Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Здравен компас“ на 28 март 2023 г. с Лалка Радкова

Пролетните алергии – симптоми, диагностика, лечение – д-р Надежда Таковска, специалист клинична алергология.

Първи студентски форум на Алианса на българските акушерки – Павлина Герина, председател.

Слушателски сигнал на Магдалена Николова, свързан с издаването на електронни рецепти в празнични дни. Отговор от Константин Качулев, заместник- председател на Регионалната фармацевтична колегия.

Колко време ни трябва, за да се адаптираме към новото часово време? Радост Овагимян, психолог и психотерапевт.


Вижте още

"Сюжети от деня“ на 29 май 2023 г. с Мария Благоева

Фондация търси най-ярките примери в опазване на природата и климата у нас. Разговор с Йорданка Динева, координатор в Българска фондация „Биоразнообразие“. Синдикатът на служителите на затворите у нас готви протести през месец юни срещу политиката на икономии в сектора. Интервю с Ясен Тодоров, председател на УС на синдикалната организация...

публикувано на 29.05.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 29 май с Бойка Браткова

За ученето през целия живот ще разговаряме с благоевградския журналист и общественик Кирил Пецев. И как се прави бизнес с четене и писане. Със секретаря на Съюза по туризъм в Банско, Зорка Тумбакиева ще дадем старт на летния сезон в планинския курорт. Ще разберем как браншът се подготвя за предстоящите ваканционни месеци. А..

публикувано на 29.05.23 в 08:00

„Събуди деня“ на 29 май 2023 г. с Агнес Манова

Подрастващите и превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества. По темата ще чуем Юлия Георгиева от Центъра за хуманни политики. Да се завърнеш в родината - изборът между България, благоевградското село Габрово и Люксембург. Среща с Маргарита Георгиева, основател на Сдружение „Гайда“, което обединява българската общност в..

публикувано на 29.05.23 в 06:00
Дарен Димчев

„Неделя у дома“ на 28 май 2023 г. със Зоя Караджова

28-ми май е Ден на природните паркове в България. Любопитно. Сбогом детска градина. Стихотворението „Радостно, но малко тъжно!“ ще представи Георги Давидков от ДГ „Вечерница“. Фестивал „Кулинарни съкровища от близо и далеч“. Среща с Ралица Касимова, съосновател на Хранкооп - фермерски пазари. „Зелена светлина за българската..

публикувано на 28.05.23 в 08:00

„На отворен прозорец“ на 28 май 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Неделята на светите Отци от Първия вселенски събор – минути за православие с отец Светослав Кючуков. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Платформата „Климатека“ търси автори на интересни,  оригинални и на достъпен език научнопопулярни статии – Пламена Маринова, основател на „Климатека“...

публикувано на 28.05.23 в 06:00

„Студио Спорт“ на 27 май 2023 г. с Петрана Кимчева

Минути за шампиони: Как се постигат три национални рекорда за 24 часа на едни турнир? Разговор с Петър Мицин от Плувен клуб „Вихрен“. Футбол от региона: Треньорът на „Марек“ Дупница Танчо Калпаков говори за трудния път до Втора лига. Рубриката „Децата и спорта“: Шампионът по самбо Димитър Малев от Петрич говори за самбото, джудото..

публикувано на 27.05.23 в 08:30

„Сюжети от деня“ на 26 май 2023 г. с Иван Лазов

Жители на Дупница протестират и искат разрешаване на проблемите във водоснабдяването – пряк репортаж от събитието. Състоянието на пътищата в района на селата Бараково и Пороминово е поводът за протести – разговор с един от организаторите, адвокат Петър Пешев. Историкът и политически анализатор Емил Соколов с поглед към ситуацията..

публикувано на 26.05.23 в 08:30