Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъди добър човек e призивът на Svetlana & Riffrain в новата им песен „Тук и сега“

4
Svetlana & Riffrain

Бъди добър човек! – това е призивът, който Svetlana & Riffrain отправят в новата си песен „Тук и сега“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Тримата музиканти от групата – Светлето, Илко и Илиян – казват, че са създали песента с огромно вдъхновение и вяра в доброто, в силата на човешката воля и способностите на всеки човек да допринесе за промяната в света.

За да се покаже това чисто послание, облечено в тяхната музика, Svetlana & Riffrain предлагат едно докосващо сърцата видео с реж. Митко Стафидов, в което „доброто се предава от човек на човек“. В клипа на парчето и зад идеята да бъдем по-добри застават 7 вдъхновяващи личности, които са актуален пример в днешното общество за трудолюбие, милосърдие и професионализъм в различни сфери. Сред тях са Лазар Радков – създател на кампанията „Капачи за бъдеще“ и Георги Ненов – създател на подкаста за личностно развитие „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

В клипа също взимат участие хора от сферата на изкуството, IT мениджър, учителка по литература на 80 години.

А голямата изненада е появата на 4-годишната дъщеричка на Светлана и Илко – Миа, която влиза в ролята си с огромен ентусиазъм.

„Много сме благодарни на нашите приятели, които застанаха зад идеята на парчето и се включиха в клипа с отворено сърце! Вярваме, че новата ни песен ще докосне много хора и ще ги вдъхнови да правят добрини всеки ден“ – споделя Илко.

За да въвлекат и младите в този хубав призив от групата отправят предизвикателство към своите последователи в Инстаграм и Тик Ток да направят кратко клипче на свое добро дело под звуците на песента „Тук и сега“ и да сложат хаштаг #БъдиДобър.

„В социалните медии се въртят толкова много от т.н. challenges – които достигат до хиляди хора, но за съжаление малко от тях имат добавена стойност. Сега искаме да предизвикаме вълна, в която „доброто да  бъде предавано от човек на човек“ и всъщност хората да се почувстат мотивирани да правят все повече и повече добри дела“ – споделя Светлана, която откакто стана майка развива усилено и своите профили в социалните мрежи.

На въпроса „Как правиш света по-добър?“ всеки участник в клипа на „Тук и сега“ дава своя отговор във видеото към making-а на парчето, което ще е налично в YouTube канала на певицата „Голямата малка Светлана“ след премиерата на песента, където тя споделя още своите детски песни и влогове от семейното ежедневие с децата и съпруга си Илко – един от китаристите на групата.

Групата работи усилено по финализирането на своя първи албум в студиото на Юлиан Янев, който е автор на аранжимента на парчето „Тук и сега“. Очаква се албумът да бъде с мелодично поп-рок звучене и текстове със социална насоченост. Музикантите канят всички техни почитатели да ги последват в YouTube канала им „Svetlana & Riffrain“, където да следят за появата на останалите вълнуващи песни от албума!




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Втори СТЕМ център изграждат в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Якоруда

Със средства по Плана за развитие и устойчивост във всяко българско училище ще бъде изграден СТЕМ център. Направленията са пет – природни науки, математика и информатика, роботика и киберфизични системи, зелени и 3D технологии. В СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Якоруда изграждат втори СТЕМ център по роботика и зелена енергия. „Ще направим една мини..

публикувано на 27.03.24 в 14:07

Рулетката с мандатите се завърта за втори път

В 15 часа днес държавният глава ще връчи папката с втория мандат на кандидат за министър-председател, номиниран от "Продължаваме промяната" – "Демократична България".  "С чиста съвест ще върнем папката празна", това обяви пред bTV съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. Думите му идват часове преди връчването на втория проучвателен мандат на..

публикувано на 27.03.24 в 10:10

България и светът отбелязаха Часа на Земята

От Мадрид до Ханой и от Хелзинки до Кейптаун светът отбеляза Часа на Земята. За 18-а поредна година WWF направи милиони хора съпричастни към каузата за опазване на околната среда. Хиляди емблематични сгради изгасиха светлините за един час между 20:30 и 21:30, за да отдадат почит към природата и да изпратят послание към бизнеса, правителствата и..

публикувано на 25.03.24 в 13:22

Местна власт и бизнес ще развиват селски туризъм в село Ключ

Петричкото село Ключ има потенциал за развитието на селски туризим. В това са убедени кметът Македонка Иванова и представителите на местния туристически бизнес, които вече реализират различни идеи това да се  случи. Красивата природа, на скътаното в полите на планина Беласица населено място, богатата история на околността, свързана с цар Самуил и..

публикувано на 25.03.24 в 11:19

Емисиите от метан трябва да бъдат намалени с 30% до 2030 година

Метанът продължава да нараства в глобален мащаб, той е вторият по значение парников газ, отговорен за около 1/3 от повишението на глобалната температура. Най-съществени са емисиите в земеделието и енергийният сектор, както и от гниещи отпадъци.   „ Има цел за намаляването им с 30% до 2030 година, подписана още през 2021 година в Глазгоу в..

публикувано на 25.03.24 в 09:12

Деца от цялата страна очакват голямото Априлско състезание по четене с разбиране

През април – месецът на детската книга, образователната платформа Книговище кани децата от цялата страна да се включат в националното Априлско състезание по четене с разбиране. Онлайн съревнованието започва в 00.00 часа на 1 април на knigovishte.bg и ще продължи до 30 април. През своите детски профили в платформата децата решават..

обновено на 24.03.24 в 13:47

Конкурс за рисунка: „С четка в ръка да посрещнем пролетта“

Народно читалище "Зора 1858", гр. Дупница обявява конкурс за детска рисунка на тема: „С четка в ръка да посрещнем пролетта“.  Целта на събитието е да  се провокират творческите търсения на децата и да им се даде възможност, чрез силата на изобразителното изкуство, да споделят отношението си към природата и света. В конкурса могат да участват..

обновено на 24.03.24 в 12:57