Един от участниците на фестивала „Здравей, Здраве“ в Благоевград тази събота и неделя е Дона Лозева.
Тя прави веган храни. Използва единствено и само продукти от растителен произход, ядки, плодове, зеленчуци, семена и растителни мазнини (зехтин екстра върджин, олио от гроздови семки, кокосово, какаово масло). Чиста храна, без консерванти, без овкусители, без оцветители, без модифицирани продукти, без добавки.
„Ядките и растителните мазнини, които използваме са всеизвестни с ползите си – съдържащи полиненаситени мастни киселини – Омега 3 и Омега б, Омега 9 (олеиновата киселина) – слънчогледови семена, соя, нахут, маслиново олио (екстра върджин), кашу и тиквени семена – силни антиоксиданти, ленено и конопено семе… Всички те набавят на организма богат набор от витамини: A, B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9,) C, D, E, K и минерали-цинк, манган, калций, магнезий, желязо и много други.“, разказа за Радио Благоевград Лозева.
На щанда на базара на фестивал „Здравей Здраве“ в Благоевград Дона Лозева ще предостави множество веган-продукти като прясно тофу, тотидж, деликатес от кашу и стафиди с канелен вкус и хитовите по продажби ядкови сирена и деликатеси.
„Сиренето от тиквени семки е без аналог на пазара. Уникален иновативен продукт. Сиренето се характеризира с невероятно мек и специфичен вкус от тиквените семки, от които е създадено. Овкусено със студено пресован зетин от високо качество и изкусителната подправка самардала, то е деликатно допълнение към всяка изискана трапеза. С високото си съдържание на протеини набавя нужната енергия за хора, придържащи се към здравословен начин на живот, активно спортуващи и такива, които напълно изключват животински продукти от своето меню“, поясни още Дона Лозева.
На 10 декември с надслов „Коледни приключения“ началните учители в благоевградското средно училище „Арсени Костенцев“ отварят вратите на класните стаи за бъдещите първокласници и техните родители. Това сподели в ефира на Радио Благоевград началният педагог Станислава Карагьозова. Тя и нейните колеги не за първи път организират..
На 02.12. 2024 г., понеделник, от 17.30 ч. на централния площад в Белица ще грейне коледната елха. Със запалването на светлините, кметът на Община Белица Радослав Ревански ще даде началото на коледните и новогодишните празници в общината, които ще преминат под надслов „Коледария“ 2024. Целият месец декември ще бъде изпъстрен с множество събития,..
Като динамична и доста натоварена определи 2024 година за доброволците в Благоевград Владимир Филков. Той е компютърен специалист по професия, координатор за Благоевград на Съюза на българските спасители и ръководител на доброволното формирование „Георги Измирлиев – Македончето“ в областния град. През летните месеци, когато е пожароопасният сезон,..
Специално за Радио Благоевград и за първи път пред медиите инж. Георги Георгиев и Биляна Карадакова разказаха за подготвяната изложба за историята и днешния ден на промишления отрасъл в Благоевградска област. Планира се изложбата да бъде открита през януари 2025 година и да включва образци на произвеждани изделия, информационни и фото -..
Асен Джалев е председател на студентския клуб „StartUP@Blagoevgrad “, който организира годишната StartUP конференцията в Американския университет. Събитието събира на едно място предприемачи и студенти, отворено е и за ентусиасти от цяла България. „ Опитваме се да накараме студентите да усетят искрата да започнеш нещо ново, нещо свое,..
"... заработи с рицарска прямота и твърдост..." - тази характеристика на работата на Иван Гарванов във ВМОРО след сливането с Българското тайно революционно братство в началото на 1900 г. дава Христо Силянов. Месеци по-късно Гарванов става председател на ЦК на организацията. Убит е - заедно с Борис Сарафов - на 28 ноември 1907 г. от Тодор Паница: още..
Спомени, романтика и копнеж по вечното лято събира в себе си емоционалната изповед „Събуди ме чак през май“. Мери Бойс Бенд пуска трети нов сингъл за тази година. В навечерието на своята 30-та годишнина групата работи по нов албум в уникалния си мелодичен стил. „Написахме „Събуди ме чак през май“ на 27 юли. Помня много точно датата, в която..