Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

05.12.2022 г., 10:00 – 11:00 ч., „Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Нормализира ли се ситуацията на имотния пазар; и какви са тенденциите за следващия период ще коментираме с Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“.

Социалната среда и икономическите предизвикателства в сферата на образованието ще анализира преподавателят в НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград, Николай Куколев.

В Международния ден на доброволеца ще отидем с гимназистите от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“, в Дома за възрастни хора в благоевградския квартал „Струмско“.

Вижте още

"Събуди деня" с Давид Калпачки

В навечерието на годишнината от началото на войната в Украйна: има ли перспективи за край на огъня - разговор с дипломата Милен Керемедчиев. Евранет Плюс ”НАТО - глобална сигурност и предизвикателства пред отбраната". Бюрото на ЕП в България организира обучение за проверка на факти, насочено към младите хора, които ще..

публикувано на 20.02.24 в 19:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Докъде можем да стигнем в разплитането на мрежата на „нотариуса“ Мартин Божанов, в която са вплетени прокурори, съдии и представители на МВР? – Д-р Иван Брегов, правен експерт в Института за пазарна икономика. Случаят „Навални“ и развитието на европейската демокрация – коментар на журналиста Калин Манолов. Как се отразява работата на..

публикувано на 20.02.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Хроничната обструктивна белодробна болест – могат ли зимните инфекции да ни подведат, какви други заболявания може да провокира? - Д-р Диана Лекова - пулмолог и интернист в Клиника по пневмология, в  УМБАЛ "Токуда". Роботизираните технологии в медицината и при деца с логопедични проблеми: -   Интервю с проф. Анна Лекова, ръководител..

публикувано на 20.02.24 в 08:10
 Богдан Дарев

„По първи петли“ с Мариана Попова

Журналистът Лалка Радкова и БНР – Радио Благоевград с отличия от Българския фармацевтичен съюз. Село Илинденци с амбиция да утвърди населеното място като успешна туристическа дестинация, популярна с качественото вино от уникални местни сортове. Разговор с Бойко Ибришимов, кмет на село Илинденци. И кметът на Ръждавица ще утвърждава селото..

публикувано на 20.02.24 в 03:40

"Събуди деня" с Агнес Манова

„ 8 кампании за 8 март “ - шеста поредна година Фондация BCause подкрепя организации, които работят с жени и деца, пострадали от домашно насилие и предоставят социална и психологичека подкрепа. Разговор с Веселина Йорданова, експерт  „Дарителски програми и фондонабиране“. Помощ за семейства в риск от бедност. Фондация Хабитат България..

публикувано на 19.02.24 в 19:00

"Сюжети от деня" с Мария Благоева

Спомен и почит към делото на Васил Левски. Репортаж от Народно читалище „Васил Левски“ в село Новоселяне. Държавните горски и ловни стопанства намаля ва т цената на дървата за огрев . Разговор с Валентин Чамбов, директор на ЮЗДП. Готови ли са търговските вериги за въвеждане на еврото. Мнение на Владимир Миленков, търговец...

публикувано на 19.02.24 в 09:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Идеята за „чиста и свята република“ в днешното геополитическо пространство – по темата ще разговаряме с преподавателя по международни отношения в ЮЗУ, доц. Димитър Тюлеков. Как в бобовдолското село Новоселяне почитат паметта на Васил Левски ще разберем от прякото включване на репортера на предаването, Мариана Попова. За реставрацията..

публикувано на 19.02.24 в 06:00