Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Даниела Савеклиева:

В ГЕРБ-Благоевград ще чуем всяко различно мнение

Основната задача на цялото общинско ръководство на ГЕРБ в Благоевград е да чуем всяко различно мнение. Важно е дори в спора да намерим правилното решение за всички и да вървим напред. Обединени и по-силни. При нас винаги е имало различни мнения или вътрешни търкания, но целта ни е да вървим обединени и заедно към парламентарните избори на 2 април. Затова и поканихме абсолютно всички членове на ГЕРБ в Блгоевград на работно съвещание, на което всеки ще може да зададе своите въпроси, да постави проблеми и даде насоки за работа. Това заяви общинският координатор на ГЕРБ в Благоевград Даниела Савеклиева в ефира на Радио Благоевград.

Тя призна, че ежедневно води разговори с хора, които са дългогодишни активисти на ГЕРБ в Благоевград, но напоследък, по една или друга причина, са се отдръпнали встрани.

Савеклиева бе категорична, че общинската организация е в добро състояние, макар и с някои слабости.

„Заедно търсим най-добрата формула - да намерим място за всеки, който иска да работи и иска да бъде част от големия проект ГЕРБ, и да разпредилим задълженията между повече хора“, подчерта Савеклиева.

„Нормално е всеки да има амбиция, очаквания, но те не трябва да  излизат навън, трябва да се решават вътре в партията. Много се направи за Благоевград по време на управлението на ГЕРБ. Може би, голям беше шокът ни от загубата на местните избори. Но това трябваше да ни доведе до отрезвяване, да намерим време да помисилм къде сбъркахме. Затова смятам, че първата задача за цялото общинско ръководство е да стигнем до хората. До обясним кои сме и какво искаме да направим за нашия град“, увери Даниела Савеклиева.

Може да чуете цялото интервю в прикачения файл.Вижте още

С критика към родителите: Първи юни на лекоатлетическата писта в Благоевград

Многобройни прояви бележат по традиция Международния ден на детето. В Благоевград също инициативите са по вкуса и на малки, и на големи. Концерти, пленери, сценични изкуства и художествени изложби – всичко това отличава специалния празник на детето. Една част от подрастващите обаче, освен с развлекателни занимания, днес се отдадоха на важни..

публикувано на 01.06.23 в 14:10

Кога един кмет престава да бъде дете?

Предаването „Приемна в ефир“ на Радио Благоевград на 1 юни бе посветено на всички малчугани, които ни вдъхновяват да бъдем по-добри и които ни учат на истинското значение на безусловната любов. Чрез разговорите и анкетите насочихме светлината на прожекторите към мечтите, стремежите и предизвикателствата, пред които са изправени децата и младежите в..

публикувано на 01.06.23 в 13:09

Акция нов дом

Акция нов дом -  това е благотворителната кампания в помощ на семейство, чиято къща е изпепелена при пожар в Гърмен. Акцията нов дом за Елена и Йорданка Щереви, събира много доброволци, които помагат и със средства и с труд. Инициативата поддемат младите и сърцати добротворци от Сдружение „Доброта“. След като получавт сигнал за бедстващото..

публикувано на 01.06.23 в 11:35

Отговорят ли цените на качеството на храните?

Отговорят ли цените на качеството на храните? Тази тема беше поставена в рубриката „Потребителска кошница“ на Радио Благоевград . Доколко цената на произведената храна, която закупуваме в търговската мрежа, отговаря на описанато и рекламирано качество?! След проведен тест в акредитирана международна лаборатория, направен и финансиран по..

публикувано на 01.06.23 в 10:59

Доайенът на българистиката проф. Джузепе Дел' Агата – гост на Югозападния университет

Професор Джузепе Дел' Агата е световноизвестен учен в областта на славистиката и българистиката,  литературовед и преводач. Близо 60 години води курсове по български, чешки, руски език и литература в университета в италианския град Пиза. Сътрудничи активно на Асоциация „България – Италия“, а тези дни бе гост на  студентите и колегите си от..

публикувано на 01.06.23 в 10:21

Сдружение „Близо до теб“ подпомага семейства

Сдружението „Близо до теб“ започна мащабна благотворителна кампания „Дари храна, дари надежда“. Продуктите са са от първа необходимост и са закупени от дарения. Сдружението разполага с база в Дупница, където става разпределянето и раздаването на продуктите на 150 семейства от общинския център Дупница и в селата от общината. Осигурен е и..

публикувано на 01.06.23 в 10:01

Не трябва да допуснем да се постави под съмнение стабилността на финансовата система

По повод правителственото предложение за удължаване с още три месеца на удължения вече закон на миналогодишния бюджет, финансистът Румен Гълъбинов коментира за Радио Благоевград : „ Необходимо е да се приеме някакъв бюджет – дали ще бъде удължителен на предходния или ще бъде нов бюджет за 2023 година  за полугодието,  но това трябва да  се случи в..

публикувано на 31.05.23 в 13:24