Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Бъди добър човек e призивът на Svetlana & Riffrain в новата им песен „Тук и сега“

4
Svetlana & Riffrain

Бъди добър човек! – това е призивът, който Svetlana & Riffrain отправят в новата си песен „Тук и сега“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Тримата музиканти от групата – Светлето, Илко и Илиян – казват, че са създали песента с огромно вдъхновение и вяра в доброто, в силата на човешката воля и способностите на всеки човек да допринесе за промяната в света.

За да се покаже това чисто послание, облечено в тяхната музика, Svetlana & Riffrain предлагат едно докосващо сърцата видео с реж. Митко Стафидов, в което „доброто се предава от човек на човек“. В клипа на парчето и зад идеята да бъдем по-добри застават 7 вдъхновяващи личности, които са актуален пример в днешното общество за трудолюбие, милосърдие и професионализъм в различни сфери. Сред тях са Лазар Радков – създател на кампанията „Капачи за бъдеще“ и Георги Ненов – създател на подкаста за личностно развитие „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

В клипа също взимат участие хора от сферата на изкуството, IT мениджър, учителка по литература на 80 години.

А голямата изненада е появата на 4-годишната дъщеричка на Светлана и Илко – Миа, която влиза в ролята си с огромен ентусиазъм.

„Много сме благодарни на нашите приятели, които застанаха зад идеята на парчето и се включиха в клипа с отворено сърце! Вярваме, че новата ни песен ще докосне много хора и ще ги вдъхнови да правят добрини всеки ден“ – споделя Илко.

За да въвлекат и младите в този хубав призив от групата отправят предизвикателство към своите последователи в Инстаграм и Тик Ток да направят кратко клипче на свое добро дело под звуците на песента „Тук и сега“ и да сложат хаштаг #БъдиДобър.

„В социалните медии се въртят толкова много от т.н. challenges – които достигат до хиляди хора, но за съжаление малко от тях имат добавена стойност. Сега искаме да предизвикаме вълна, в която „доброто да  бъде предавано от човек на човек“ и всъщност хората да се почувстат мотивирани да правят все повече и повече добри дела“ – споделя Светлана, която откакто стана майка развива усилено и своите профили в социалните мрежи.

На въпроса „Как правиш света по-добър?“ всеки участник в клипа на „Тук и сега“ дава своя отговор във видеото към making-а на парчето, което ще е налично в YouTube канала на певицата „Голямата малка Светлана“ след премиерата на песента, където тя споделя още своите детски песни и влогове от семейното ежедневие с децата и съпруга си Илко – един от китаристите на групата.

Групата работи усилено по финализирането на своя първи албум в студиото на Юлиан Янев, който е автор на аранжимента на парчето „Тук и сега“. Очаква се албумът да бъде с мелодично поп-рок звучене и текстове със социална насоченост. Музикантите канят всички техни почитатели да ги последват в YouTube канала им „Svetlana & Riffrain“, където да следят за появата на останалите вълнуващи песни от албума!
БНР подкасти:

Галерия

Вижте още

Фондация спасява животи с инициативата: Дари стар акумулатор за нов дефибрилатор

Стар автомобилен акумулатор за нов дефибрилатор. Интересната инициатива е на фондация „Първите три минути“, която се занимава с внедряване на съвременните стандарти и средства за оказване на първа помощ в България. „Първата помощ в цял свят се развива непрекъснато. Има много нововъведения, едно от най-съществените е осигуряването на автоматични..

публикувано на 02.02.23 в 14:06

Д-р Атанас Банчев: Нова генна терапия може завинаги да излекува пациенти с хемофилия В

Нова генна терапия при хемофилия В беше препоръчана за одобрение от Комитета по лекарствените продукти в хуманната медицина към ЕВропейската агенция по лекарствата /ЕМА/. Преди това терапията беше одобрена и от Американската агенция за контрол на храните и лекарствата. Това е първата генна терапия за лечение на тежка и умерено тежка хемофилия В...

публикувано на 02.02.23 в 11:16

48-мото Народно събрание не реши най-важните проблеми

48-мото Народно събрание не реши най- важните проблеми. Т ова можем да кажем, ако коментираме парламентаризма в страната от гледната точка на политиката. Проблемите, обаче, са свързани с речта на политиците, дори от парламентарната трибуна. България е парламентарна република и очакванията са, че там ще се коментират и решават най-важните..

публикувано на 02.02.23 в 10:01

„Предпазване на младите хора от престъпления“

Дванадесетокласниците от Благоевград са включени в пилотен проект на Националната превантивна програма „Предпазване на младите хора от престъпления“.  Инициативата за разработване на програмата е на Главната  дирекция „Национална полиция“, сектор „Контингент и превенция“.  „Целта на инициативата е предприемане на мерки от полицейските органи за..

публикувано на 01.02.23 в 17:02

Д-р Цв. Гълъбова: Биполярното разстройство е сред тежките психични болести

Директорът на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова  коментира в специализираното предаване „Здравен компас“ на БНР-Радио Благоевград биполярното разстройство като заболяване – причини, характерни прояви, фази, терапии. „Биполярното разстройство е една от тежките психични болести. Ние ги разделяме на..

публикувано на 01.02.23 в 16:14

Ученици и пенсионери с по-евтини абонаментни карти за градския транспорт в Благоевград

След министерското постановление за намаляване на транспортните разходи за учащи и пенсионери, от днес абонаментната карта за ученици и студенти за всички градски линии в Благоевград ще струва 20 лв., вместо досегашните 32 лв., а за пенсионери 30 лв., вместо 39. За децата до 10-годишна възраст пътуванията ще са безплатни. Намаленията са съобразени..

публикувано на 01.02.23 в 15:25

Петър Попангелов: „Спортът за един мирен свят“ – не е клише!

Петър Попангелов е най-успешният български скиор в алпийските дисциплини. „Липсва ми емоцията от големите състезания, компенсирам я с гледане на световната купа“,  коментира за Радио Благоевград Попангелов, който си спомня с носталгия за изминалите години. „Преди 40 хората бяха с друго възпитание, сега е съвсем различно. Светът и спортът..

публикувано на 01.02.23 в 15:12