Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Москов: Винаги съм търсил разбирателство и диалог

Със 74,5% от гласувалите, Владимир Москов спечели още на първия тур на местните избори осмия си мандат като кмет на община Гоце Делчев. „Много е задължаващо и аз няма да спра да работя за интересите на града и общината“, подчерта в интервю за Радио Благоевград  кметът и отбеляза, че за първи път участва в предизборна кампания, в която не са се чули послания от другите кандидати за кмет. „Парадокс: нито програми показаха, нито някакви идеи. Неразбираемо е!  Или може би елементарен подход,  разчитане само на черна статистика и на критика на моята кандидатура“.

Според Владимир Москов приемствеността в управлението е много важна и посочи, че в община Гоце Делчев  има достатъчно кадри, подготвени и млади хора, които ще продължат успешно работата с отговорно отношение към проблемите на хората. Така няма да се правят опасни експерименти,  да се вземат лоши решения, ще има спокойствие и сигурност. „Винаги съм търсил разбирателство и диалог, отворен съм за работа с всички политически групи в Общинския съвет и това е една от причините за успеха“, каза още Владимир Москов. Той отново постави въпроса за необходимостта от финансова децентрализация на общините, „защото  общините се декапитализираха, местните приходи не са такива, каквито са необходими, трябва да има преотстъпен от държавата данък, за да може да се работи“. 

Интервюто с Владимир Москов чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Геймингът и поведенческото пристрастяване

Дигиталните зависимости са част от поведенческото пристрастяване, към което се отнасят още хазарта, пазаруване, гледане на порно и всички производни идващи от дигитални устройства. На това мнение е психолгът Георги Млеканов. Проблемът с пристрастяването към електронните игри е със задълбочаващи последствия  за развитието на младите хора,..

публикувано на 17.05.24 в 14:40

Край на рекламите на хазарт

От днес, 17 май,  влиза в сила забраната на реклами за хазарт във всички медии, както и наличието на билбордове в близост до учебни заведения. Новият закон за хазарта въвежда почти пълна забрана на рекламите на хазартни игри в телевизии, радиа и сайтове. Той бе обнародван на 14 май в „Държавен вестник“. Според новия закон  хазарта се..

публикувано на 17.05.24 в 14:10

Дърворезбени кръстове – изкуство в миниатюра

Дървените кръстове с резбована миниатюрна в православните храмове в нашата страна са обект на изследването на д-р Вера Атанасова-Кавачева, уредник в Националния исторически музей. В ефира на Радио Благоевград тя обясни, че тези църковни предмети представляват интерес заради трудността на своята фина изработка и „защото свидетелстват за..

публикувано на 17.05.24 в 11:41

"Пойни птици" - стихове с аромат на барут и мащерка

Поетът Владислав Христов представи новата си книга с поезия „Пойни птици“. В изданието авторът е събрал свои стихове от последните няколко години. “Текстовете са свързани най-вече с това, което споходи света през последните две години - войната в Украйна. Нямаше как, като пишещ човек да не реагирам на случващото се. Другата част от стиховете са..

публикувано на 17.05.24 в 11:37

Мирена Станева: Опазването на културното наследство е мисия

Регионалният център на ЮНЕСКО за Югоизточна Европа в София е част от мрежата центрове на световната организация с основна задача да опазва и помага на държавите да изграждат своите политики по отношение на опазването на живото наследство. „ Това е признание за нашата дългогодишна културна политика, която подкрепя и опазва наследството  ни и по..

публикувано на 17.05.24 в 10:15

Държавите в ЕС харчат милиарди за дейности, вредящи на природата

Нов доклад на WWF разкрива, че държавите-членки насочват между 34 и 48 милиарда евро европейски субсидии годишно за дейности, които вредят на природата. Макар че тези вредни субсидии обхващат всички основни сектори на икономиката, основната част от тях произхожда от селското стопанство. Според ново изследване до 60% от..

публикувано на 16.05.24 в 10:45

Електроцентралите в Югозападна България продължават работата си

Електроцентралите в Югозападна България продължават работата си. Това каза в интервю за Радио Благоевград  Марио Нинов, председател на Националния стачен комитет на КТ „Подкрепа“. Информацията идва на фона на новините, че в ТЕЦ „Марица Изток 3“ са започнали съкращения на специалисти. 80 души в края на миналата седмица са получили своите..

публикувано на 15.05.24 в 12:47