Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 20 юли 2023 г. с Ваня Бахчиванова

На 20 юли майсторите на бира отбелязват своя професионален празник. За любимата напитка на българина през лятото  разговоряме с Ивана Радомирова – изълнителен директор на Съюза на пивоварите.

За все по-осезаемото навлизане на изкуствения интелект в графичния дизайн, както и във всички сфери на човешкия живот – ползите и рисковете, които крие този процес – разговор с графичния дизайнер Росен Дуков.

Да развееш българския трикольор и герба на Разлог от най-високия връх в Словения – разговор с Гергана Джоджова и Елеонора Караджова, след завръщането им от връх Триглав в Юлийските Алпи.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ С какви цени на храните посрещаме началото на есента? Ще чуем пазарния анализ на Владимир Иванов, председател на ДКСБТ. Даровете на есента хранят душата и тялото. Кои храни могат да ни осигурят повече физическо и психическо здраве през този сезон? Ще чуем съветите на психотерапевта Любомира Димитрова...

публикувано на 25.09.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско започна новата учебна година в изцяло подновена среда след ремонт за близо три милиона лева. От тази година гимназията е включена в програмата „Училища за пример“. Разговор с директора д-р Сашка Тодорова. Професионалната гимназия по транспорт в Разлог от новата учебна година..

публикувано на 25.09.24 в 08:20

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Стартира кандидатстването в Националния ученически и студентски конкурс “Изучаваме света с ГИС”. Как географските информационни системи развиват уменията на младежите чрез новите технологиите? Разговор с Деница Георгиева, образователен експерт. Колко кандидати за народни представители ще се борят за гласовете на избирателите в област..

публикувано на 25.09.24 в 04:00

"Ефир за приятели" с Ваня Бахчиванова

Изкуството без вяра би било само декорация – Преподавателят по изобразително изкуство и иконописец, Евгени Серафимов, ни разказва за изографисването на храма „Успение Богородично“ в родното си село Нови чифлик. Един разказ за доброто и вярата, които събират хора от близо и далеч, в общата мисия да създадат един красив храм на православната вяра...

публикувано на 24.09.24 в 17:17

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

За изборите в България. Ще се върнем назад в историята на страната с историка доц.д-р Светослав Живков. Коментар на обстановката в страната и близо до границите ни – на доц. д-р Момчил Дойчев - съпредседател на Атлантическия съвет у нас. Още един поглед към действителността у нас-на политолога доц. д-р Милен Любенов. И пак..

публикувано на 24.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Шанс за професионална реализация на младежи в неравностойно положение с инициативата „Скритите таланти на България“. Разговор с Михаела Качарова, основател и организатор  на инициативата. Дигиталните зависимости – изкушението е винаги на един клик разстояние. Кои са основните симптоми, които алармират за нездравословно използване на..

публикувано на 24.09.24 в 05:00

"По първи петли“ с Биляна Славчева

Предстои 24-тият Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ в село Микрево. Ч италищният секретар Мирослава Костадинова, з а интереса към фолклорното събитие, част от богатата читалищна дейност. Вече 22 години Музейната сбирка в община Струмяни разказва за богатото историческо минало на този край. Уредникът Йорданка..

публикувано на 24.09.24 в 02:00