Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15.11.2022г., 07:00 – 10:00ч. „Събуди деня“ с Агнес Манова

Безплатен транспорт за деца от уязвимите групи с НП „Подпомагане на общини за образователна десегрегация“.За достъпното образование на подрастващите от малцинствата е разговорът с Лало Каменов, директор на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Дарители от цялата страна се включват в кампанията на Сдружение „Операция: Плюшено мече“ за събиране на коледни подаръци за деца и младежи, лишени от родителска грижа, с увреждания, от социално слаби семейства, както и възрастни с умствени увреждания. За социалната ангажираност и тазгодишната успешна мисия е разговорът с Михаела Стойкова, основател и изпълнителен директор на организацията.

Нов социален проект към възрастните хора започват преподаватели в Кюстендил. Целта на инициативата е да бъде създаден дневен център за обслужване на възрастни хора. Репортаж.

Журналистът Валентин Дишев, водещ и редактор на дългогодишното предаване „Изгрей зора“ на Радио Благоевград, е сред достойните носители на наградата на СБЖ „Златно перо“.

Младият археолог Николай Димитров с първа награда във  фотоконкурса „Звезди над Рила – свободата да мечтаеш“ на Дирекция „Национален парк Рила“. С него ни среща Лалка Радкова.

Иновационен лагер по предприемачество се открива в Професионалната гимназия по транспорт в Разлог. Репортаж.


Вижте още

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Бюджетът за 2024 година ще осигури ли финансово спокойствие на община Петрич? Коментар на Стоян Руйков, общински съветник. Срещаме ви с Милен Златев от Симитли, носител на приза „Ученик на годината“.   Схемата за финансова заблуда „Подарък срещу кредит“ достигна и Благоевград. Коментираме темата с юристи, чийто близки са станали..

публикувано на 26.02.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Наясно ли са бъдещите висшисти със състоянието на пазара на труда и как се прави избор на професия – ще разговаряме с Виктор Кристиян Василев, секретар на Студентския съвет към ЮЗУ „Неофит Рилски“. Ще продължим темата за професионалната реализация на младите българи у нас – Виктория Андонова за работата й в Германия и за настоящото..

публикувано на 26.02.24 в 08:10

"Събуди деня" с Агнес Манова

Какво трябва да знаем за преходите и снежните спускания в планината? Основни правила за лавинната безопасност, за проучванията на снежната покривка и за нуждата от специалисти в тази област дава Росица Михайлова от Българска лавинна асоциация. „Живей на чисто“ "Балкански път - две стъпки към другите"  или 3500 километра, през 9..

публикувано на 25.02.24 в 19:00

„Неделя у дома“ с Ваня Бахчиванова

Доброто през детските очи. Анкета.   Колко малко ни трябва за едно голямо добро – как от един коментар на шега в група за книги библиотеката към НЧ „Гюрга Пинджурова“ в град Трън получи десетки книги като дарение от цялата страна. Разговор с библиотекаря Цветана Маркова. Продължавайки темата за добрите хора и добрите дела, наши гости..

публикувано на 25.02.24 в 08:00

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка, календар. Минути за православие - отец Светослав Кючуков. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Енергийните общности-средство за постигане на независимост  от енергийния пазар и за ограничаване на разходите за електроенергия – Кристиян Димитров, координатор на кампанията „Енергийни..

публикувано на 24.02.24 в 19:10

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Спортист №1 на Благоевград Кирил Илиев завоюва две титли в категория до 57 кг – лайт и киклайт на Европейската купа в Загреб. Гимнастиката и всичко останало. Рожденикът Антон Гръчки, треньор и организатор на  Гимнастически клуб “Любчо Солачки”, с равносметка за личния си и спортен живот. Защо ФК „Пирин“ - Гоце Делчев номинира..

публикувано на 24.02.24 в 08:00

“Тийн Зона” с водещи Мартин Станоев и Емили-Слава Петрова

В студиото ще гостува новоизбраният председател на Общински младежки съвет - Перник, Виктория Димитрова. Тя ще ни запознае с дейностите и структурата на съвета. Ще ни сподели и какви са целите, които си поставя. Репортери на „Тийн Зона“ присъстваха на обучение на Бюрото на Европейския парламент в България, което се проведе в Благоевград...

публикувано на 24.02.24 в 08:00