Сред тях са Лазар Радков – създател на кампанията „Капачи за бъдеще“ и Георги Ненов – създател на подкаста за личностно развитие „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

В клипа също взимат участие хора от сферата на изкуството, IT мениджър, учителка по литература на 80 години.

А голямата изненада е появата на 4-годишната дъщеричка на Светлана и Илко – Миа, която влиза в ролята си с огромен ентусиазъм.

„Много сме благодарни на нашите приятели, които застанаха зад идеята на парчето и се включиха в клипа с отворено сърце! Вярваме, че новата ни песен ще докосне много хора и ще ги вдъхнови да правят добрини всеки ден“ – споделя Илко.

За да въвлекат и младите в този хубав призив от групата отправят предизвикателство към своите последователи в Инстаграм и Тик Ток да направят кратко клипче на свое добро дело под звуците на песента „Тук и сега“ и да сложат хаштаг #БъдиДобър.

„В социалните медии се въртят толкова много от т.н. challenges – които достигат до хиляди хора, но за съжаление малко от тях имат добавена стойност. Сега искаме да предизвикаме вълна, в която „доброто да  бъде предавано от човек на човек“ и всъщност хората да се почувстат мотивирани да правят все повече и повече добри дела“ – споделя Светлана, която откакто стана майка развива усилено и своите профили в социалните мрежи.

На въпроса „Как правиш света по-добър?“ всеки участник в клипа на „Тук и сега“ дава своя отговор във видеото към making-а на парчето, което ще е налично в YouTube канала на певицата „Голямата малка Светлана“ след премиерата на песента, където тя споделя още своите детски песни и влогове от семейното ежедневие с децата и съпруга си Илко – един от китаристите на групата.

Групата работи усилено по финализирането на своя първи албум в студиото на Юлиан Янев, който е автор на аранжимента на парчето „Тук и сега“. Очаква се албумът да бъде с мелодично поп-рок звучене и текстове със социална насоченост. Музикантите канят всички техни почитатели да ги последват в YouTube канала им „Svetlana & Riffrain“, където да следят за появата на останалите вълнуващи песни от албума!
БНР подкасти:

Галерия

Вижте още
Д-р Веселка Мончева

Увеличават се болните с COVID-19 в Пиринско

„Увеличават се случаите с COVID-19 в област Благоевград, през изминалата седмица са потвърдени 45 случая, спрямо 13 отпреди 2 седмици. За Благоевград са 15, Сандански – 14“ -  каза в интервю за БНР-Радио Благоедград д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Благоевград. По думите и до хоспитализации в..

публикувано на 03.10.23 в 14:34
Снимката и илюстративна -

Енергийният преход – справедлив или не

Днес премиерът Николай Денков се среща с представители на протестиращите енергетици и миньори. В разговорите ще участват и министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, както и представители на политически партии.  Припомняме, че вчера протестиращите работници във въглищните..

публикувано на 03.10.23 в 10:09

Повишава се интересът към доброволчеството в Благоевград

16 нови доброволци вече са част от Доброволното формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ в Благоевград. 8 от тях са жени, а отрядът вече наброява 32 души. Изборът на новите членове премина през два етапа – по документи и събеседване, след това одобрените членове бяха представени официално на общинското ръководство. Това са хора с..

публикувано на 02.10.23 в 13:44

Пряка е връзката между климатичните промени и домашното насилие

Изменението на климата все повече и по-често  води до редица физически и психични промени на индивидуално ниво. Икономическият стрес, породен от загубата на работа или финансова нестабилност отключва несигурност и гняв, увеличава риска от домашно насилие. „ Вече чрез много качествени изследвания се вижда как жени споделят, че мъжете им, останали..

публикувано на 02.10.23 в 10:25

Приключиха разкопките край село Брежани

В рамките на месец се състоя вторият етап от проучванията на едно от най-старите ранни неолитни селища в България в местността Равен край симитлийското село Брежани. Експедицията е дело на Регионалния исторически музей – Благоевград в лицето на археолога Малгожата Гребска-Кулова,  с участието на студенти и научни ръководители от специалност..

публикувано на 02.10.23 в 10:23

Октомври ще бъде по-топъл, есента – с наднормени валежи

Лятото на 2023 година е най-горещият сезон на Земята, поне откакто се правят метеорологични измервания, а в България - третото най-горещо лято за последните 44 години. „ Септември тази година си е типично летен месец и за много места в страната е по-топъл, отколкото беше месец юни – тоест есенният месец е по-топъл  от летния месец, което не се..

публикувано на 02.10.23 в 10:00

Българинът е в най-свободния си период

Не приемам твърденията за това, че българинът днес не е толкова свободен, колкото може да бъде. Днес имаме възможности да пътуваме в чужбина без ограничения. Не беше такова положението преди 10-ти ноември 1989 година. Тогава, за да отидеш до Петрич бе нужен открит лист. Наистина, нещата много се промениха през последните години – това заяви в..

публикувано на 02.10.23 в 09:34