Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ на 26 декември 2022г. с Мария Благоева

Жители на гоцеделчевското село Господинци организират благотворителен базар в подкрепа на деца и семейства в нужда. Събитието е подкрепено от Районното мюфтийство и ще се проведе на 30 декември в залата на местното читалище. Интервю с кмета на Господинци Ахмед Ходжов.

Пазителят на традициите в хаджидимовското село Абланица Зейнеп Имамова разкрива тайните на местните кулинарни рецепти – как да приготвим халва от пшенично и царевично брашно или домашни кус-кус, юфка и тархана.

Гост в студиото: Бранимир Митов, който години наред влиза в ролята на белобрадия старец в Благоевград.

Аз не се правя на Дядо Коледа, аз съм Дядо Коледа, казва режисьорът и директор на театър „Проф. Енчо Халачев“. 

Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград изпраща успешна година с 23 школи, разпределени в над 100 групи. Интересът към заниманията не стихва. Репортаж на Ива Сеизова.

Разходка из залите на Градската художествена галерия. Репортаж на Ива Сеизова.

Какво време ни очаква през настоящата седмица ще научим от дежурния синоптик в НИМХ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Колко ще ни струва великденската трапеза тази година? За цените на храните в навечерието на празника ще чуем пазарния анализ на Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Има ли налични в Благоевград тестове за коклюш? Репортерска проверка. „Земеделска рубрика“..

публикувано на 24.04.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Над 130 учебно-тренировъчни фирми ще се състезават в XXVII панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в Пловдив. Област Благоевград е представена от седем УТФ,  шест от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и една от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Крупник, общ. Симитли. Ще представим учебно- тренировъчното предприятие за производство на хляб и..

публикувано на 24.04.24 в 08:10

"Събуди деня" с Давид Калпачки

По съвместимост: Служебният премиер пое поста и на министър на външните работи - коментар по темата на дипломата и бивш зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Според цифрите на НСИ за първото тримесечие: българите стават по-богати. Общото усещане обаче е, че живота става по-скъп и обедняваме?  Темата за доходите,..

публикувано на 24.04.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Политически схватки преди началото на предизборната кампания – коментар на политолога Борислав Ангелов. За военните действия недалеч от границите на България и сигурността на страната ни – капитан първи ранг Васил Данов, член на Атлантическия съвет в България. Как социологическите изследвания могат да повлияят върху отношенията..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Повишава се заболеваемостта от коклюш в страната – проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Случаите на коклюш в Благоевградска област, какви мерки се предприемат? – Д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Благоевград. Разговор с д-р Васил Младенов,..

публикувано на 23.04.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Защо дигиталната реклама е задължителен елемент за всеки бизнес? Разговор Данилина Станчева, маркетинг експерт. Седем основни улици в община Гърмен ще бъдат обновени по проект, финансиран от МРРБ. Разговор с Феим Иса, кмет. От 3 до 10 август  Банско отново ще бъде джаз.  За програмата на фестивала ще научим от разговора на Кети..

публикувано на 23.04.24 в 05:00

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви представим част от участниците в концерта на ТВ „ Родина“ и Радио Благоевград под надслов „Споделено с приятели“. Очаквайте разговор с Петрана Недкова, една от основателките на клуб „По първи петли“. Ще ви срещнем със секретаря на НЧ “Братя Миладинови“ в град Петрич, Вангелия Тренева...

публикувано на 23.04.24 в 02:00