🎂 Честит рожден ден, Радио Благоевград!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„По първи петли“ на 15 август 2023 г. с Лалка Радкова

„Отношението към миналото е залог за бъдещето на нашата нация“ – разговор на Ел. Александрова със Светла Барякова, директор на Музеен комплекс – Банско.

Уникална икона на Света Богородица ще бъде изложена  за поклонение на 15 август в старата черква на радомирското село Долни Раковец – разговор на Зоя Караджова с Дафинка Станоева от черковното настоятелство.

Доброволци спасиха от разруха 188-годишна черква в с. Горно Драглище, община Разлог – разговор на Мария Млагоева с отец Георги Касапинов.

Подготовката за Шестия национален фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“, домакин на който е разложкото село Баня.


Вижте още

"Сюжети от деня" на 11 декември 2023 г. с Мария Благоева

На твое място: Областният управител на Благоевград Мария Димова заема мястото на водещия по повод 50 години на Радио Благоевград навръх рождения ни ден. Радио Благоевград е институция. Интервю с Рина Далева,  директор на Радио Благоевград. Най-важните решения от сесията на Общинския съвет в Благоевград. Отзвук. Какво време..

публикувано на 11.12.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 11 декември 2023 г. с Бойка Браткова

Как се промениха идеите, интересите и бизнесът от началото на 21-ви век. 20 години от създаването на специализираната икоономическа рубрика в програмата на Радио Благоевград, ще разговаряме с нейния автор, Росинка Проданова. За половинвековния юбилей на Радиото на Югозапада ще говорим и с обичания народен певец, Иван Гоцев. И за идеите и..

публикувано на 11.12.23 в 08:10

„Събуди деня“ на 11 декември 2023 г. с Биляна Славчева

50 г. Радио Благоевград – любимото радио на Югозапада празнува своя юбилей! “С радиото ставам с радиото лягам”,  споделят слушатели на предаванията „По първи петли“ и „Ефир за приятели“ на Радио Благоевград. Какво е за тях медията, с която започва и свършва всеки техен ден? Разговор с фенове на предаванията. Радио Благоевград – 50..

публикувано на 11.12.23 в 06:00

„Неделя у дома“ на 10 декември 2023 г. със Зоя Караджова

"Защотковците": За ролята на музиката в развитието на децата ще говорим с музикалния учител Георги Асенов. Радио Благоевград на 50 години. Разговор с Елисавета Каменичка, дългогодишен директор на медията. Как баничанският воден лук гони зимните вируси? Разговор с Румяна Джибова, секретар на Читалище „Изгрев 1930“ . „Зелена светлина за..

публикувано на 10.12.23 в 11:07

"На отворен прозорец“ на 10 декември 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Минути за православие с отец Светослав Кючуков.  Напомняме: 18 декември е крайният срок за участие в конкурса на Български пощи „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ – Николина Андонова от Български пощи – Благоевград в рубриката „Изречено“. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО:..

публикувано на 10.12.23 в 06:00

„Студио спорт“ на 9 декември 2023 г. с Петрана Кимчева

Спортен клуб по художествена гимнастика "Вихрен" - Сандански организира благотворителен турнир "Коледни ангели" – разговор с Лазарина Димитрова – треньор. Първата българка, изкачила три осемхилядника, Силивия Аздреева разказва своята история в книгата "Да покориш себе си". Капитанът на ФК „Пирин“ Александър Дюлгеров за добрите..

публикувано на 09.12.23 в 08:00

"Сюжети от деня" на 8 декември 2023 г. с Иван Лазов

Легендарният бус, изрисуван в хипарски стил, с който дълги години пътуваше „Подуене блус бенд“, влиза в музея на ретро автомобилите край село Рожен, близо до Сандански - разговор с известния изпълнител Васил Георгиев - Васко Кръпката. Резултатите от програмата за международно оценяване на учениците PISA 2022: знак, който България вече 22..

публикувано на 08.12.23 в 08:25