Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 12 октомври 2023г. с Ваня Бахчиванова

За четиринадесета поредна година се организира Вечер на добродетелите. За мисията да осигуриш любящо семейство за всяко дете, ще чуем  Диляна Манева, мениджър комуникации във фондация „За нашите деца“.

 „Кюстендил има сърце“ – сдружението, което обедини всички кюстендилци в мисията да подарят надежда за живот за първия рожден ден на малкия Марти. Разговаряме с председателя му Бетина Георгиева.

Максим Делчев, изпълнителен директор на организацията на евреите в България „Шалом“ ще коментира ситуацията в Израел и реакцията на местните еврейски организации.  

Осмият национален фолклорен фестивал „Сандански пее разиграва – Пирина разлюлява“ ще се проведе на 14-и октомври 2023 г. , повече ще ни разкаже един от организаторите - Мариана Калоянова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Два дни преди началото на предизборната борба преди поредните предсрочни избори - коментар на обстановката в страната на проф. д-р Марин Русев и на политолога проф. д-р Тодор Галунов. Има ли неизяснени въпроси, свързани с организацията на изборите на 9-ти юни? Разговор с Цветелина Пенева, председател на Обществения съвет към ЦИК...

публикувано на 07.05.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Безплатни консултации за възпалителни чревни заболявания в УМБАЛ „Царица Йоанна -  ИСУЛ“ през месец май – д-р Христо Вълков от Клиниката по гастроентерология в лечебното заведение. 7 май - Световен ден за борба с астмата – д-р Надежда Таковска, специалист клинична алергология Безплатни профилактични прегледи в отделението по..

публикувано на 07.05.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Навършват се 129 години от първото излъчване на сигнал от първия радиоапарат. Какво е радиото днес за най-верните слушатели на Радио Благоевград? Разговор с фенове на предаванията „По първи петли“ и „Ефир за приятели“, по повод 7 май - Ден на радиото и телевизията. Все повече хора „затъват“, заради хазартния..

публикувано на 07.05.24 в 04:00

"По първи петли“ с Петрана Кимчева

Връзката между религията и психологията или как двете спомагат за овладяване на човешките емоции – разговор с отец Йордан Аврамов – дипломиран психолог. Предизвикателства  на съвременното възпитание в детските градини, как се справят младите педагози? Разговор с Катя Низамова – директор на ДГ "Вечерница“ – Благоевград. Среща с..

публикувано на 07.05.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Иглолистна борова оса напада горите над Благоевград. За борбата на ЮЗДП с вредителите по гората разговаряме с инж. Иван Коюв, главен експерт. Община Сандански очаква 30 млн. лв. за капиталови проекти от държавата. Ще бъде ли решен водният проблем в курортния град? Гоцеделчевското село Корница посреща Втори кръг от Българския..

публикувано на 06.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Вяра, мир и добруване е призивът на Гергьовден и Светли понеделник на отец Георги Кацаров, свещеник в четири благоевградски села. Продължава мисията за възстановяването на храм „Свети великомъченик Георги" – паметник на културата с местно значение в  благоевградското село Бистрица. За историята на черквата, за нейното опазване и за..

публикувано на 06.05.24 в 05:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

Православните християни честват днес Възкресение Христово! Репортаж от благоевградския храм „Въведение Богородично“.  "Христовата вяра е любов към ближния".   Разговор с доц. д-р Петя Банкова, етнолог в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН. Великденски яйца, събирани повече от две десетилетия пази Историческият..

публикувано на 05.05.24 в 11:28