🎂 Честит рожден ден, Радио Благоевград!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„По първи петли“ на 22 август 2023 г. с Елизабет Александрова

С книги в ръце през лятната ваканция! Ще разберем какво води 9-годишната Ема Лалева и 10-годишната Станислава Темелкова всеки ден в читалищната библиотека в гр. Гоце Делчев.

Фондация „Културна революция“ издирва, намира и съхранява документи, които ни връщат години назад. Разговор с историка Иван Тенев. 

Операта „Севилският бръснар“ на Росини и мюзикълът „Бодигард“ на Държавната опера Варна са включени в програмата на тазгодишното издание на Банско опера фест на 25-ти и 26-ти август. Разговор с Магдалена Сотирова от Монте Мюзик, организатор на проявата заедно с община Банско и представители на голяма хотелска верига в курортния център.

Група от французи, белгийци, австрийци и италианци гостуваха за втора поредна година в гр. Рила и изучаваха в продължение на седмица красотата на българското народно многогласно пеене под ръководството на българската певица Милена Желязкова, която живее във Франция 30 години. Репортаж.

Преглед на слушателската поща.


Вижте още

"Сюжети от деня" на 11 декември 2023 г. с Мария Благоева

На твое място: Областният управител на Благоевград Мария Димова заема мястото на водещия по повод 50 години на Радио Благоевград навръх рождения ни ден. Радио Благоевград е институция. Интервю с Рина Далева,  директор на Радио Благоевград. Най-важните решения от сесията на Общинския съвет в Благоевград. Отзвук. Какво време..

публикувано на 11.12.23 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ на 11 декември 2023 г. с Бойка Браткова

Как се промениха идеите, интересите и бизнесът от началото на 21-ви век. 20 години от създаването на специализираната икоономическа рубрика в програмата на Радио Благоевград, ще разговаряме с нейния автор, Росинка Проданова. За половинвековния юбилей на Радиото на Югозапада ще говорим и с обичания народен певец, Иван Гоцев. И за идеите и..

публикувано на 11.12.23 в 08:10

„Събуди деня“ на 11 декември 2023 г. с Биляна Славчева

50 г. Радио Благоевград – любимото радио на Югозапада празнува своя юбилей! “С радиото ставам с радиото лягам”,  споделят слушатели на предаванията „По първи петли“ и „Ефир за приятели“ на Радио Благоевград. Какво е за тях медията, с която започва и свършва всеки техен ден? Разговор с фенове на предаванията. Радио Благоевград – 50..

публикувано на 11.12.23 в 06:00

„Неделя у дома“ на 10 декември 2023 г. със Зоя Караджова

"Защотковците": За ролята на музиката в развитието на децата ще говорим с музикалния учител Георги Асенов. Радио Благоевград на 50 години. Разговор с Елисавета Каменичка, дългогодишен директор на медията. Как баничанският воден лук гони зимните вируси? Разговор с Румяна Джибова, секретар на Читалище „Изгрев 1930“ . „Зелена светлина за..

публикувано на 10.12.23 в 11:07

"На отворен прозорец“ на 10 декември 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Минути за православие с отец Светослав Кючуков.  Напомняме: 18 декември е крайният срок за участие в конкурса на Български пощи „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ – Николина Андонова от Български пощи – Благоевград в рубриката „Изречено“. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО:..

публикувано на 10.12.23 в 06:00

„Студио спорт“ на 9 декември 2023 г. с Петрана Кимчева

Спортен клуб по художествена гимнастика "Вихрен" - Сандански организира благотворителен турнир "Коледни ангели" – разговор с Лазарина Димитрова – треньор. Първата българка, изкачила три осемхилядника, Силивия Аздреева разказва своята история в книгата "Да покориш себе си". Капитанът на ФК „Пирин“ Александър Дюлгеров за добрите..

публикувано на 09.12.23 в 08:00

"Сюжети от деня" на 8 декември 2023 г. с Иван Лазов

Легендарният бус, изрисуван в хипарски стил, с който дълги години пътуваше „Подуене блус бенд“, влиза в музея на ретро автомобилите край село Рожен, близо до Сандански - разговор с известния изпълнител Васил Георгиев - Васко Кръпката. Резултатите от програмата за международно оценяване на учениците PISA 2022: знак, който България вече 22..

публикувано на 08.12.23 в 08:25