Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ на 2 юни 2023 г. с Агнес Манова

Елена Чалгънова

Денят на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Репортаж.

За традицията на сирените в Деня на Ботев, както и за делото на поета революционер в студиото разговаряме с д-р Елена Чалгънова, Регионален исторически музей в Благоевград.

Радомирското село Долни Раковец събира доброволци и ентусиасти от цялата страна, които ще помагат за изграждането на първия в България Институт по екологично строителство. За идеята ще научим от инициатора Добромир Машев.

Благоевградската школа „Имало едно време“ и сценичното изкуство за малките артисти. Разговор с Анна Ризова, ръководител на школата.

„Автомобилен свят“:

Защо е задължително да слагаме предпазни колани в автомобилите? Отговорите от Александър Цацев, председател на Съюза на българските автомобили - Благоевград и дългогодишен автоинструктор.

Трафик информация.


Вижте още

„Арт сезони” на 23 септември 2023 г. с Юлия Караджова

Актуална тема от Кюстендил. 65 години от създаването на художествената галерия в Перник. Открит бе и новият творчески сезон. „Времена” – първата книга с тристишия на Георги Якимов от Благоевград, който е трето поколение творец  в рода си. „Жената, която рисува море” – дебютна книга с разкази, поезия и апева на Петя Смиленова..

публикувано на 23.09.23 в 08:05

„Студио спорт“ на 23 септември 2023 г. с Петрана Кимчева

Планински поход за деца организират ентусиасти от Благоевград, поводът - 90 години хижа „Македония“. Разговор с инструктора Иван Калибацев за развитието на планинско дело сред най-малките в Благоевград. Петър Мицин - носител на три световни титли, говори за решението да остане в България и тук да се подготвя за Олимпиадата в Париж...

публикувано на 23.09.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 22 септември 2023 г. с Иван Лазов

На 22-ри септември 1908 година е обявена Независимостта на България – коментар на историка проф. д-р Петко Петков и на историка и политолог Емил Соколов. Репортаж от честването на независимостта в Благоевград. За Международната конференция „Балканите- за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство“ – д-р Калоян Паргов,..

публикувано на 22.09.23 в 08:10

"Събуди деня" на 22 септември 2023 г. с Давид Калпачки

22 септември – Ден на независимостта на България – разговор с историка проф. Милко Палангурски и тематични анкети с жители на Благоевград. „История на Кюстендил“ в два тома бе представена в навечерието на Деня на независимостта – разговор с доц. Ангел Джонев от Регионалния исторически музей в града. За зависимостите..

публикувано на 22.09.23 в 06:00

"Сюжети от деня" на 21 септември 2023г. с Ваня Бахчиванова

Ще стартираме предаването с един огромен успех и повод за гордост: Снимка на кукери от Благоевград е сред финалистите в класация на световноизвестното списание "Тhe Independent Photographer".  Фотографът и директор на списанието "National Geographic България" – Иво Данчев, ще ни разкаже повече за постижението. На 21 септември отбелязваме..

публикувано на 21.09.23 в 09:32

„Приемна в ефир“ на 21 септември 2023 г. с Мариана Попова

За 14-та поредна година БЧК организира Националната програма „Топъл обяд за ученици в неравностойно положение“. По темата ще разговаряме с Екатерина Борисова от БЧК – София. В студиото очакваме млади доброволци от Благоевград. Те ще дадат старт на кампанията за набиране на нови членове в червенокръстката организация.

публикувано на 21.09.23 в 08:05

"Събуди деня" на 21 септември 2023 г. с Бойка Браткова

С ранобудно посещение в благоевградската ромска махала и в жилищния комплекс „Спартак“ в Сандански, ще дадем старт на деня в четвъртък. За дигитализацията и възможностите на високите технологии за облекчаване на административните услуги ще стане дума в сутрешния блок. За новите технологии и класическото писане ще засегнем темата и с..

публикувано на 21.09.23 в 06:00