Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Васиел - музикантът, който кара такси

Музикант, фотограф, педагог, земеделец, шофьор на такси. Всичко това е  благоевградчанинът Васил Янкулски с артистичен псевдоним Васиел. От 6-годишен се занимава с музика. Свири на четири музикални инструмента – акордеон, тамбура, валдхорн, пиано, а петият е на път да овладее. Това е арабски инструмент – каба кеменче, подобен на нашата гъдулка.

Завършил е Средно сержантско военно музикално училище „Маестро Георги Атанасов“ в София, което вече не съществува. Твърди, че това училище му дало много, защото базата е от най-добрите преподаватели. По-късно завършил Начална училищна педагогика в ЮЗУ със специалност „Музика“.

През 2015 година издава първия си диск. „Хората на изкуството трябва да оставим нещо като култура.Дарбата, която ми е дадена, трябва да я раздавам“, категоричен е Васиел.

Има зад гърба си няколко концерта, в които съчетава освен музика, поезия, танц и визуализации. За Васиел е важно един музикант да има база, но най-вече е важно да има талант, който да развива и хуманно отношение между хората.

В днешния ден го натъжава отношението между хората. Иска всеки да има респект към другия и да знае, че в него има частица от Бога.

Като авантюра определя заминаването си за чужбина, наложило му се да работи какво ли не, но най-важното бил контактът с различни хора.  „Българите, които не знаят езика на съответната държава, визирам Германия, няма смисъл да ходят. Би трябвало да имат образование, да работят по специалността си. Иначе рискуват да работят непривлекателна работа за минимални пари“, уточни за Радио Благоевград Васил Янкулски.

Категоричен е, че всеки трябва да търси причините в себе си и да се променя. „Нещата в световен мащаб не вървят добре и затова причината е вътре в нас. Не можем да променяме хората, можем да променим себе си и отношението към хората“, твърди музикантът.

Как се е развил животът му и защо се налага сега да кара такси в интервюто на Ива Сеизова:
Вижте още

Честито: Долна Градешница вече е на 100 години

Царството на керацудата се намира в района на Община Кресна.  Пенливото вино се произвежда от лозовите масиви край село Долна Градешница. Малкото населено място може да се похвали както с добрата си земеделска продукция, така и с притока на хора, желаещи да се установят дълготрайно там. Освен за наши сънародници, селото е притегателен център и за..

публикувано на 09.06.23 в 13:59
Деян Николов

Деян Николов: Референдум за запазването на българския лев ще има

Проверката на ГРАО е установила валидността на над 470 хил. подписи от инициираната от "Възраждане" подписка за референдум запазване на българския лев. Това каза за Радио Благоевград депутатът от „Възраждане“ Деян Николов. Припомняме, че законовото изискване да бъде един референдум задължителен, е да има минимум 400 хиляди подписа. Деян..

публикувано на 09.06.23 в 11:50
 Илко Семерджиев

Илко Семерджиев: Освобождаването на зам.-министрите не е саботаж към новото правителство

„Начинът, по който беше формирано правителството е доста необичаен и в този смисъл е трудно да се прогнозира каква ще бъде неговата устойчивост.“ Това каза за Радио Благоевград д-р Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването. По думите му има голяма дебалансираност на представителите в кабинета „Денков-Габриел“. „Всички видяхме,..

публикувано на 09.06.23 в 11:35

Мелник посреща поети и творци за XXIV издание на „Мелнишки вечери на поезията”.

И тази година г рад Мелник ще посрещне поети и творци за XXIV издание на фестивала „Мелнишки вечери на поезията”. На 10 и 11 юни авторите ще представят своето творчество сред невероятната природа и атмосфера под Мелнишките пирамиди. Събитието ще бъде открито с изпълнение на децата от благоевградската вокална група „Усмивка“ с ръководител..

обновено на 08.06.23 в 21:57

Със 115% повече са регистрираните тютюнопроизводители тази година

Тази година вписването в Регистъра на тютюнопроизводителите беше удължавано два пъти – един път до края на месец април и втори път до края на месец май. Това е една от причините ръстът на регистрираните през 2023 г. тютюнопроизводители да е със 115 % повече, в сравнение с миналата 2022 г. Това съобщи в ефира на Радио Благоевград Цветан Филев,..

публикувано на 08.06.23 в 12:27

Историите на един таксиметров шофьор

Той е таксиметров шофьор в Благоевград. Освен това е и музикант, фотограф, педагог, земеделец. Има си и артистичен псевдоним - Васиел. Свири на четири музикални инструмента – акордеон, тамбура, валдхорн, пиано, а петият е на път да овладее. Това е арабски инструмент – каба кеменче, подобен на нашата гъдулка. Зад волана на жълтата кола Васил..

публикувано на 08.06.23 в 08:00
Силвия Домозетска

Джаз вечери на открито в Благоевград

Продължават празничните прояви по повод 30-та годишнина  на Биг Бенд – Благоевград . След впечатляващия концерт във вторник, жителите и гостите на Благоевград в три поредни вечери ще имат удоволствието да се насладят на джаз-концерти на открито. „ Това е една линия на приемственост на утвърдени музиканти професионалисти с млади хора, които..

публикувано на 07.06.23 в 14:12