Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перничани настояват за намаляване цените в градския транспорт

2
Снимка: Община Враца

Родители, деца и пенсионери в Перник се обявиха срещу високите цени в обществения транспорт. В подписка до кмета Станислав Владимиров и председателя на ОбС Денислав Захариев те настояват цените на билетите и картите да бъдат намалени.

В Перник безплатни карти са въведени за учениците от 1 до 4 клас и за учениците от селата. Те реално не се ползват, тъй като децата пътуват с автомобилите на родителите си, с автобуси пътуват по- големите ученици, се посочва в подписката. 46 лв. струва картата за ученици от 5 до 12 клас за един месец и важи само за една линия. 

В София същата услуга е с цена 9 лв. и 20 лв. , когато картата е за цялата градска мрежа. Значително по- евтино пътуват децата и в други градове в страната. В Пловдив – 16 лв. за цялата градска мрежа, във Варна- 21 лв., в Сливен- 15 лв. за една линия и 18 лв.- за цялата мрежа, посочват родителите. 

Освен че цените в Перник са далеч по-високи от останалите градове в страната, те не отговарят и на качеството на услугата, недоволстват перничани. Очаква се темата да бъде дискутирана на заседание на местния ОбС. В момента всички автобусни линии в Перник се изпълняват от частни превозвачи. Предстои най- натоварените от тях да бъдат поети от общинското предприятие „Градски транспорт- Перник”.


Галерия

Вижте още

Петрич се поклони пред героите на Освобождението

Стотици петричани дойдоха пред паметник „Загинали за Родината“, за да сведат глава пред героизма, храбростта и саможертвата. Въздействаща художествена композиция под надслов „Благословена българска земя“ представиха ученици от Първо основно училище „Кочо Мавродиев“. В словото си за Националния празник кметът Димитър Бръчков подчерта, че единството на..

публикувано на 03.03.24 в 16:17

Националният празник в Кюстендил

Стотици жители и гости на града се включиха в тържественото отбелязване на Националния празник на България на площад "Велбъжд". По-специален и красив направиха празника кандидатките за титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ 2024 г., които раздадоха над 1 000 трибагреника в центъра на града. Честванията за 146-ата годишнина от Освобождаването на..

публикувано на 03.03.24 в 15:49

С тържествено честване Перник отбеляза националния празник

Десетки перничани, сред които ръководствата на общинската и областната управа, председателят на Общинския съвет, народни представители и общински съветници се събраха да почетат подвига на героите, борили се за свободата на народа. Под звуците на химна на Република България бе издигнат националният флаг.  “Трети март винаги ще ни пита достойни ли сме за..

публикувано на 03.03.24 в 14:31

"Урок за юнаци" събра стотици пред Регионалния исторически музей в Благоевград

Пространството пред Регионалния исторически музей – Благоевград и паметника на Христо Ботев днес стана класна стая на „Урок за юнаци“. В организираното от музея събитие участваха представители на Регионално дружество „Традиция“ и Сдружение „14—и пехотен полк“, които представиха униформи, хладни и огнестрелни оръжия от периода на Руско-турската..

публикувано на 03.03.24 в 14:06

Тържесвено отбелязаха 3 март в Сандански

Емоционален рецитал на децата от ДГ „Здравец“ и Янко Лозанов -рецитатор в Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Националната гвардейска част към Министерство на отбраната на Република България развълнуваха сърцата, които днес склониха глави пред Паметника на загиналите за свободата. За великото дело и завета, за подвига и саможертвата на..

публикувано на 03.03.24 в 12:50

Трибагреник с дължина 40 метра и ширина 18 метра е поставен на един от най-високите хълмове в Земен

Националното знаме се вижда от всички краища на града.  Инициативата е посветена на днешния национален празник на страната и 146- годишнината от Освобождението на България. Знамето е ушито от бившата учителка Тинка Георгиева, а платът е закупен с дарения от местни жители и с помощ от общината.  Вчера група младежи и алпинисти са се изкачили на хълма..

публикувано на 03.03.24 в 11:20

Концерт, рецитал и заря в Белица за празника

Община Белица  и Народно читалище "Георги Тодоров-1885",  организират на 3 – март / неделя / от 18.00 ч., тържествено честване на 146 години от Освобождението на България от османско иго. Програма на събитието : • 18.00 ч. Тържествен концерт с участието на Фолклорен ансамбъл при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“,Фолклорна..

публикувано на 03.03.24 в 11:13