Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Над 200 организации са преминали през програмата „Предприемачество за нестопански организации“

Българският център за нестопанско право вече 12 години  развива програмата „Предприемачество за нестопански организации“. Центърът  помага на други неправителствени организации идеите им да се превърнат в бизнес планове и социалните каузи да се реализират чрез работещи социални предприятия. „През тези години увереност и вдъхновение ни дават най-вече организациите, които смело и уверено се включват в  програмата, за да развият идеи за бизнес и кауза“, коментира за Радио Благоевград Александра Мирчева от Българския център за нестопанско право и посочи, че над 200 организации  са преминали през програмата. „Ние забелязваме, че когато хората имат добри решения,  обществото ги припознава. Вярваме, че все повече хора припознават социалните предприятия, купуват продукти на социални предприятия“, каза още  Александра Мирчева.

В тазгодишното издание на програмата за социално предприемачество „LET'S GO 2023“ са подкрепени екипите на 16 организации от цялата страна. По решение на специално жури, три от тях  получават и по  10 000 лева. Победителите са: Сдружение „Медикал Спейс“- град София,  Фондация "Ателие за идеи ДЕКОР" – град Троян  и  Фондация „СИЙД“ - от град Самоков.

Интервюто с  Александра Мирчева чуйте в звуковия файл.

Това за нас наистина е признание“, сподели за Радио Благоевград Георги Николов, председател на фондация „СИЙД“. Идеята е да се развие  собственото пространство от 97 кв. м