Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

15.11.2022г., 07:00 – 10:00ч. „Събуди деня“ с Агнес Манова

Безплатен транспорт за деца от уязвимите групи с НП „Подпомагане на общини за образователна десегрегация“.За достъпното образование на подрастващите от малцинствата е разговорът с Лало Каменов, директор на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Дарители от цялата страна се включват в кампанията на Сдружение „Операция: Плюшено мече“ за събиране на коледни подаръци за деца и младежи, лишени от родителска грижа, с увреждания, от социално слаби семейства, както и възрастни с умствени увреждания. За социалната ангажираност и тазгодишната успешна мисия е разговорът с Михаела Стойкова, основател и изпълнителен директор на организацията.

Нов социален проект към възрастните хора започват преподаватели в Кюстендил. Целта на инициативата е да бъде създаден дневен център за обслужване на възрастни хора. Репортаж.

Журналистът Валентин Дишев, водещ и редактор на дългогодишното предаване „Изгрей зора“ на Радио Благоевград, е сред достойните носители на наградата на СБЖ „Златно перо“.

Младият археолог Николай Димитров с първа награда във  фотоконкурса „Звезди над Рила – свободата да мечтаеш“ на Дирекция „Национален парк Рила“. С него ни среща Лалка Радкова.

Иновационен лагер по предприемачество се открива в Професионалната гимназия по транспорт в Разлог. Репортаж.


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 6 февруари 2023 г. с Мария Благоева

Незаконни офроуд състезания тормозят жителите и гостите на гоцеделчевското село Попови ливади. Полиция и общинска власт с общи действия срещу автомобилните гонки. Интервю с кмета на населеното място Иван Караилиев. Какви са възможностите на безработните за реализиране на пазара на труда в Благоевград? Гост в студиото Станислава Поповска,..

публикувано на 06.02.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 6 февруари с Бойка Браткова

Бизнес средата в България и високите технологии – ще разговаряме с Михаил Илиев, един от организаторите на Първото изложение на високотехнологичните компании, което ще се проведе в АУБ. Възможностите за професионална реализация в сферата на изкуството – ще чуем ръководителите на Шопския танцов ансамбъл „Ради Радев“, Яна и Борислав..

публикувано на 06.02.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 6 февруари 2023 г. с Биляна Славчева

„АКТУАЛНО“ Успя ли личността на Гоце Делчев да обедини българи и македонци? Виктор Стоянов, председател на Фондация „Македония“, за събитията на 4 февруари в Скопие и за предстоящи инициативи на фондацията в югозападната ни съседка. „ЖИВЕЙ НА ЧИСТО“ Ученици от Кюстендил спечелиха  голямата награда на Panda Labs на WWF с..

публикувано на 06.02.23 в 06:00
Хижа

„Неделя у дома“ на 5 февруари 2023 г. със Зоя Караджова

„Защотоковците“: приказкзката „Хипопотамът Исантим“ разказва актрисата Добриела Попова. Журналистката Анна Мельова за детската си книга „Страната на вълшебните сънища”. Гостоприемна ли е хижа "Македония" за туристите през зимата? Разговор с Иван Големеев – председател на туристическо дружество „Айгидик” в Благоевград. „Зелена..

публикувано на 05.02.23 в 10:05

„На отворен прозорец“ на 5 февруари 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Минути за православие - отец Светослав Кючуков. Спомен за Леда Милева   – Златен фонд на БНР. „ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“: Възможности за финансиране на фотоволтаични системи за бита – Николай Петков отекологичното сдружение „За Земята“. Отзвук от 30-то издание на..

публикувано на 05.02.23 в 05:00

„Студио Спорт“ на 4 февруари 2023 г. с Петрана Кимчева

Минути за шампиони: Футболен талант на ФК „Пирин“ в серия А на италианското калчо – Васил Христов. Как се стигна дотам? Разговор с Цветан Тасев, мениджър на юноши. Децата и спорта: Нов клуб по художествена гимнастика стартира в Петрич. Коментира Симона Якимова, основател и треньор на „Белла спорт“. Акцент от протеста на деца и..

публикувано на 04.02.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 3 февруари 2023 г. с Иван Лазов

48-мото Народно събрание приключи своята работа. Какво успя да свърши и какво не успя? Коментар на политолога Христо Панчугов. Предстои честването на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев. В обстановката на обтегнатите отношения между България и Северна Македония да очакваме ли конфликти. Коментира журналистът Любчо Нешков...

публикувано на 03.02.23 в 08:00