Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

14.11.2022 г., 13.00 – 16.00ч., „Сюжети от деня“ с Мария Благоева

„Зелени идеи за осветление на обществени пространства в община Благоевград“ е най-новата инициатива на ПП „Зелено движение“ в областния център. До 15 ноември всеки може да даде предложения кое градско пространство да бъде осветено със соларни лампи. Разговор за кампанията с Наталия Димитрова, координатор на „Зелено движение“ в Благоевград.

Продължават дейностите по благоустрояване на улици и участъци на земна основа в областния център на Пиринско. Колко са неасфалтираните улици и как гражданите могат да подадат заявления за профилиране на улиците в навечерието на зимния сезон, питаме инж. Любомир Треновски, директор на Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“ в Община Благоевград.

ЕВРАНЕТ

Шест училища от община Дупница се включват в инициативата “Екошампиони 2022“. Какви са посланията на кампанията, разказват училищният директор Юлиана Борисова и Антония Панова, организатор на кампанията.

Тема с продължение:

Кметовете на благоевградските села Падеш и Лешко организират информационна среща, на която ще бъде обсъдено инвестиционното намерение за з0добив на барит в района. Разговор с Деница Иванова, жител на Лешко, за тревогите и притесненията на местните жители.

Какво време ни очаква през новата седмица ще научим от дежурния синоптик в НИМХ.

Кампания „Спаси шаран, изяж Николай“ започват членовете на Централната рибноопазваща организация в Перник. 


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 6 февруари 2023 г. с Мария Благоева

Незаконни офроуд състезания тормозят жителите и гостите на гоцеделчевското село Попови ливади. Полиция и общинска власт с общи действия срещу автомобилните гонки. Интервю с кмета на населеното място Иван Караилиев. Какви са възможностите на безработните за реализиране на пазара на труда в Благоевград? Гост в студиото Станислава Поповска,..

публикувано на 06.02.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 6 февруари с Бойка Браткова

Бизнес средата в България и високите технологии – ще разговаряме с Михаил Илиев, един от организаторите на Първото изложение на високотехнологичните компании, което ще се проведе в АУБ. Възможностите за професионална реализация в сферата на изкуството – ще чуем ръководителите на Шопския танцов ансамбъл „Ради Радев“, Яна и Борислав..

публикувано на 06.02.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 6 февруари 2023 г. с Биляна Славчева

„АКТУАЛНО“ Успя ли личността на Гоце Делчев да обедини българи и македонци? Виктор Стоянов, председател на Фондация „Македония“, за събитията на 4 февруари в Скопие и за предстоящи инициативи на фондацията в югозападната ни съседка. „ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“ Ученици от Кюстендил спечелиха  голямата награда на Panda Labs на WWF с..

публикувано на 06.02.23 в 06:00
Хижа

„Неделя у дома“ на 5 февруари 2023 г. със Зоя Караджова

„Защотоковците“: приказкзката „Хипопотамът Исантим“ разказва актрисата Добриела Попова. Журналистката Анна Мельова за детската си книга „Страната на вълшебните сънища”. Гостоприемна ли е хижа "Македония" за туристите през зимата? Разговор с Иван Големеев – председател на туристическо дружество „Айгидик” в Благоевград. „Зелена..

публикувано на 05.02.23 в 10:05

„На отворен прозорец“ на 5 февруари 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Минути за православие - отец Светослав Кючуков. Спомен за Леда Милева   – Златен фонд на БНР. „ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“: Възможности за финансиране на фотоволтаични системи за бита – Николай Петков отекологичното сдружение „За Земята“. Отзвук от 30-то издание на..

публикувано на 05.02.23 в 05:00

„Студио Спорт“ на 4 февруари 2023 г. с Петрана Кимчева

Минути за шампиони: Футболен талант на ФК „Пирин“ в серия А на италианското калчо – Васил Христов. Как се стигна дотам? Разговор с Цветан Тасев, мениджър на юноши. Децата и спорта: Нов клуб по художествена гимнастика стартира в Петрич. Коментира Симона Якимова, основател и треньор на „Белла спорт“. Акцент от протеста на деца и..

публикувано на 04.02.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 3 февруари 2023 г. с Иван Лазов

48-мото Народно събрание приключи своята работа. Какво успя да свърши и какво не успя? Коментар на политолога Христо Панчугов. Предстои честването на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев. В обстановката на обтегнатите отношения между България и Северна Македония да очакваме ли конфликти. Коментира журналистът Любчо Нешков...

публикувано на 03.02.23 в 08:00