Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ на 30 май 2023 г. с Иван Лазов

След връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, коментари на политолозите проф. Тодор Галунов и доц. Милен Любенов.

Гледната точка към основните проблеми в страната на писателя Христо Стоянов.

Сдружението „Близо до теб“ в Дупница организира поредната кампания  „Дари храна, дари надежда“ – Асен Кирилов.

Как общините у нас се справят с основните си проблеми без нов национален бюджет и без нови общински бюджети? Коментар на Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев.

30-ти май е ден, в който очакваме нови космически полети – Светослав Александров от сайта „Космос БГ“.


Вижте още

"Събуди деня" на 22 септември 2023 г. с Давид Калпачки

22 септември – Ден на независимостта на България – разговор с историка проф. Милко Палангурски и тематични анкети с жители на Благоевград. „История на Кюстендил“ в два тома бе представена в навечерието на Деня на независимостта – разговор с доц. Ангел Джонев от Регионалния исторически музей в града. За зависимостите..

публикувано на 22.09.23 в 06:00

"Сюжети от деня" на 21 септември 2023г. с Ваня Бахчиванова

Ще стартираме предаването с един огромен успех и повод за гордост: Снимка на кукери от Благоевград е сред финалистите в класация на световноизвестното списание "Тhe Independent Photographer".  Фотографът и директор на списанието "National Geographic България" – Иво Данчев, ще ни разкаже повече за постижението. На 21 септември отбелязваме..

публикувано на 21.09.23 в 09:32

„Приемна в ефир“ на 21 септември 2023 г. с Мариана Попова

За 14-та поредна година БЧК организира Националната програма „Топъл обяд за ученици в неравностойно положение“. По темата ще разговаряме с Екатерина Борисова от БЧК – София. В студиото очакваме млади доброволци от Благоевград. Те ще дадат старт на кампанията за набиране на нови членове в червенокръстката организация.

публикувано на 21.09.23 в 08:05

"Събуди деня" на 21 септември 2023 г. с Бойка Браткова

С ранобудно посещение в благоевградската ромска махала и в жилищния комплекс „Спартак“ в Сандански, ще дадем старт на деня в четвъртък. За дигитализацията и възможностите на високите технологии за облекчаване на административните услуги ще стане дума в сутрешния блок. За новите технологии и класическото писане ще засегнем темата и с..

публикувано на 21.09.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 20 септември 2023 г. с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Ще ядем ли хляб с украинско зърно след удължаването на безмитния внос от Украйна? Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България, която ще обясни и защо хлебарите не се включиха в протеста на зърнарите. Заради безмитния внос от Украйна, българските..

публикувано на 20.09.23 в 08:25

„Аз, Буки, Веди” на 20 септември 2023 г. с Елизабет Александрова

Новата учебна година и предизвикателствата пред учителите. Разговор с д-р Юлиян Петров, председател на Синдикат „Образование“ и д-р Лилия Стоянова, директор на 7-мо СУ „Кузман Шапкарев“ Благоевград. Интердисциплинарните уроци, които преподават учители в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ Кюстендил, обхващат всички учебни предмети. Разговор с..

публикувано на 20.09.23 в 08:05

"Събуди деня" на 20 септември 2023 г. с Давид Калпачки

Недоволството на земеделци и миньори – икономически, политически и социални измерения. Интервю с Румен Гълъбинов, икономист и Тихомир Василев, политически анализатор. Протестите у нас и отпадането на забраната за внос на украинско зърно  - отзвукът в европейските институции. Разговор с Асим Адемов, евродепутат и член на к омисията по..

публикувано на 20.09.23 в 06:00