🎂 Честит рожден ден, Радио Благоевград!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"По първи петли“ на 19 септември 2023 г. с Елизабет Александрова

Паметниците и паметните знаци в Брезник разказват за богатото историческо минало на този край.  Защо е важно да имаме историческа памет за героите, дали живота си за свободата ни и на какво ни учи техния пример? Разговор с Емилия Велинова, директор на Общинския исторически музей в града.

Оброчна плочка на тракийския конник от тазгодишните разкопки на Хераклея Синтика бе отбелязана като „Откритие  на 2023-та“ при раздаването на тазгодишните награди на националната кампания „Чудесата на България“. Разговор с проф. д-р Людмил Вагалински, отличен за цялостния му принос в разкриването на античния град.

С развлекателно влакче до три от най-атрактивните обекти в общ. Петрич! Инж. Катя Стоянова, ръководител в община Петрич, за новата мобилност, с която туристите могат да разгледат исторически обекти в Петричко.

Преглед на слушателската поща.


Вижте още

"Сюжети от деня" на 11 декември 2023 г. с Мария Благоева

На твое място: Областният управител на Благоевград Мария Димова заема мястото на водещия по повод 50 години на Радио Благоевград навръх рождения ни ден. Радио Благоевград е институция. Интервю с Рина Далева,  директор на Радио Благоевград. Най-важните решения от сесията на Общинския съвет в Благоевград. Отзвук. Какво време..

публикувано на 11.12.23 в 08:30