Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Събуди деня“ на 7 февруари 2023 г. с Росинка Проданова

 

"Да помогнем на съседите" - Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация "BСause" с апел за помощ за пострадалите в Турция и Сирия.

Екстремното време и ниските температури като риск за човешкото здраве – гл. ас. Зорница Спасова от Националния център по обществено здраве и анализи.

На фокус: бракът Михаела Джоргова за Международната седмица на брака от 7 до 14 февруари. 

Безработицата е на историческо дъно, бизнесът търси над 200 000 работници и специалисти за 2023 година -  Дамян Станев от Благоевград, собственик на посредническа фирма за подбор на кадри.

"Безопасни условия на работа през зимата" - Славянка Симитчийска, директор на Инспекцията по труда в Благоевград. 

Граждани на село: пет рецепти за активност, която носи промяна – Ива Таралежкова от сдружението „Деветашко плато“.

Една година по-късно: танкове, самолети, война - доц. Искрен Иванов,  експерт по международна сигурност и управление на конфликти.

За българите, спрени на границата със Северна Македония: от първо лице - Георги Петров, областен председател на ВМРО – Кюстендил.

Трафикът на хора: международни стандарти за противодействие – Ива Сеизова от двудневния семинар в Благоевград. 


Вижте още

„На отворен прозорец“ на 26 март 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Отново смяна на часовото време: защо и докога? Четвъртата Неделя на Великия пост ( Преп. Йоан Лествичник )   – минутите на отец Светослав Кючуков. ИЗРЕЧЕНО:  Политиката е като семейството - Дешка Кротева от село Горно  Драглище. „ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“:  Светът..

публикувано на 26.03.23 в 05:00

„Студио Спорт“ на 25 март 2023 г. с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Банско е домакин на Световното първенство по сноуборд за младежи и девойки. Коментар на Пламен Вълков, пресаташе на Българската федерация по ски. Два нови национални рекорда на Петър Мицин от Плувен клуб „Вихрен“. Разговор с треньора Николай Вакареев и  Петър Мицин  за подготовката, внезапните проверки..

публикувано на 25.03.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 24 март 2023 г. с Иван Лазов

След излизането на Годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за спазването на човешките права – разговори с доц. д-р Момчил Дойчев – съпредседател на Атлантическия съвет в България и с публициста Иван Стамболов. В проектобюджета на община Разлог за тази година са предвидени рекордни средства – Венцислав Гърменов, кмет на общината...

публикувано на 24.03.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 24 март 2023 г. с Мария Благоева

Навръх Благовещение в двора на църквата „Въведение Богородично“ ще се проведе благотворителен базар. Разговор с Мирела Кючукова, координатор на Православния информационен център. Българската рафтинг федерация се обяви против преминаването на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле. Интервю с Иво Кисяков, секретар на федерацията...

публикувано на 24.03.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 23 март 2023 г. с Агнес Манова

Отбелязваме Деня на метеорологията.  Малки и големи посетители могат да влязат в „Кухнята на времето“ в Хидрометеорологичната обсерватория в Благоевград – Мариета Наумова, ръководител. В рубриката „Един от нас“: Незрящият лечител Алиш Шарански, който почти 25 години лекува хора с ръцете си в якорудското село Черна Места...

публикувано на 23.03.23 в 08:30

„Приемна в ефир“ на 23 март 2023 г. с Мариана Попова

Кампанията: “Моето първо работно място” Разговор със Силвия Стоянова-Христова - областен координатор на КНСБ в Блгоевград, Яни Георгиев- областен координатор на КНСБ в Кюстендил и Наташа Ангелова- областен координатор на КНСБ в Перник.

публикувано на 23.03.23 в 08:10

„Събуди деня“ на 23 март 2023 г. с Биляна Славчева

„Актуално“ Колективно пазаруване на климатици. Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“, за първата в България кампания за колективно пазаруване. "Бъдещето на времето, климата и водата през поколенията". Христо Христов от Националния център по метеорология и хидрология за темата, на която е посветен..

публикувано на 23.03.23 в 06:00